AEX heeft weerstand op 423 en 425. Nieuwe modelportefeuille bijna van start!

Geplaatst op 22 december 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat op 422.40 en dat is een winst van 0.95% en ook de rest van Europa begint positief aan deze verkorte handels week. Wall Street sloot licht hoger vrijdag. De Dow sloot 0.15% hoger en de Nasdaq sloot 0.36% hoger. Waarmee de opwaartse trend van een dag eerder werd voortgezet na de geruststellende woorden van Janet Yellen om de rente langzaam en gemeten te verhogen.

De Aziatische markten noteren overwegend hoger, vanwege de stabiele roebel en olieprijs. De Euro noteert stabiel ten opzichte van de dollar. We hebben deze week de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Griekenland en dat kan nog voor beweging gaan zorgen. De AEX heeft weerstand op 423 en steun op 418.

Wij zijn gewoon iedere dag aanwezig, ook woensdag tot 18.00 uur en u kunt zich ook vandaag aanmelden voor onze nieuwe modelportefeuille. Wilt u meer weten, stuur een mail naar info@beursfoon.nl of bel ons 023-5288851 en vraag naar John Beijer, hij zit voor u klaar vandaag tot 18.00 uur.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 422.57, een winst van 4.20 punten of 1%. De Europese beurzen zijn de door de kerstdagen gehalveerde handelsweek in opperbeste stemming begonnen. In Amsterdam vielen verzekeraar Delta Lloyd en winkelbedrijf Macintosh wel uit de toon met flinke koersverliezen. Delta Lloyd ligt in de clinch met De Nederlandsche Bank (DNB), terwijl Macintosh kampt met tegenvallende omzetten in zijn schoenenwinkels. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen tot 0,9 procent. De rust is teruggekeerd na de achtbaanrit van vorige week. De eindejaarsrally kan worden ingezet en we kunnen via de 423 richting de 430 en mogelijk 440. Alles boven de 402 is jaarwinst op dit moment. 

Delta Lloyd is de enige dissonant in de AEX, met een min van 4,4 procent. De verzekeraar kreeg een boete van 22,8 miljoen euro van DNB, omdat er onzorgvuldig zou zijn gehandeld bij de invoering van nieuwe rekenregels. DNB eist bovendien het vertrek van financieel directeur Emiel Roozen. Delta Lloyd vindt die maatregelen disproportioneel en heeft daarom een rechtszaak aangespannen. Bij de kleinere fondsen verloor winkelbedrijf Macintosh 18 procent van zijn beurswaarde. Het bedrijf bevestigde, naar aanleiding van een via De Telegraaf uitgelekte interne mail, dat de omzet bij schoenenketens Invito en Manfield behoorlijk achterloopt op de begroting. De Aex test nu de weerstand op 423, maar bij de 420-421 gaan we weer long voor een aanval op nog hogere niveaus, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 422.28, een winst van 3.91 punten of 0.93%. Wall Street zal naar verwachting vlak tot licht hoger openen, waarbij de futures eerdere winsten moest inleveren, nadat de olieprijs zijn neerwaartse trend hervatte. De futures voor de Dow Jones-index stijgen omstreeks 14.50 uur 53 punten, of 0,3%, de S&P futures winnen 4,20 punten, of 0,2% en de futures voor de Nasdaq stijgen 0,50 punt, omgerekend 0,0%. Daarmee zetten de Amerikaanse aandelenmarkten ternauwernood de opwaartse trend van vorige week voort, toen Wall Street zijn grootste winsten op weekbasis sinds oktober realiseerde, nadat de Federal Reserve aangaf geduld te brachten met het ook op het timing van zijn eerste renteverhoging.

Met een rustige handelsdag in het verschiet is het mogelijk dat de Dow niet in staat is het mythische 18.000 niveau te halen. Echter, zolang de marginale rally van de olieprijs aanhoudt, kunnen de Amerikaanse aandelenmarkten op adem komen in aanloop naar 1ste Kerstdag aanstaande donderdag. De volumes zullen naar verwachting in aanloop naar het Kerstweekeinde laag zijn. Om 16.00 uur staan maandag in de VS op macro-economisch vlak de bestaande woningverkopen in november op de agenda. Voor deze data zijn geen prognoses beschikbaar. We hebben nu even een top rond de 423 en als we iets kunnen terugvallen nu, kunnen we pas weer verder omhoog. De Aex heeft nu al 5 procent jaarwinst en we verwachten dat dat nog groter wordt, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 421.58, een winst van 3.21 punten of 0.77%. De Europese beurzen zetten hun recente opmars door. Aan het begin van de door de kerstdagen gedomineerde week gingen de koersen over een breed front omhoog. In Amsterdam viel Delta Lloyd uit de toon vanwege een geschil met De Nederlandsche Bank (DNB). Die legde de verzekeraar een miljoenenboete op en eist dat de financieel directeur komend jaar vertrekt. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen 0,1 tot 0,6 procent. Delta Lloyd leverde krap 4 procent in. De verzekeraar meldde voorbeurs een rechtszaak aan te spannen tegen DNB. Die legde een boete van bijna 23 miljoen euro op aan Delta Lloyd, omdat het bedrijf onjuist zou hebben gehandeld in de periode rondom de invoering van nieuwe rekenregels. Daarnaast vindt de toezichthouder dat financieel directeur Emiel Roozen moet worden vervangen.

Bij de kleinere fondsen verloor winkelbedrijf Macintosh 14,5 procent van zijn beurswaarde. Het bedrijf bevestigde, naar aanleiding van een via De Telegraaf uitgelekte interne mail, dat de omzet bij schoenenketens Invito en Manfield achterloopt op de begroting. De AEX werd aangevoerd door nieuwkomer Altice. De internationaal actieve kabelexploitant, die Ziggo vervangt in de hoofdindex van het Damrak, werd 4,5 procent meer waard. De Aex heeft vandaag de weerstand op 423 getest en staat nu op hetzelfde niveau waar we de maand december ook aan begonnen. De afgelopen vijf jaar wist de Aex hoger te sluiten dan dat we aan de maand begonnen en de gemiddelde winst was 3.7%. Kortom, we hebben nog wat in te halen. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren