AEX heeft steun op 463 en 458 en weerstand op 466 en 468

Geplaatst op 06 september 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 464.19, een winst van 0.01% en de andere Europese Beurzen gaan rustig van start. Wall Street was gesloten ivm met Labor Day. De handel begon gisteren positief, maar na een teleurstellende Duitse inkoop managersindex  zakte we iets weg, maar de grootste beweging kwam door de volatiele olieprijs.

De Aziatische beurzen noteerden dinsdag verdeeld, met een plus van 0.26% voor de Japanse Nikkei en de Hang Seng staat nu 0.42% hoger. De euro/dollar noteert vrijwel onveranderd. De AEX heeft weerstand op 468 en 473 en heeft nu weer steun op 463. ArcelorMittal is gesloten en we willen kijken of we de calls op Aegon ook kunnen sluiten, daarvoor moeten we richting 3.70 euro oplopen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

Wilt u ook live onze aan en verkoop signalen ontvangen per sms en email? Of deze gelijk laten uitvoeren via autotrading? Stuur ons een email op info@beursfoon.nl en wij sturen u extra informatie. Bellen mag ook, geven wij u gelijk persoonlijk uitleg, 023-5288851

Wat kunnen we deze week verwachten van de AEX en wat gaat de ECB doen? op deze vragen krijgt u antwoord tijdens ons videoblog, klik hier om de week forcast te bekijken ism met de Commerzbank

UPDATE 11:30

De Aex index noteert nu op 463.30, een verlies van 0.83 punten of 0.18%. De AEX-index in Amsterdam ging vanochtend dus licht omlaag. Ook elders in Europa bleven de graadmeters dicht bij huis. Beleggers moeten het doen met een nagenoeg lege agenda. Ook vanuit de Verenigde Staten ontbreekt sturing, omdat Wall Street maandag vanwege een feestdag gesloten bleef. Op het Damrak stond onder meer kunstmestproducent OCI in de belangstelling nadat het bedrijf de boeken opende.

Biotechnoloog Galapagos is de sterkste stijger onder de hoofdfondsen in Amsterdam met een plus van 3 procent. De Europese Commissie heeft het middel GLPG1690 van Galapagos de status van weesgeneesmiddel gegeven voor de behandeling van patiënten met idiopathische longfibrose (IPF). De Aex heeft weerstand op 466 en steun rond 463 en zou, na de mooie rally van de afgelopen dagen, een stapje terug mogen maken. Het uitbraakpunt op 458 is nu de steun en daar zouden wij weer long posities willen gaan opbouwen, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 463.02, een verlies van 1.11 punten of 0.24%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een iets hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het groen. Met slechts enkele macro-economische cijfers op de agenda, zal de aandacht waarschijnlijk gericht blijven op bewegingen op de grondstoffenmarkten en een vervolgreactie op het Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag en de gevolgen hiervan voor de Amerikaanse rente.

De macro-economische kalender bevat enkel de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector. Economen voorzien voor de index van het ISM in augustus opnieuw groei, maar in een lager tempo. De marktvorsers mikken op een indexstand van 54,5 in augustus, tegen 55,5 in juli. De Aex kan nu de 462 testen en daar willen we long met de FTI en calls op de index. Na de hogere niveaus van de afgelopen dagen, kunnen we nu wat terugvallen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 461.11, een verlies van 3.02 punten of 0.65%. De AEX-index in Amsterdam bleef op een verlies noteren. We hadden echter geen gap met de 464 van gisteren, want we openden nog hoger. Gaandeweg de sessie zakten we echter weg naar de 460 niveaus. Beleggers moesten het doen met een nagenoeg lege agenda, waardoor het vooral wachten is op de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank donderdag. De overige Europese beurzen noteerden verdeeld, met een verlies voor de Cac. Ook de Amerikaanse beurzen staan nog in het rood. Aegon was een van de sterkste daler bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een min van 2 procent. De verzekeraar kondigde aan dat zijn financieel directeur per 1 december vertrekt vanwege persoonlijke redenen.

In de MidKap ging het aandeel OCI 7 procent onderuit. Het Egyptische kunstmestbedrijf heeft in de eerste helft van dit jaar een lagere omzet behaald. Dat kwam vooral door lagere verkoopprijzen en omzetverlies door een brand bij een fabriek in Geleen. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,5 procent. De Aex heeft nu steun in deze zone, 458-462, het uitbraakpunt van eerder. We gaan er vanuit binnen het longsignaal dat we weer kunnen opveren, maar hebben wel alvast onze calls verzilverd. Rond 458 kijken we ook naar calls op de Aex, fijne avond.  

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren