AEX heeft steun op 453 en 448 en weerstand op 458. Om 12 uur de weekforcast!

Geplaatst op 15 augustus 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 454.32 een winst van 0.05% en ook de andere Beurzen in Europa beginnen rustig aan deze nieuwe handelsweek. Wall Street sloot vrijdag verdeeld. De Dow verloor 0.20% en de Nasdaq sloot 0.09% hoger. Nu het bedrijf cijferseizoen goeddeels voorbij is, kijken we alweer uit naar een reeks macro-economische cijfers. De focus richt op de publicatie van de notulen van de laatste bijeenkomst van de Europese Centrale Bank donderdag. De olieprijs sloot vrijdag 2,3% hoger en op week basis won de WTI future 6,4%.

De euro/dollar staat op 1,1161. De Aziatische markten noteerden verdeeld, de Nikkei sloot na zwakke macrodata 0.30% lager en de Hang Seng staat nu 0.76% hoger. De AEX heeft nu steun op 453 en weerstand op in de zone 456-458. Boven deze zone is er ruimte naar ons koersdoel op AEX 473. Een evt dip naar 448 zou ons goed uitkomen om weer long posities te gaan opbouwen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

Om 12 uur houden wij een online seminar, samen met de Commerzbank. Daarin blikken wij vooruit wat er deze week verwacht mag worden van de AEX, de fondsen, Olie, Goud, Euro/Dollar, bedrijfscijfers en macrodata. Meld u hier aan, zet een vinkje achter 15 Augustus en klik op registeren!

UPDATE 12:25

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 454.95, een winst van 0.86 punten of 0.19%. De AEX-index van de beurs in Amsterdam laat nog een kleine plus optekenen. Er is amper nieuws om de handel richting te geven, want er staan geen bedrijfsresultaten en belangrijke macro-economische cijfers op de agenda. Later deze week zal er meer actie zijn voor beleggers. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt winnen tot 0,4 procent. Later in de week komen cijfers van onder meer ABN AMRO, Delta Lloyd, Boskalis, BAM en Vopak. Verder wordt uitgekeken naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve, die woensdag naar buiten komen. 

Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Aan het macrofront komen deze week gegevens over onder meer het Duitse beleggersvertrouwen en de Europese en Amerikaanse inflatie. ING kwam met een verlaging van het beleggingsadvies voor detacheerder Brunel, die daarop 3 procent aan waarde verliest. De Aex kan nu binnen het huidige shortsignaal wat terugvallen en de 453 mogelijk testen. Het mooiste zou zijn als we ook de 448 kunnen testen, dan kunnen we daar weer inkopen doen, zoals we vorige week Shell oppikten. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 455.05, een winst van 0.96 punten of 0.21%. Amerikaanse futures wijzen maandag op een hogere opening van Wall Street, met stijgende olieprijzen. Hiermee blijven de Amerikaanse aandelenmarkten op koers om voort te borduren op recente record slotniveaus. Futures hielden de winsten vast na een nieuwe publicatie over de industriële activiteit in de staat New York, die wees op een verslechterd klimaat. Na de openingsbel volgt een publicatie over de huizendata in de Verenigde Staten. Het lijkt enigszins rustig op macro-economisch vlak, met enkel de PMI index voor New York als in het oog springend.

De PMI bleek voorbeurs reeds negatief uitgekomen te zijn. De index bewoog terug naar negatief terrein in augustus, van 0,6 positief in juli naar 4,2 negatief. Cijfers onder 0 wijzen op verslechterde omstandigheden. Vrijdag sloot Wall Street lager, terwijl bekend werd dat de detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten in juli een pas op de plaats hadden gemaakt, zo maakte het Amerikaanse ministerie van Handel met voorlopige cijfers bekend. Het is heel rustig en we hebben een kleine tradingrange op dit moment. We wachten even op een uitbraak en het liefst een terugval naar de 448 punten, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 455 punten, een winst van 0.2%. De belangrijkste graadmeters op de Europese beurzen toonden weinig beweging. De AEX in Amsterdam stond op een nieuwsluwe dag zonder bedrijfsresultaten of belangrijke macro-economische cijfers licht in de plus. Later deze week wordt aanzienlijk meer richtinggevend nieuws verwacht. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt wonnen tot 0,3 procent. Detacheerder Brunel verloor 5 procent na een afwaardering door ING. Het bedrijf brengt vrijdag zijn kwartaalresultaten naar buiten, maar volgens de bank moet nog niet worden gerekend op een ommekeer een ommekeer in de voor Brunel belangrijke energiesector en neemt de prijsdruk vooralsnog toe.

Ook beursintermediair Flow Traders verloor een deel van zijn beurswaarde na een afwaardering. Kempen zette het advies op verkopen wegens aanhoudende lastige marktomstandigheden voor Flow Traders. Het aandeel leverde 3 procent in. Nog geen fondsen die dus koopkansen geven. We hebben vorige week de winst op Shell nog steeds mooi verzilverd en kijken nu naar volgende fondsen, zoals U in onze week forecast vandaag heeft kunnen zien. Morgen kunnen we weer de 453 punten gaan testen en stappen we daaronder weer in de calls op de Aex tevens. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren