AEX heeft steun op 468 en weerstand op 473

Geplaatst op 18 juni 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 469.48 en dat is een min van 0.44%. Ook de andere Europese Beurzen gaan lager open ondanks een rustige sessie op Wall Street. De Dow won 0.17% en de Nasdaq sloot 0.18% hoger in afwachting van de vergadering van de Eurogroep over Griekenland. Op Wall Street wachten men op uitlatingen van Janet Yellen over het rentebeleid van de centrale bank. Hoewel een renteverhoging dit jaar wel wordt verwacht, ligt het tempo waarschijnlijk minder hoog dan de markt eerder had ingeschat. In Azië staat de Nikkei 1.2% lager en staat de Heng Seng 0.3% lager. De euro steeg een dollarcent en neigt weer naar $1,14 niveau. De AEX heeft nu steun op 468 en weerstand op 473. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 466.10, een verlies van 5.46 punten of 1.16%. De Europese effectenbeurzen moeten terrein prijsgeven. Beleggers zijn in afwachting van het overleg van de eurogroep over de Griekse schuldenkwestie. Ook wordt uitgekeken naar het Amerikaanse inflatiecijfer, dat later op de dag wordt vrijgegeven. Zolang er geen beslissing over Griekenland is genomen blijft het pappen en nat houden op de beurzen. De Grieken moeten eind deze maand weer een aflossingsverplichting voldoen en tot die tijd zal er waarschijnlijk niet veel gebeuren. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gaan tot 1,2 procent achteruit. 

De ministers van Financiën van de eurolanden, verenigd in de eurogroep, komen om 15.00 uur bijeen in Luxemburg. Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem verwacht echter dat het overleg geen resultaat zal opleveren. De Aex zakt verder en verder terug en is op zoek naar een lagere bodem, zoals we reeds voorspelden. Technisch gezien een negatief verhaal en we hebben nu steun op 465 en daaronder op 463. In deze markten moeten we zeer alert reageren, want de uitspraken omtrent Griekenland wordt direct op gehandeld, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 468.58, een verlies van 2.98 punten of 0.63%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen en daarmee lijkt de markt niet ontevreden met de inzichten van de Fed. Griekenland speelt in de VS wel een rol, maar vooral vanwege de politieke bemoeienis. Op de beurs lijkt Griekenland vooralsnog geen issue. De future voor de Standard & Poor’s, de Dow-future en de future en de Nasdaq 100-index noteren alledrie 0,3% hoger. Wall Street kon de mededelingen van de Fed al verwerken en gezien de hectiek in het handelsverloop die na 20.00 uur ontstond stond het niet voetstoots vast wat de markt daar precies van moest vinden. De winst op het eind van de handel voor de Dow Jones Industrial Average bedroeg 0,2%. Positief bijeffect van de Fed was dat de dollar daalde en ook donderdag onder druk staat. Washington maakt zich bij tijd en wijle zorgen over de relatief dure dollar. 

Nu komt de Eurogroep bijeen voor een reguliere vergadering waarop ook Griekenland op de agenda staat en de verkiezing van een nieuwe voorzitter is verdaagd. Algemeen wordt er vanuit gegaan dat er vandaag geen akkoord met Athene wordt bereikt over hervormingen en dus over een nieuw krediet. Om 14.30 uur kwamen de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigt op 13 juni. Het aantal daalde met 12.000 naar 267.000. Een week eerder stond de teller op 279.000. Er was vooraf gerekend op een daling naar 276.000. De Aex kan nu weer wat onder druk staan en we hebben een short signaal, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 472.97, een winst van 1.41 punten of 0.30%. De Europese aandelenbeurzen stonden er in het laatste handelsuur een stuk beter voor dan aan het eind van de ochtend. Beleggers waren nog altijd niet gerust op de toekomst van Griekenland, maar dankzij een hogere opening op Wall Street konden de verliezen in Europa worden ingelopen en omgezet in winsten. De graadmeters in Frankfurt en Londen stegen 1,1 en 0,5 procent, terwijl de CAC40 in Parijs op een plusje van 0,3 procent bleef steken, evenals de Aex. Aan het eind van de ochtend stonden de indices nog dik 1 procent in de min.

De sterkste stijger in de AEX was weer het Egyptische kunstmestbedrijf OCI met een winst van 4 procent. In de ochtendhandel was het bedrijf juist nog de sterkste daler. PostNL stond meer dan 2 procent hoger dankzij een positief analistenrapport van Rabobank. De Aex sloot op de top van de dag en kan dus morgen een hoger niveau neerzetten. Richting de 478 denken we toch weer aan puts, want de onzekerheid blijft boven de markt. Tot die tijd verwachten we nog winst op onze Shell long posities, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren