AEX heeft steun op 505 en 503, weerstand op 508

Geplaatst op 13 april 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 506.02, een min van 0.24% en ook de rest van Europa Beurzen gaan iets lager van start. Wall Street sloot vrijdag hoger. De Dow won 0.55% en de Nasdaq won 0.43% vooral door de herstructureringsplannen van General Electric, waaronder een aanzienlijk inkoopprogramma van eigen aandelen. Vandaag gaat de aandacht uit naar nieuwe gesprekken tussen Rusland en Oekraïne.

De ministers van buitenlandse zaken van Oekraïne Rusland, Duitsland en Frankrijk komen maandag bijeen voor een meer duurzaam vredesakkoord. In Azië stegen Chinese aandelen wederom, waarbij winsten in Beijing werden aangewakkerd door verwachtingen van meer geldstromen van het vasteland. De euro raakte het laagste niveau in drie weken tijd van $1,05 op vrijdag. De AEX heeft steun op 505 en 503 en weerstand op 508. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 508.76, een winst van 1.59 punten of 0.31%. De Europese aandelenbeurzen zijn overwegend licht omhooggegaan. Beleggers houden hun kruit droog in afwachting van de eerstekwartaalcijfers en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), die later in de week op het programma staan. Het is relatief rustig op de beurzen, maar we blijven goed liggen. Men wacht vooral op de kwartaalcijfers van enkele grote Amerikaanse banken die dinsdag naar buiten komen. In Amsterdam kijkt men uit naar de resultaten van ASML op woensdag en cijfers van Unilever op donderdag.

De markt verwerkt een daling van de Chinese export en import in maart. De tegenvallende handelscijfers vergroten de zorgen over de afzwakking van de Chinese economie, maar zorgden tegelijkertijd voor speculatie over meer stimuleringsmaatregelen. De Aex heeft steun op 505 en weerstand op 508 en daarboven is de weg vrij naar 512. We blijven optimistisch en verwachten nog steeds hogere koersen en spelen daarop in, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 508.51, een winst van 1.34 punten of 0.26%. Wall Street gaat naar verwachting een lagere opening tegemoet, waarbij beleggers zwakke Chinese handelsdata in zich opnemen, en zich klaarmaken voor kwartaalcijfers van ondernemingen, waaronder van de financiele sector. Futures voor de Dow industrials dalen 0,2%, terwijl ook de S&P 500 futures 0,2% afstaan, en de Nasdaq-100 index futures 0,1% lager noteren. Vrijdag sloot Wall Street hoger, waarmee voor de tweede achtereenvolgende week winsten op weekbasis werden veiliggesteld. Een koersstijging voor General Electric dreef de Dow Jones Industrial Average voor het eerst in nagenoeg drie weken boven de puntengrens van 18.000. 

Wat betreft individuele fondsen zal morgen een heel aantal ondernemingen hun boeken openen, waaronder Wells Fargo & Co, Johnson & Johnson en J.P. Morgan Chase & Co. Later in de week komen andere grote banken met cijfers naar buiten. De Aex kan nu wederom naar het hoogste punt en de 408 die we vorige week donderdag reeds hadden voorspeld, staat er nu dus. Wij denken nog steeds aan nog hogere niveaus en laten onze long posities rustig lopen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 508.66, een winst van 1.49 punten of 0.29%. De aandelenbeurs in Amsterdam stond in de middaghandel in de plus. De andere Europese beurzen toonden een wisselend beeld. Beleggers deden het rustig aan, in afwachting van de eerstekwartaalcijfers en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), die later in de week op het programma staan. De beurs in Parijs kreeg er 0,3 procent bij. In Frankfurt noteerde de DAX op een verlies en ook de FTSE in Londen stond 0,3 procent in de min. Het Egyptische kunstmestbedrijf OCI voerde de AEX aan met een winst van bijna 5 procent. Industrieel toeleverancier Aalberts Industries kampte met een adviesverlaging door ING en sloot de rij met een min van 2 procent.

In de MidKap zette navigatiebedrijf TomTom (plus 0.5 procent) de opmars voort. Het aandeel steeg vrijdag 11,5 procent door speculatie dat de mogelijke verkoop van de kaartendivisie door Nokia kan leiden tot een overnamebod op TomTom. De Aex heeft nu weerstand op 508, zoals we vanochtend al hadden aangegeven en kan hier even stabiliseren. We hebben vandaag winst genomen op onze turbo long op de Cac en iedere dip blijven wij gebruiken als aankoopmoment en we merken dat de animo erg groot is, want het is een drukte van belang hier op kantoor. Wilt U ook al onze signalen ontvangen, stuurt U ons dan een email op info@beursfoon.nl en dan sturen wij U een informatiepakket per email, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren