AEX heeft weerstand op 428 en steun op 423 en 418

Geplaatst op 29 januari 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 424.83, een winst van 1.14% en ook de andere Europese markten gaan hoger open na mooie winsten op Wall Street en in Azië. De Dow sloot 0.79% hoger en de Nasdaq sloot 0.86% hoger. De markten reageren positief op het onverwachte besluit van de Bank of Japan de depositorente te verlagen naar min 0,1% van plus 0,1%. Ook de opgelopen olieprijs kan de markt steun bieden.

In China kwam weer een kapitaalinjectie los van de zijde van de centrale bank. Dit keer ging het om 100 miljard yuan, te vergelijken met ruim $15 miljard. De olieprijs was opnieuw een belangrijke factor op de Amerikaanse beurzen. De olieprijs schoot omhoog nadat de Russische energieminister zei dat zijn land bereid is te praten met leden van de Opec over een vermindering van de productie. De AEX heeft steun op AEX 423 en 418 en weerstand op 428 en 432. Een opleving naar 427 a 428 gebruiken wij om de AEX Turbo long te sluiten. Meer live op 0900 – 51 51 666

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 424.08, een winst van 3.98 punten of 0.95%. De Europese beurzen staan richting het middaguur eensgezind in de plus, al lopen de winsten wat terug ten opzichte van de opening. Een verrassend rentebesluit van de centrale bank van Japan zette de koersen in beweging. Beleggers zijn nog in afwachting van economische groeicijfers uit de Verenigde Staten, later op de dag. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen stijgen tot 0,8 procent. De indices zijn daarmee op weg om een zeer grillige eerste handelsmaand van het jaar op een positieve toon af te sluiten. Lijstaanvoerders in de AEX zijn RELX, Altice en Vopak. Heineken wint 1,4 procent. Bij een ongeluk in een Braziliaanse fabriek van de brouwer zijn twee doden gevallen en meerdere gewonden. 

ArcelorMittal keldert 6 procent, na negatieve geluiden van branchegenoot ThyssenKrupp. Randstad stijgt 1 procent, na de gestanddoening van het overnamebod op het Zweedse Proffice. MidKapper Fagron daalt 3 procent. Volgens de Belgische zakenkrant De Tijd zijn er twee à drie par­tij­en die een in­ves­te­ring in de noodlijdende apo­the­kers­le­ve­ran­cier ­be­kij­ken. De Aex heeft even steun getest op 422 en zo komt er toch elke keer een hogere bodem. Van echt doorschieten is nog geen sprake, maar de bewegingen zijn elke keer groot genoeg om even wat winst te nemen met onze autotrade systemen op turbo’s. Rond 418 stappen we dus weer in, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 425.02, een winst van 4.92 punten of 1.17%. De Amerikaanse futures duiden op een overwegend hogere opening van Wall Street, geholpen door de stevige plussen in Japan en later op dag in Europa. De Amerikaanse groei over het vierde kwartaal verraste niet. De future voor de Dow Jones Industrial Average noteert 0,5% hoger, de future voor de Nasdaq 100-index 0,2% lager en de future voor de S&P 500-index 0,3% hoger. In Japan werd vanochtend door de centrale bank de depositorente met 20 basispunten verlaagd naar -0,1%, reden voor de Japanse beurs om vrijdag flink hoger te sluiten en voor de Europese beurzen vrijdag om op te lopen.

Uit de VS volgde om 14.30 uur de eerste schatting van de economische groei in het vierde kwartaal. Die kwam uit op 0,7% tegen een groei met 2,0% een kwartaal eerder. Naar verwachting was de Amerikaanse economie in de laatste drie maanden van 2015 met 0,8% gegroeid, een flinke vertraging na een expansie van 2,0% een periode eerder. We kunnen dus verder omhoog en de 428 alweer gaan testen. De hogere bodems zijn een feit en nu kunnen we dus hogere toppen neerzetten. We hebben onze winst al genomen en stappen na het weekend weer in met long posities als we wat steun testen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 431.28, een winst van 11.18 punten of 2.66%. De Amsterdamse beurs stond stevig in de plus. Ook de andere Europese beurzen lieten duidelijke winsten zien na een verrassend rentebesluit van de centrale bank van Japan. Beleggers verwerkten daarnaast onder meer het voorlopige inflatiecijfer van de eurozone over januari. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,8 procent. De Bank of Japan heeft een negatieve rente op depositorekeningen ingevoerd. Daardoor moeten financiële partijen nu betalen om geld bij de centrale bank te stallen. De hoop is dat zij daardoor makkelijker kredieten verstrekken aan bedrijven en consumenten.

De inflatie in de eurozone is deze maand opgelopen tot 0,4 procent op jaarbasis, van 0,2 procent in december. De inflatie ligt evenwel nog altijd ver onder het door de Europese Centrale Bank (ECB) nagestreefde peil van bijna 2 procent. Lijstaanvoerders in de AEX waren Altice en Delta Lloyd met winsten tot 9 procent. Randstad steeg 2,6 procent, na de gestanddoening van het overnamebod op het Zweedse Proffice. De Aex index kon bij slotbel nog even flink aantrekken en de euro ging weer onderuit. Maandag hebben we dus weer een hogere bodem zoals we voorspelden op 428 punten. Deze week hebben we onze short op tijd naar long gedraaid en al winst genomen. Maandag stappen we weer in op 428 en zijn we op weg naar 450 en 500 mogelijk. We wensen U een fijn weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren