AEX heeft steun op 492 en 488, weerstand op 495 en 498

Geplaatst op 18 maart 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 494.75 een winst van 0.08% en ook de rest van Europa gaat vrijwel vlak van start na een verdeeld slot op Wall Street. De Dow sloot 0.71% lager en de Nasdaq sloot 0.16% hoger. In afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve vanavond waren beleggers voorzichtig en hielden ze hun kruit droog. Beleggers zijn vooral benieuwd naar signalen over wat de centrale bank van plan is met de rente en wanneer de eerste verhoging komt.

Ook in Azië worstelden markten aanvankelijk met het afschudden van zorgen voorafgaand aan het monetaire besluit van de Amerikaanse centrale bank, maar sloten uiteindelijk hoger op hoop voor stimuleringsmaatregelen vanuit Beijing. De AEX heeft steun op 492 en de weerstand op 495. Vanaf morgen kunnen we weer meer beweging verwachten, men verwacht dat de FED wat hints zal geven voor een evt rente verhoging vanaf september of oktober, met de zeer sterke Dollar zal men nu voorzichtig aan willen doen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 493.25, een verlies van 1.15 punten of 0.23%. De Europese aandelenbeurzen laten overwegend verliezen zien. Beleggers nemen geen risicovolle posities meer in voorafgaand aan het rentebesluit van de Federal Reserve (Fed). Op Beursplein 5 schrokken beleggers van een nieuwe waarschuwing van bouwbedrijf Ballast Nedam. We zitten met z’n allen te wachten op wat centralebankpresident Janet Yellen straks gaat zeggen. De markt hoopt op meer duidelijkheid over wanneer de rente in de VS omhoog gaat. 

De beurzen in Parijs en Frankfurt verliezen 0,3 en 0,9 procent. De Londense FTSE stijgt 0,7 procent. SBM Offshore is koploper in de AEX met een plus van bijna 7 procent. De voorlopige overeenkomst van de dienstverlener aan de olie-en gasindustrie met de onderzoekers in het Braziliaanse corruptieschandaal is volgens analisten goed nieuws voor het bedrijf. De Aex en de overige financiele markten blijven redelijk nerveus bewegen in de aanloop naar het rentebesluit vanavond. Even wat winstnemingen is niet meer dan normaal. We gebruiken de dip dan ook nog om posities verder uit te bouwen, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 495.36, een winst van 0.96 punten of 0.19%. De Amerikaanse indexfutures noteerden lager in aanloop naar van het rentebesluit van de Fed vanavond. Beleggers wachten nerveus af of de centrale bank de juiste woorden zal weten te vinden bij het inleiden van de eerste renteverhoging in bijna een decennium. De Dow noteert nu 0.5% lager, met de Nasdaq 0.1% aan de minzijde. De markt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank niet langer zal beloven geduldig te zullen zijn met een renteverhoging, maar of dat betekent dat de rentes al in juni of september omhoog gaan is de vraag. Als de Fed inderdaad het woord geduldig schrapt, zoals breed wordt verwacht, houdt dat in dat een renteverhoging al in juni kan komen, maar niet noodzakelijk al die maand. 

Het meeste nieuws van de Fed komt om 19.00 uur Nederlandse tijd naar buiten. Dan verschijnt een zes alinea’s tellende verklaring plus nieuwe economische ramingen en de renteverwachingen van de 17 centrale bankiers. Voorzitter Janet Yellen staat vervolgens een half uur later de pers te woord. In de meeste scenario’s is het gunstig voor Europa en wij zitten dan ook geduldig long in de markt. We kunnen weer op naar de 498 vandaag en daar kijken of we long posities sluiten en een latere dip gebruiken om weer posities op te pikken, of dat we meteen doorstomen naar onze koersdoelen. Stoploss voor de Aex is 478 en het eerste koersdoel de 560 deze zomer!

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 496.63, een winst van 2.23 punten of 0.45%. De Europese aandelenbeurzen lieten een wisselend beeld zien. Beleggers namen geen risicovolle posities meer in voorafgaand aan het rentebesluit van de Federal Reserve (Fed) later op de dag. Op Beursplein 5 schrokken beleggers van een nieuwe waarschuwing van bouwbedrijf Ballast Nedam. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren tot 0,7 procent. De Londense FTSE steeg 1,3 procent. Beleggers hopen op meer duidelijkheid over wanneer de rente in de Verenigde Staten omhoog gaat. Tot nu toe heeft de Fed aangegeven geduldig te zijn met een renteverhoging. Mogelijk kan de Amerikaanse centrale bank deze bewoording laten vallen, denken economen. 

De rente in de VS staat sinds eind 2008 op een historisch laag niveau. SBM Offshore was koploper in de AEX met een plus van 8 procent. De voorlopige overeenkomst van de dienstverlener aan de olie-en gasindustrie met de onderzoekers in het Braziliaanse corruptieschandaal is volgens analisten goed nieuws voor het bedrijf. De Aex trekt dus toch wat aan, geholpen door SBM en Shell, terwijl de overige Europese beurzen nog op verlies staan. Morgen kunnen we weer de 398 testen en we gaan uit van hogere koersen. Als de FED een dip oplevert, kopen we extra calls en turbo’s long, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren