AEX heeft steun op 428 en weerstand op 438

Geplaatst op 18 mei 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 430.03, een verlies van 0.59% en ook de rest van Europa gaat lager van start na verliezen op Wall Street. De Dow sloot 1.02% lager en de Nasdaq verloor 1.25%. De openingsverliezen namen toe na opmerkingen van bestuurders van de Federal Reserve die de vrees voor een renteverhoging in juni deden toenemen. Fed president John Williams melde dat de beslissing van de FED om in juni de belangrijkste rentetarieven te verhogen afhangt van economische data. Wij verwachten, met het referendum over de evt brexit in juni, dat men niks aan de rente gaat doen in de VS. De Hang Seng noteerde in het rood met een verlies van 1,58 procent.

De Japanse Nikkei index gaf 0,05 procent prijs. De euro/dollar noteerde op 1,1316. De AEX heeft vandaag steun op 428 en 425 en weerstand is er op 432. De afgelopen tijd zien we steeds dat de AEX oploopt naar de 438 en vallen we weer terug naar 428, vanaf de 428 zouden we dus nu weer iets kunnen opveren. Meer live op 0900 – 51 51 666. Tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 430.82, een verlies van 1.48 punten of 0.34%. De Europese aandelenbeurzen laten aan het einde van de ochtendhandel rode koersenborden zien. Op de beurs in Amsterdam is verzekeraar Delta Lloyd een opvallende stijger, na een goed ontvangen handelsbericht over het eerste kwartaal. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs verliezen tot 0.3%. Delta Lloyd wint 3 procent en is daarmee de grootste stijger bij de middelgrote fondsen. Hoewel de verzekeraar in het eerste kwartaal last had van de lage rente, zag het de premie-inkomsten stijgen. Ook de kapitaalbuffer kwam binnen de door het verzekeringsconcern gehanteerde bandbreedte uit, als de effecten van een grote aandelenuitgifte worden meegeteld.

Andere verzekeraars in Amsterdam hebben juist een mindere dag. Zo verliest Aegon 1,1 procent en NN Group levert 0,8 procent in. Bij de kleinere fondsen is Kendrion een opvallende stijger met een winst van 3,3 procent. De producent van elektromagnetische componenten werd door ING op de favorietenlijst voor de Benelux geplaatst. De Aex laat nog een zwakke performance zien en we hebben zelfs nog een openingsgap met de 432.30 van gisteren. We blijven echter wel boven de 428 en dat is een gunstig teken. Volgende maand kunnen we dus pas weer stijgingen verwachten als er meer duidelijkheden zijn. We kunnen nog wel inkopen doen op dit moment, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 429.77, een verlies van 2.53 punten of 0.59%. Wall Street stevent af op een lagere opening, waarbij beleggers afzien van het innemen van grote posities in aanloop naar de publicatie van notulen van de Federal Reserve, die aanwijzingen kunnen geven over wanneer er een volgende renteverhoging komt. De notulen staan om acht uur vanavond op de rol. De aandelenmarkten kunnen eerder al reageren op de wekelijkse publicatie van de Amerikaanse olievoorraden, die om half vijf naar buiten wordt gebracht. Voorafgaand aan de opening van de aandelenhandel noteren futures op de de S&P 500 index 0,3 procent lager, die voor de Dow Jones Industrial Average 0,3 procent lager, en voor de Nasdaq index 0,2 procent in het rood.

Dinsdag sloot de S&P 500 index 0,9 procent lager, nadat functionarissen van de Amerikaanse centrale bank erop wezen dat een renteverhoging volgende maand ingezet kan worden. De Dow Jones index stond 1 procent af. De winsten van maandag werden hiermee teniet gedaan. De kans dat de Fed bij de volgende vergadering de rente verhoogt, staat nu op 12 procent, nadat de kans op maandag nog net boven de 4 procent lag. De Aex blijft toch erg goed liggen naar onze mening en we kunnen nu eerder de 432 testen dan de 428 is onze mening. We gaan dan ook kijken naar een future aan de longzijde, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 434.46, een winst van 2.16 punten of 0.50%. De Europese aandelenbeurzen lieten in de middaghandel na de opening van Wall Street eindelijk weer winsten zien. Op de beurs in Amsterdam was verzekeraar Delta Lloyd een opvallende stijger, na een goed ontvangen handelsbericht over het eerste kwartaal. De indices in Parijs, Frankfurt en Londen wonnen tot 0,5 procent. Bij de kleinere fondsen was Kendrion een opvallende stijger met een winst van 3 procent. De producent van elektromagnetische componenten werd door ING op de favorietenlijst voor de Benelux geplaatst. 

In Londen openden bierbrouwer SABMiller en modehuis Burberry de boeken. SABMiller behaalde in het eind maart afgesloten boekjaar minder winst dan in de voorgaande periode. Burberry daalde 1 procent, nadat het de winst voor het tweede jaar op rij zag dalen. De olieprijs veert verder omhoog en de euro staat weer wat onder druk, dus zwaargewicht Shell kan weer goede zaken gaan doen. De Aex sloot op de top van de dag en kan morgen dus weer naar de 438 oplopen. De calls op 0900-5151666 houden we dan ook vast. Verder gaan we nog steeds niet uit van een doemscenario, maar juist hogere koersen, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren