AEX heeft vandaag weerstand op 496 en steun op 492 en 488

Geplaatst op 13 maart 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 492.99 een winst van 0.27% en ook de rest van Europa gaat hoger van start na mooie winst op Wall Street. De Dow won 1.47% en de Nasdaq sloot 0.89% hoger. Donderdag was een dag van slecht nieuws is goed nieuws, want macrodata vielen tegen, dus denkt men gelijk, de FED zal de rente nog niet gaan verhogen.

De aandelen in Azië bewogen hoger, waarbij de Japanse aandelenmarkt op het hoogste niveau in vijftien jaar uitkwam. De dollar verloor aan kracht ten opzichte van de euro in de Aziatische handel, terwijl beleggers winsten namen na de recente koersstijging van de Amerikaanse valuta. De AEX heeft steun op 492 en de weerstand op 496. Ons koersdoel op AEX 500 punten komt langzaam dichtbij en diverse fondsen hebben hun koersdoel al gehaald, iedere dip is dus echt een koop moment en dat geeft mooie kansen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 491.56, een verlies van 0.08 punten of 0.02%. De Europese aandelenbeurzen schommelen rond de slotstanden van gisteren. Beleggers doen het rustig aan na de flinke opmars in de afgelopen weken. In Duitsland koerst de beurs af op de langste winstreeks in zeventien jaar. De beurzen in Parijs en Londen verloren 0,2 procent. De DAX in Frankfurt daalde 0,1 procent, maar stevent desondanks af op de negende winstweek op rij. Dat is de langste winstreeks sinds 1998.

Grootste stijger in de AEX was digitaal beveiliger Gemalto met een winst van 1,8 procent. Bodemonderzoeker Fugro sloot de rij met een min van meer dan 4 procent. De Aex zakt door gezonde winstnemingen iets terug en het mooiste zou zijn als we even terugvallen naar de 488 punten waar de steun nu loopt. Daar liggen dan weer kansen om bijvoorbeeld de calls april 495 op te pikken. Immers, we blijven geloven in een Aex die naar de 500 kan en proberen de dips te gebruiken om in te stappen, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 490.78, een verlies van 0.86 punten of 0.17%. De futures verloren kracht en wezen op een lagere opening van Wall Street, voorafgaand aan een publicatie over het consumentensentiment in de Verenigde Staten. Gisteren nam de vrees voor een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank bij de beleidsvergadering in juni af tegen een achtergrond van teleurstellende detailhandelsverkopen, waardoor Wall Street een verliesreeks wist te doorbreken. De Dow noteert nu al 0.7 procent lager en de Nasdaq zo’n 0.3 procent. Eerder wezen de futures nog op een hogere opening van Wall Street. De Federal Open Market Committee vergadert op dinsdag en woensdag. 

Hoewel er dit keer geen renteverhoging wordt verwacht, zullen beleggers de persconferentie van voorzitter Janet Yellen nauwlettend in de gaten houden voor eventuele opmerkingen over hoe geduldig de centrale bank zal zijn met het aanscherpen van het monetaire beleid. De macrodata die we nu zagen met betrekking tot het PPI vielen tegen en elk moment krijgen we nog het consumentenvertrouwen uit de VS. De Aex beweegt nu tussen de 488 en 495 aan de bovenkant. We krijgen nu dus wat druk op de handel, zoals we gisteren voorspelden, maar nog niet genoeg om calls te kopen op de index, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 492.48, een winst van 0.84 punten of 0.17%. De Europese aandelenmarkten kwamen maar mondjesmaat van hun plek. Beleggers namen een adempauze na de sterke opmars van de laatste weken. Aan olie en andere grondstoffen gerelateerde fondsen deden een stap terug en volgden daarmee de marktprijzen voor onder meer ruwe olie. De belangrijkste beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs stonden tot 0,8 procent hoger, die in Londen daalde 0,4 procent. Fugro was de sterkste daler in de AEX. De bodemonderzoeker, die veel werkzaamheden verricht voor de olie- en gasindustrie, daalde 5 procent. SBM Offshore, dat opslag- en productieschepen levert aan oliemaatschappijen, werd 4 procent minder waard. 

ASML won 1,5 procent. Een dag eerder leverde de chipmachinefabrikant nog 2,7 procent in na een winstwaarschuwing van de Amerikaanse chipmaker Intel, zijn belangrijkste klant. In de MidKap stond internetbroker BinckBank bovenaan met een plus van 8 procent na gunstige uitlatingen van analisten van ING. De Aex is op weekbasis weinig opgeschoten. Vorige week sloten we nipt onder de 490 en nu even erboven. Toch hebben we weer leuk kunnen handelen en een top gezien rond de weerstand op 495. Het mooiste zou zijn als de Aex nu even onder 488 terugvalt, prettig weekend!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren