AEX heeft steun op 498 en 495, weerstand op 503

Geplaatst op 20 april 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 499.21 en dat is een winst van 0.90% en ook de andere beurzen in Europa gaan in herstel. Wall Street sloot vrijdag ook lager, de Dow verloor 1.54% en de Nasdaq sloot 1.52% lager vanwege winstnemingen en aanhoudende zorgen over Griekenland. We openen nu hoger vanwege de stimuleringsmaatregelen van de Chinese centrale bank tijdens het weekend.

In Azië was het beeld op de beurzen maandag verdeeld, nadat de Chinese centrale bank dit weekend de reserve-eisen voor banken verlaagde, waarmee naar verwachting circa $200 miljard aan kapitaal vrij. Op de valutamarkten moet de euro maandag terrein prijsgeven, nadat vrijdag het hoogste niveau in meer dan een week werd bereikt ten opzichte van de dollar op $1,0849. Vandaag krijgen we cijfers van IBM en Morgan Stanley. De AEX heeft steun op 498 en weerstand op 503. Zolang we nu boven de steun op 498 staan, kunnen we verder in herstel, vanaf 503 moeten we weer voorzichtig zijn. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 500.27, een winst van 5.24 punten of 1.06%. De Europese aandelenbeurzen weten te herstellen na de verliezen van vorige week. Beleggers verwerken de nieuwe stimuleringsmaatregelen van de Chinese centrale bank en maken zich op voor de eerste echte drukke week van het cijferseizoen. Het is een mooie beursdag. In China mogen de banken meer uitlenen om de economie aan te jagen en in Europa worden de Griekse zorgen weer aan de kant geschoven. Verder blijft de belangstelling voor Europese aandelen groot en is de onderliggende teneur op de markten nog altijd goed. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stijgen tot 1,4 procent. 

In Brussel gaat telecombedrijf Mobistar 13,5 procent onderuit. Telenet hoeft door de overname van Base geen gebruik meer te maken van het netwerk van zijn concurrent Mobistar. In de MidKap klimt bodemonderzoeker Fugro ruim 1 procent. Grootaandeelhouder Boskalis (plus 1,7 procent) wil dat de rechter opnieuw kijkt naar een omstreden beschermingsconstructie van Fugro. De Aex kan zodadelijk de weerstand op 502 testen en we hebben alweer steun op 498. Het ziet er goed uit en we zien dat we onder de 500 alweer inkopen kunnen doen, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 499.27, een winst van 4.24 punten of 0.86%. De Amerikaanse indexfutures wijzen op een hogere start in New York. Aan de hand van de dit weekend aangekondigde stimuleringsmaatregelen in China zal Wall Street naar verwachting herstellen van de flinke klap op vrijdag. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 0,6%, de S&P futures winnen 0,5% en de futures voor de Nasdaq stijgen 0,4%. Vrijdag beleefden de S&P 500 en Dow Jones hun slechtste dag in meer dan drie weken, vooral vanwege zorgen om de toekomst van Griekenland. Ook waren beleggers niet blij met nieuwe aandelenmarktregulering in China.

Datzelfde China zorgt nu echter voor een positief sentiment. De Chinese centrale bank heeft dit weekend namelijk de reserve-eisen voor commerciele banken verlaagd, waarmee wordt getracht de economie aan te jagen. Amazon.com, Google en Facebook publiceren deze week de kwartaalcijfers. Beleggers zijn vooral benieuwd naar het effect van de sterke dollar, vooral bij bedrijven als Google. De Aex kan nu steun testen op 498 en meestal zien we na 16.00 uur nog wat druk op de handel. Daar willen we echter wel long, want er zit een hoop kracht in de markt, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 500.73, een winst van 5.70 punten of 1.15%. De Europese aandelenbeurzen stonden stevig in de plus, waarmee de graadmeters zich herstelden van de verliezen van vorige week. Beleggers reageerden onder meer positief op de nieuwe stimuleringsmaatregelen van de Chinese centrale bank. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 1,6 procent. China maakte zondag bekend dat kredietverstrekkers minder contant geld opzij hoeven te zetten als reserve. Met het geld dat daarmee vrijkomt wil de Chinese centrale bank de economie aanjagen. Op Beursplein 5 ging KPN aan kop in de AEX met een plus van 3 procent. 

Het telecomconcern verkoopt zijn Belgische dochteronderneming Base aan branchegenoot Telenet (plus 5,2 procent) voor ruim 1,3 miljard euro. Met de verkoop van Base heeft KPN al zijn buitenlandse activiteiten afgestoten. De Aex is netjes boven de 498 gesloten en heeft een groot deel van de schade weer ingelopen. Zolang we nu boven de 498 blijven, kunnen we verder herstellen waarbij we weerstand hebben op de 503. We blijven geloven in hogere koersen en ook op Wall Street is de handel in herstel en dat geeft steun aan de handel, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren