AEX heeft steun op 445 en 443, weerstand op 448. Om 12 uur live onlineseminar Weekforcast

Geplaatst op 06 juni 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 446.60, een winst van 0.29% en ook de rest van de Europese Beurzen begint iets hoger aan de nieuwe week. Wall Street sloot vrijdag lager, de Dow sloot 0.18% lager en de Nasdaq verloor 0.58%. Het teleurstellende Amerikaans banenrapport leidde vrijdag tot druk op de markten en op de dollar. De Aziatische aandelenmarkten noteerden maandag verdeeld, waarbij Japan en China lager noteerden en Australische markten wonnen. Vandaag kijken we uit naar het commentaar van Fed-voorzitter Janet Yellen later op de dag.

De markt kijkt daar met name uit naar signalen van de centrale bankier over een mogelijke renteverhoging later deze maand. Vanmorgen horen we geluiden van  de voorzitter van de Federal Reserve van Boston, Eric Rosengren in Helsinki, hij zegt dat de Federal Reserve de komende maanden de rente zal verhogen. De AEX heeft nu steun op 445 en 443 en weerstand op 448. Zeer drukken week voor de boog voor ons:

Om 12 uur Onlineseminar: Week forcast, wat kunnen we deze week verwachten?. Kijk hier mee om 12.00 uur  (zit vinkje achter 6 juni )

Dinsdag 19.00 uur een seminar live op Beursplein 5. 10 tips om deze zomer geld te verdienen op de beurs.

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 446.73, een winst van 1.43 punten of 0.32%. De Europese aandelenbeurzen stonden in de ochtendhandel overwegend in de plus. In Amsterdam zijn financieel intermediair Intertrust en bouwbedrijf BAM de uitschieters in positieve en negatieve zin. De beurzen in Frankfurt en Londen winnen 0,1 en 0,9 procent. Parijs noteert licht in de min. Intertrust is met een plus van 5 procent de uitblinker aan het Damrak. De financieel dienstverlener koopt zijn branchegenoot Elian Group voor omgerekend 557 miljoen euro. Daarmee versterkt Intertrust zijn positie, onder meer in het belastingvriendelijke Jersey.

BAM moest het ontgelden na de aankondiging van een nieuwe obligatielening, die in aandelen kan worden omgezet. Met die constructie dreigt verwatering van het belang van huidige aandeelhouders. Die vrees kost BAM 7 procent van zijn beurswaarde. Arcelor Mittal doet het nog steeds goed en mag op weg naar 5 euro. De olieprijs zit ook weer in de lift, maar dat geldt ook nog steeds voor de euro. We kunnen dus de steun op 445 verkennen aan de ene kant, terwijl het onderliggende sentiment nog redelijk is. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 446.66, een winst van 1.35 punten of 0.30%. Wall Street stevent af op een licht hogere opening, in aanloop naar de speech van Fed-voorzitter Janet Yellen later op de dag. De Amerikaanse futures van de Dow Jones Industrial Average en de S&P futures noteren 0,3 procent hoger en de Nasdaq futures winnen 0,2 procent. Wall Street maakt voorbeurs een pas op de plaats in afwachting van de speech van Yellen voor de World Affairs Council in Philadelphia over het monetair beleid van de centrale bank en de economie. De centrale bankier spreekt om 18.30 uur. De markt is met name benieuwd of Yellen aanwijzingen zal geven over een renteverhoging na het teleurstellende banenrapport afgelopen vrijdag.

In aanloop naar de speech van Yellen zei Boston Federal Reserve voorzitter Eric Rosengren in Helsinki dat de Federal Reserve de komende maanden de rente zal verhogen, ook al viel het banenrapport van mei tegen. Desondanks zien we de Dollar nog steeds terugzakken en de Euro noteert alweer op 1.1349. Na de sell off van vrijdag, zien we de Euro dus weer ijzersterk terugkomen. Ook de olieprijs zit in de lift en het slot vrijdag in de VS viel mee. We kunnen dus in onze ogen de 448 testen en zien, zoals we al een tijd voorspellen, nog geen reden tot koersdalingen naar de bodems van dit jaar. We kijken dan ook naar long kansen, maar het is erg zijwaarts de laatste weken, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 446.44, een winst van 1.13 punten of 0.25%. De Europese aandelenbeurzen stonden overwegend in het groen, op een vrij nieuwsluwe dag. In Amsterdam waren financieel intermediair Intertrust en bouwbedrijf BAM de uitschieters in positieve en negatieve zin. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen tot 0,3 procent. Londen ging 1,1 procent omhoog. In de AEX was staalfabrikant ArcelorMittal opnieuw de uitblinker, ditmaal met een stijging van 3 procent. Die winst paste in het positieve beeld bij andere grondstofbedrijven. Zo stuwden mijnbouwers Anglo American en Rio Tinto met winsten van 6 tot 10 procent de FTSE in Londen.

De grondstoffensector profiteert van de verzwakking van de dollar, die vlak voor het weekeinde ontstond door tegenvallende berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Vandaag stabiliseerde de wisselkoers rond de slotstand van vrijdag, op 1,1356 dollar per euro. De olieprijs liep op. Amerikaanse olie werd 1,9 procent duurder bij 49,54 dollar per vat. De prijs van een vat Brent steeg 1,6 procent naar 50,45 dollar. De Aex kan nu morgen weer een poging wagen om de 448 te gaan testen. Vandaag was dat nog een weerstand. Op 0900-5151666 hebben we even short gezeten met de FTI en morgen hebben we nog het seminar, fijne avond.

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren