AEX heeft vandaag weerstand op 448 en steun op 443

Geplaatst op 14 oktober 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 446.91, een winst van 0.40% en ook de andere Europese Beurzen gaan iets hoger na een rustige sessie op Wall Street. De Dow sloot 0.25% lager en de Nasdaq verloor 0.49%. Beleggers verwerkten de tegenvallende Chinese exportcijfers, terwijl werd gewacht op het losbarsten van het cijferseizoen, vandaag krijgen we om 12.00 uur, Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo en dat zal de nodige beweging gaan geven.

In China kwamen vanmorgen bemoedigende inflaties data naar buiten, waarbij zowel de consumenten- als de producentenprijzen hoger uitkwamen dan verwacht. De Nikkei sluit 0.49% hoger en de Hang Seng staat nu 0.82% hoger. De euro/dollar koers noteerde vrijdagochtend op 1,1027. De AEX veert iets op, maar heeft gelijk weerstand op 48 en 453 en steun is er op 445 en 443. Rond 448 overwegen wij de calls weer te sluiten. Meer live op 0900 – 51 51 666

Wilt u ook live onze aan en verkoop signalen ontvangen per sms en email? Of deze gelijk laten uitvoeren via autotrading? Stuur ons een email op info@beursfoon.nl en wij sturen u extra informatie. Bellen mag ook, geven wij u gelijk persoonlijk uitleg, 023-528 88 51  John Beijer zit klaar voor u, bel hem gerust op!

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 450.87, een winst van 5.78 punten of 1.30%. De Europese beurzen tonen duidelijk herstel van de flinke verliezen een dag eerder. De handel kreeg steun van positieve berichten over de Chinese economie. Verder wordt uitgekeken naar Amerikaanse macrocijfers en bedrijfsresultaten van de grote banken Citigroup, Wells Fargo en JPMorgan Chase later op de dag. In Londen, Parijs en Frankfurt worden koerswinsten behaald van tot 1,7 procent. De intraday bewegingen worden weer groter en dat is gunstig voor onze handelssystemen. 

In de AEX is Altice de sterkste stijger met een plus van 4 procent. De kabelaar heeft zijn belang in de Franse mobiele aanbieder SFR verder vergroot. In Parijs klom SFR bijna 6 procent. De Aex kan inderdaad herstellen, zoals we gisteren al vermeld hadden en we hebben steun op 448 nu zelfs. Die weerstand werd snel uitgenomen en nu hebben we weerstand op 452-453. In dat geweld sloten we onze calls met een leuke winst en nu wachten we weer op een dip in de huidige tradingrange van 442-458. Deze zal nog een tijd aanhouden, is de verwachting, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 452.27, een winst van 7.07 punten of 1.59%. De Amerikaanse beurzen gaan een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index en de Dow Jones index noteren tot 0,5 procent in het groen. De Nasdaq futures houden het bij een stijging van 0,4 procent. Voorzitter Eric Rosengren van de Boston Fed zei dat hij verwacht dat de werkloosheid tegen eind 2017 is gedaald tot 4,5 procent. Dan is het mogelijk dat we de rente sneller moeten verhogen dan momenteel verwacht. 

Op macro-economisch vlak verschenen voor de openingsbel al publicaties over de detailhandelsverkopen en producentenprijzen. Amerikaanse detailhandelaren zetten in september 0,6 procent meer om, hetgeen ook was verwacht, terwijl de producentenprijzen met 0,3 procent toenamen op maandbasis, en dat was licht beter dan voorzien. We kunnen dus nog steeds doorstijgen en als we boven de 452 punten sluiten, gaan we maandag al de 458 weer testen. Wij verwachten dat we pas eindejaar dan doorkunnen naar 473 niveaus. Rond de 458 kunnen we dus zelfs kijken naar short posities, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 451 punten, een winst van 1.2%. De beurzen in Europa stonden stevig in de plus. Daarmee werden de flinke verliezen van donderdag op de laatste handelsdag van de week weer weggepoetst. De handel kreeg onder meer steun van hoopgevende inflatiecijfers uit China. In Londen, Parijs en Frankfurt werden koerswinsten behaald tot 1.6%. Flinke winnaars waren de financiële fondsen ABN AMRO, Aegon en ING, die er 3 procent bijkregen gemiddeld. In de Verenigde Staten kwamen de grote banken Wells Fargo, JPMorgan Chase en Citigroup, voor opening van de beurs op Wall Street, met goed ontvangen kwartaalresultaten naar buiten.

Bij de kleine fondsen op Beursplein 5 viel Lucas Bols op met een winst van 2 procent. Het drankenbedrijf heeft overeenstemming bereikt met Rémy Cointreau over hun eerder aangekondigde samenwerkingsverband. Wij hebben deze week actief gehandeld in de calls en met de automatische overnight systemen op de futures en met de grotere intraday bewegingen konden we daarmee een hoop rendement behalen. Maandag gaan we weer opnieuw in de markt en rond de 448 kopen we dan weer calls op de steun. We wensen U een prettig weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren