AEX heeft steun op 388 en weerstand op 393

Geplaatst op 24 maart 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 390.59 en dat is een verlies van 0.24% en ook de andere Europese beurzen vlak en zakken nu wat weg. Wall Street sloot lager, de Dow sloot 0.17% lager en de Nasdaq verloor 0.98%. Zorgen om de Chinese economie en de aanhoudende spanning in Oekraïne drukken het sentiment. In Azië noteerden de beurzen maandag overwegend hoger, ondanks zwakke data over de Chinese maakindustrie. Op de valuta markten winnen de euro en de dollar ten opzichte van de yen. De AEX heeft nu steun op 388 en weerstand op 393. De S&P Future staan hoger en dat geeft steun aan de handel. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 389.61, een verlies van 1.75 punten of 0.45%. De Europese aandelenbeurzen gaan eensgezind omlaag. Beleggers grijpen tegenvallende economische cijfers uit Duitsland en China aan om wat winst te nemen na de opmars van afgelopen week. Ook zorgen de aanhoudende spanningen rond de Krim voor terughoudendheid. Het is een beetje een moeilijke beursdag. De inkoopmanagersindex van de Chinese industrie viel tegen en is gezakt naar het laagste niveau in 8 maanden. Ook neemt de activiteit in de industrie al 5 maanden af. Het wordt daardoor steeds moeilijker voor China om de doelstelling van een economische groei van 7,5 procent te halen.

Uit cijfers van het Britse onderzoeksbureau Markit bleek dat de economische bedrijvigheid in de eurozone in maart vrijwel stabiel gebleven ten opzichte van februari. De grootste aanjager in de eurozone was Frankrijk, terwijl de bedrijvigheid in Duitsland juist afnam. Eerder op de dag bleek al dat de Chinese industrie in maart opnieuw is gekrompen. De aanhoudende krimp voedde echter de hoop op steunmaatregelen van de Chinese overheid. De Aex heeft keurig weer even de weerstand tussen 392 en 393 getest en kan nu terug naar de steunzone rond de 388. Wij verwachten, zodra er slecht nieuws komt, nog wel even een extra dip.

UPDATE 15:00

De Aex index noteert nu op 391.15, een verlies van 0.21 punten of 0.05%. Wall Street werd in navolging van de winsten in Azie licht hoger verwacht, ondanks zwakke economische data uit China en verliezen op de Europese beurzen. Toch staat de Nasdaq alweer een half procent in de min. Uit Chinese cijfers bleek dat de economische activiteit binnen de industriesector van het Aziatische land in maart verder is verzwakt. De inkoopmanagersindex kwam uit op 48,1, het laagste niveau in 8 maanden, tegen 48,5 in februari. Het was de derde maand op rij dat er sprake is van een niveau onder de 50 punten, en dus een krimp van de economische activiteit. De consensus groeit dat deze data de weg vrij maken voor meer stimuleringsmaatregelen van Beijing.

Op bedrijfsniveau gaat de aandacht uit naar onder meer Apple en Comcast, die naar verluidt met elkaar praten over samenwerking op het gebied van streaming televisie. De gesprekken tussen de maker van de iPhone en de grootste kabelleverancier van de VS bevinden zich echter nog in een vroeg stadium. Ook werd bekend dat de verkoop van Nokia’s gsm-divisies aan Microsoft niet zal worden afgerond in het eerste kwartaal – de aanvankelijke deadline – omdat wordt gewacht op de goedkeuring van Aziatische toezichthouders. Eerder werd wel al groen licht gegeven door de Europese Commissie en het Amerikaanse ministerie van justitie. De Aex kan na de opening nu weer wat onder druk staan dus en wij hebben al een future short ingenomen op de infolijn. Deze wilden we rond de 389 sluiten.

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 388.23, een verlies van 3.13 punten of 0.80%. De Europese aandelenbeurzen bleven in de min staan. Beleggers grepen tegenvallende economische cijfers uit Duitsland en China aan om wat winst te nemen na de opmars van afgelopen week. Ook zorgden de aanhoudende spanningen rond de Krim voor terughoudendheid. Het was een beetje een moeilijke beursdag. De inkoopmanagersindex van de Chinese industrie viel tegen en is gezakt naar het laagste niveau in 8 maanden. Ook neemt de activiteit in de industrie al 5 maanden af. Het wordt daardoor steeds moeilijker voor China om de doelstelling van een economische groei van 7,5 procent te halen. Daarnaast blijft men voorzichtig door de spanningen tussen Oekraïne en Rusland.

Uit cijfers van het Britse onderzoeksbureau Markit bleek dat de economische bedrijvigheid in de eurozone in maart vrijwel stabiel is gebleven ten opzichte van februari. Nieuwkomer OCI werd niet warm onthaald in de AEX. Het aandeel van het Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf bungelde onderaan de hoofdindex met een verlies van 4,5 procent. Telecomconcern KPN volgde met een min van 3,8 procent na een adviesverlaging door Citigroup. Onder de 388, die we vandaag hebben getest en morgen waarschijnlijk ook, zijn we op weg naar de 383. De Bundfutures laten tevens een enorme beweging opwaarts zien. Onze future short heeft het koersdoel keurig bereikt en we wensen U dan ook een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren