AEX heeft steun op 498 en weerstand op 503

Geplaatst op 29 april 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 501.39 en dat is een min van 0.11% en ook de andere beurzen in Europa gaan dicht bij huis van start. Wall Street sloot verdeeld, de Dow won 0.40% en de Nasdaq sloot 0.10% lager waarbij de aandacht uitging naar de start van het tweedaagse overleg van het Fed in aanloop naar het rentebesluit van vanavond. De grote vraag is natuurlijk, wanneer gaat evt de rente omhoog. In China noteert de Hang Seng in bescheiden verlies. In Japan vindt vandaag geen handel plaats in verband met een feestdag.

De verhouding tussen de euro en de dollar is relatief stabiel, maar de neiging van de euro ten opzichte van de Amerikaanse munt is opwaarts, vanwege de hoop op een oplossing voor het Griekse schuldencomplex. De AEX heeft steun op 498 en weerstand op 503, 505 en 508. U kent inmiddels de oude beurswijsheid, flauwe Dinsdag, vaste week!. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 500.11, een verlies van 1.55 punten of 0.31%. De Europese aandelenbeurzen schommelen rond de slotstanden van gisteren. Beleggers nemen geen grote posities meer in voorafgaand aan het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), later op de dag. Bouwbedrijf Ballast Nedam, dat van de ondergang werd gered, is een uitblinker op het Damrak bij de lokale fondsen. De beurzen lijken niet verder omhoog te willen, maar echt hard omlaag gaan ze ook niet. Het is wachten op het economische groeicijfer van de VS en de uitkomsten van de Fed-vergadering. 

De beurzen in Frankfurt en Parijs leveren tot 0,3 procent in. De FTSE-index in Londen staat 0,1 procent in de min. Grootste daler in de AEX is staalconcern ArcelorMittal met een min van 4 procent. We hebben dus exact op tijd winst genomen op onze calls. DSM gaat aan kop met een winst van 3 procent. Het speciaalchemiebedrijf leed in het afgelopen kwartaal een nettoverlies, maar werd iets positiever over de rest van dit jaar. De Aex heeft nu weer steun op 498 en weerstand op de 503. We blijven dicht bij huis en dus even neutraal zitten, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 495.00, een verlies van 6.66 punten of 1.33%. Wall Street gaat een lagere opening tegemoet, tonen de futures aan, gedrukt door de tegenvallende economische groei, voorafgaand aan een verklaring van de Federal Reserve waaruit kan blijken of een renteverhoging op korte termijn op tafel ligt. Futures voor de Dow Jones Industrial Average dalen 0,6%, die van de S&P 500 index verliezen 0,5% en dalen voor de Nasdaq 100 index met 0,5%. De verwachting van een renteverhoging in juni was afgenomen na een reeks teleurstellende economische data, maar analisten verwachten niet dat de Fed veel vrijgeeft in de verklaring van woensdag.

De Fed houdt nauwlettend de economische indicatoren in de gaten, waarbij woensdag voorbeurs de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal minder hard gegroeid blijkt te zijn dan verwacht. Het bruto binnenlands product groeide met 0,2%. Dit valt tegen, aangezien er was gerekend op een stijging met 1%. In het voorgaande kwartaal groeide de Amerikaanse economie met 2,2%. Na 16.00 uur kunnen we weer verder onder druk staan en gaan we meteen short op 0900-5151666 en met de leden. We kunnen de steun op 492-493 gaan testen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 489.26, een verlies van 12.40 punten of 2.47%. De Europese aandelenbeurzen stonden wederom collectief op grote minnen, nadat een dag eerder ook al forse verliezen werden geleden. Zwakke cijfers over de Amerikaanse economie drukten het sentiment. Daarnaast zijn beleggers in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), later op de dag. De beurzen in Parijs en Frankfurt leverden 2 en bijna 3 procent in. De FTSE-index in Londen stond meer dan 1 procent in de min. Aan het begin van de middag bleek dat de groei van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal stevig is afgezwakt. De groei van 0,2 procent op jaarbasis voor ’s werelds grootste economie was veel beperkter dan verwacht. Economen rekenden in doorsnee op een vooruitgang met 1 procent.

Grootste dalers in de AEX waren supermarktbedrijf Ahold en kabelexploitant Altice, met minnen van meer dan 5 procent. DSM beleefde de minst slechte dag in de hoofdindex met een verlies van 0,4 procent. Het speciaalchemiebedrijf leed in het afgelopen kwartaal een nettoverlies, maar werd iets positiever over de rest van dit jaar. Wij hebben een drukke dag achter de rug. Gisteren sloten we dus Arcelor op het hoogste punt en vandaag gingen we met Aex futures short met winsten van 500 tot 900 euro, laatste op 0900-5151666. Morgen mogelijk nog heel even lagere niveaus, aangezien we rond de bodem sloten. Nu steun op 485 en zelfs de 478. Daar kunnen we alweer inkopen doen en calls bijkopen, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren