AEX heeft steun op 428 en chat mee om 12 uur

Geplaatst op 12 mei 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 432.70, een verlies van 0.61% en ook de rest van Europa gaat wederom lager van start na verliezen op Wall Street. De Dow sloot 1.21% lager en de Nasdaq verloor 1.02% na tegenvallende kwartaalcijfers van zwaargewichten als Walt Disney. De Chinese Hang Seng index noteerde lager met een verlies van 0,8 procent. De Japanse Nikkei sloot 0.41% hoger. De euro/dollar noteert op 1,1423.

Aegon kwam met cijfers en heeft in het eerste kwartaal de nettowinst zien kelderen, door een groot verlies op alternatieve beleggingen en hedges. Het resultaat is veel lager dan de gemiddelde verwachting. Het fonds gaat gelijk 7% lager open. De AEX heeft vandaag steun op 428 en weerstand is er op 435. Om 12 uur bespreken we deze cijfers en de conditie van de AEX tijdens de chat, meld u gratis aan en chat mee.

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 435.92, een winst van 1.21 punten of 0.28%. De Europese aandelenbeurzen stonden aan het einde van de ochtend overwegend op een kleine winst. De aanvankelijke verliezen worden richting het middaguur weggepoetst. Op Beursplein 5 verwerken beleggers een stroom aan bedrijfsresultaten. Verzekeraar Aegon en bouwer BAM gaan daarbij flink onderuit. De indices in Parijs en Frankfurt stijgen 0,8 procent. De FTSE in Londen noteert licht in de plus. Aegon speelt bijna 10 procent van zijn beurswaarde kwijt. De verzekeraar werd in het eerste kwartaal geraakt door de onrust op de financiële markten. 

In de MidKap was BAM de gebeten hond met een verlies van 6 procent. Hoewel het bouwbedrijf terugkeerde naar winst, spraken analisten van een zwak begin van het jaar. IMCD was mede-lijstaanvoerder bij de middelgrote fondsen met een winst van ruim 2 procent, na door beleggers goed ontvangen kwartaalcijfers. De Aex kan nu de 438 punten testen en daar willen we even short op 0900-5151666, toets 4. Maandag en dinsdag pakte dat ook goed uit. TomTom zien we eindelijk weer wat aantrekken en we krijgen diverse koopsignalen voor de langere termijn waar we nog actie op kunnen nemen, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 436.64, een winst van 1.93 punten of 0.44%. Wall Street maakt zich op voor een hogere opening en lijkt daarmee te herstellen van de dip een dag eerder toen tegenvallende kwartaalrapportages druk zetten op het algemene sentiment. De futures van de Dow Jones index, de S&P 500 en de Nasdaq noteren een half uur voor de openingsbel gemiddeld rond een half procent hoger. De Amerikaanse markten eindigden gisteren rond hetzelfde niveau waarop ze maandag openden, hetgeen onderstreept hoe rustig het tot nu toe is geweest deze week. Vandaag zit er meer actie in de markt, onder meer dankzij het rentebesluit en inflatierapport van de Bank of England. 

De Britse centrale bank verraste niet met de handhaving van het monetaire beleid, maar toonde zich wel bezorgd over de gevolgen van een mogelijke Brexit en verlaagde bovendien de economische groeiverwachtingen. Op macro-economisch vlak stonden een uur voor de openingsbel een tweetal Amerikaanse publicaties op de rol: de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering en de import- en exportprijzen over april. Deze vielen tegen en zorgen dus niet voor rente-angst. De Aex kan mogelijk nu even de 435 testen als steun en we kunnen daarna nog hogere niveaus opzoeken, is ons idee. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 430.89, een verlies van 3.82 punten of 0.88%. De belangrijkste Europese aandelenbeurzen gaven hun aanvankelijke winsten volledig uit handen. Veel bedrijven in binnen- en buitenland kwamen met een kwartaalupdate. In Amsterdam kregen vooral verzekeraar Aegon en bouwbedrijf BAM klappen na opening van hun boeken. De hoofdindex in Parijs daalde 0,6 procent. Londen en Frankfurt leverden na eerdere winsten meer dan 1 procent in. Aegon speelde 12 procent van zijn beurswaarde kwijt. De verzekeraar werd in het eerste kwartaal geraakt door de onrust op de financiële markten, waardoor de winst halveerde tot 143 miljoen euro. In de MidKap ging BAM ruim 7 procent onderuit. Analisten spraken van een zwak begin van het jaar, hoewel er wel weer winst werd gemaakt. 

IMCD was lijstaanvoerder bij de middelgrote fondsen met een winst van 2,5 procent, na door beleggers goed ontvangen kwartaalcijfers. Ook de aandelen van detacheerder DPA en sap- en frisdrankproducent Refresco Gerber bewogen op kwartaalupdates. DPA won 3,5 procent, terwijl Refresco een flinke verliezer was met een daling van 5 procent. De Aex had dus even weer opwaarts potentieël, maar moest toch weer inleveren. We komen daarbij weer in de steunzone 428-432 en we zijn gedwongen dus even af te wachten en hebben geen verlies geleden in deze zijwaartse bewegingen. Met de Dax future hadden we bovendien winst. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren