AEX heeft vandaag steun op 418 en 415, weerstand op 423

Geplaatst op 29 februari 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 420.39, een verlies van 0.54% en ook de rest van Europa gaat lager van start. Wall Street sloot vrijdag verdeeld, de Dow verloor 0.34% en de Nasdaq sloot 0.18% hoger. In Azië staat de handel vanmorgen lager, de Chinese markt staat onder druk nadat de centrale bank van het land de yuan naar zijn laagste punt in drie weken dirigeerde.

Tijdens de G-20 meeting kwam naar voren dat de centrale bank van China geen reden ziet depreciatie als structureel beleid te hanteren. In Japan bleek de industriële productie in januari op maandbasis te zijn gestegen, terwijl de detailhandelsverkopen in die maan op jaarbasis een afname lieten zien.

De dollar toonde eind vorige week behoorlijk wat opwaarts potentieel na de goede tweede raming voor de Amerikaanse economie over het vierde kwartaal. De AEX heeft steun op 418 en 415 en weerstand op 423. De afgelopen dagen zien we een test van de weerstand zone 418-423 en dan weer een terugval naar 412 – 408. Wij wachten rustig af. Tot zo

UPDATE 13:00

Goedemiddag, de AEX staat nu op 422.98en dat is een plus van 0.09% en trekt aan, na de onverwachte rente verlaging in China. De People’s Bank of China verlaagde de rente met 0,5 procentpunt. Men wil door deze maatregel onder meer een stabiele groei van de kredietverlening stimuleren en voor voldoende liquiditeit in het systeem zorgen.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in februari onverwacht daalden. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,2 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, waar gerekend werd op een ongewijzigd prijsniveau.

Kortom, hierdoor is er voor Mario Draghi meer ruimte om extra te stimuleren en dat zal wellicht ook gaan gebeuren is ons idee en dat geeft steun aan de AEX die nu voorzichtig de weerstand op 423 kan gaan testen. Volgende week woensdag houden wij op Beursplein 5 een seminar om 19 uur en na een presentatie nodigen wij u uit voor een gezellige borrel op de beursvloer waar u al uw vragen kunt stellen.

Meldt u hier Gratis aan http://www7.warrants.commerzbank.com/UserServices/RoadshowFreeForm.aspx

UPDATE 16:00

Goedemiddag, de AEX staat nu op 425.40, een winst van 0.65% en ook de rest van Europa trekt verder aan, nu Wall Street ook iets hoger staat. De Dow wint nu 0.08% en de Nasdaq wint 0.12%. De handel ging vanmorgen lager open, nadat de Chinese beurs een tik te verwerken kreeg, echter het nieuws dat de People’s Bank of China de rente verlaagde met 0,5 procentpunt gaf de handel een boost en dit werd in Europa goed opgepakt, waardoor de openingsverliezen van de borden verdwenen. De AEX lijkt nu op weg naar de weerstand op 428 en heeft nu steun op 423. De maand februari is voor ons prima verlopen en we hebben al 3 systemen die meer dan 20% winst hebben gemaakt in 2016. Wilt u ook live met ons meedoen?, of meer informatie, stuur ons dan even een mail op info@beursfoon.nl of bel ons 023-5288851 en vraag naar John Beijer, hij zit voor u klaar vandaag tot 18.00 uur

UPDATE 18:00

Goedemiddag, de AEX is gesloten op 427.27 en dat is een winst van 1.09% en ook de rest van Europa kon, na een lagere start, uit eindelijk hoger sluiten. Nieuwe Europese inflatiecijfers en een versoepeling van de kapitaaleisen voor Chinese banken stuwden de koersen. Ook de stijgende olieprijs gaf de handel een boost. Nu de inflatie niet aantrekt, is er ruimte voor meer stimulering`s maatregelingen van de ECB. De cijfers van PostNL werden redelijk ontvangen en wij kijken morgen uit naar de cijfers van Volkswagen, die weegt zwaar binnen de DAX en kan de nodige beweging gaan geven. De AEX heeft nu weerstand op de 428 en steun op 423 en 418. Kortom een mooie dag en morgen kijken we weer verder. Fijne avond

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren