AEX heeft steun op 403 en weerstand op 408

Geplaatst op 17 februari 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 406.52, een winst van 0.63% en ook de rest van Europa gaat hoger van start. Wall Street kon ook hoger sluiten na het lange weekend, de Dow won 1.39% en de Nasdaq sloot 2.27% hoger. Eric Rosengren, voorzitter van de Fed van Boston stelde dinsdag dat de Fed met een volgende renteverhoging moet wachten als de onzekerheden ten aanzien van de economieën niet verminderen. De olieprijs zakte dinsdag naar $29,04 en staat nu op $29,10 ( de Light Sweet crude )

In Azië noteert de Nikkei lager onder aanvoering van energiefondsen, mijnbouwbedrijven en grondstofaandelen. De dollar toont zich recent weer sterker ten opzichte van de euro. Een slot onder de $1,1054 impliceert technisch een verdere verzwakking. De AEX heeft steun op 403 en weerstand op 408. DSM kwam met goede cijfers en vooruitzichten en ABN AMRO kwam met redelijke cijfers, maar staat nu wel op 16.50 euro en dat is bijna 3% lager. Wij gaan kijken voor een long positie op het fonds. Meer live op 0900 – 51 51 666. Tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 410.04, een winst van 6.77 punten of 1.68%. De Europese beurzen staan aan het einde van de ochtend duidelijk in de plus. Het positieve sentiment wordt onder meer gesteund door een aantal goede bedrijfsresultaten, waaronder die van de Franse bank Crédit Agricole. Ook hogere grondstofprijzen doen een duit in het zakje. In Londen, Frankfurt en Parijs stijgen de graadmeters tot 2 procent. Staalgigant Arcelor Mittal is met 5,5 procent de sterkste stijger in de hoofdindex. Ook Delta Lloyd (plus 6 procent) en OCI (plus 3,5 procent) doen het goed. DSM opende de boeken en is met een verlies van 1,5 procent nagenoeg de enige daler onder de hoofdfondsen. Hoewel het speciaalchemiebedrijf in het vierde kwartaal wist te profiteren van kostenbesparingen, leek er teleurstelling te zijn over onder meer het dividend.

Bij de middelgrote bedrijven ging Galapagos aan kop met een winst van 6,5 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft een nieuwe stap gezet in zijn onderzoek naar een middel tegen taaislijmziekte. Ook het recent op de beurs teruggekeerde ABN AMRO kwam met resultaten naar buiten. De bank zag de winst in de laatste verslagperiode van vorig jaar dalen vanwege onder meer wettelijke heffingen als de bankenbelasting. ABN AMRO zakt 0,3 procent. Toch hebben wij alweer een longsignaal op het fonds en stappen dan ook in met onze leden. We hebben goede winsten reeds gemaakt dit jaar en hebben alleen nog calls op Aegon die het erg goed doen op het moment. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 410.79, een winst van 7.52 punten of 1.86%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen, in aanloop naar de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC). De futures voor de Dow Jones-index stijgen 109 punten, ofwel 0,7%, de S&P futures winnen 13,50 punten, ofwel 0,7% en de futures voor de Nasdaq stijgen 39,75 punten, omgerekend 1,0%. Belangrijkste punt van aandacht is de publicatie van de Fed-notulen om 20.00 uur. De markt hoopt daarbij inzicht te krijgen over het oordeel van de Fed over de Amerikaanse economie. 

Fed-voorzitter Janet Yellen uitte vorige week in haar verklaring voor het Amerikaans Congres haar zorgen over de wereldwijde economie en het effect ervan op de outlook voor de Amerikaanse economie en het tempo van toekomstige renteverhogingen. Het ziet er allemaal prima uit en de Aex kan nu de 412 gaan testen. Daarbij hebben we al steun op 408. Amerika zal ook flink hoger kunnen openen en wij zien onze calls dan ook oplopen. We kijken nu of we steun krijgen c.q. houden op 408 punten, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 414.75, een winst van 11.48 punten of 2.85%. De Europese beurzen gingen flink hoger. Beleggers verwerkten veel bedrijfsresultaten. Verder krijgt de handel steun van de stijgende olieprijzen en de positieve opening in New York. In Londen, Frankfurt en Parijs stegen de graadmeters tot 3 procent. In de AEX stond verzekeraar Delta Lloyd fier bovenaan met de winst van bijna 13 procent. Staalconcern ArcelorMittal, kunstmestbedrijf OCI en verzekeringsconcern Aegon deden het ook goed met plussen tot 6 procent. We houden onze calls op Aegon dan ook rustig vast. 

ABN AMRO kwam met resultaten naar buiten. De bank zag de winst in de laatste verslagperiode van vorig jaar dalen vanwege onder meer wettelijke heffingen als de bankenbelasting. ABN zakte wel 3 procent, maar wij durfden het aan om calls te kopen en turbos long op het fonds. Aegon gaat dus ook goed en de richting is weer up. Een dipje was leuk geweest om nog meer long posities te kopen, maar met de automatische systemen op de buitenlandse indices hebben we ook aardig kunnen verdienen. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren