AEX heeft weerstand op 428 en steun op 425 en 423

Geplaatst op 02 februari 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 425,80, een verlies van 0.90% en ook de andere Europese markten gaan lager van start op deze dinsdag na verliezen op Wall Street. De Dow verloor 0.10% en de Nasdaq sloot 0.14% hoger. Opnieuw drukken zorgen op de lage olieprijs op het sentiment. Rond het slot was sprake van een opleving maar over het algemeen hielden beleggers het kruit droog in afwachting van het belangrijke banenrapport later deze week. Google moederbedrijf Alphabet kwam met prima cijfers en is nu in beurswaarde het grootste bedrijf ter wereld en is Apple voorbij gegaan.

De Chinese beurzen gingen dinsdag omhoog nadat de centrale bank meer liquiditeit in het financiële systeem pompte, maar de meeste andere markten in Azië namen een pauze na een rally van twee dagen. De Nikkei verloor 0.64% en de China Shenzhen steeg 3,4% tot 1.806,37. De AEX heeft steun op AEX 425 en 423 en weerstand op 428. De AEX mag na de mooie rally even een stapje terug maken en dat geldt ook voor Shell. Meer live op 0900 – 51 51 666

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 423.71, een verlies van 5.97 punten of 1.39%. De Europese aandelenmarkten koersen toch flink lager. Vooral grondstofgerelateerde fondsen en de financiële sector moeten het ontgelden na tegenvallend nieuws van het Britse olieconcern BP en de Zwitserse bank UBS. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs verliezen tot 1.9 procent alweer. ING is onderin de index terug te vinden. UBS ging 7,9 procent onderuit in Zürich ondanks de presentatie van de beste jaarresultaten sinds 2010. De bankgigant werd afgerekend op een flinke uitstroom van kapitaal bij zijn omvangrijke afdeling vermogensbeheer.

BP (min 7,6 procent in Londen) zag zijn winst in het vierde kwartaal vrijwel geheel verdampen als gevolg van de sterk gedaalde olieprijzen. De winst is inmiddels zes kwartalen op rij gedaald. Vandaag daalt de prijs van een vat Amerikaanse olie met 3,7 procent tot 30,45 dollar en wordt Brentolie 4 procent goedkoper op 32,91 dollar per vat. De Aex heeft even de steun op 422 getest en we hebben ook de weerstand op 428 getest. De kans bestaat dat we nog wat lager kunnen richting de 418 en dan hebben we geen hogere bodems meer. We hebben op tijd winst genomen op Shell en ook KPN waar we puts op hebben gaat nog omlaag. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 421.90, een verlies van 7.78 punten of 1.81%. Wall Street zal naar verwachting lager openen, waarbij de dalende olieprijs op het sentiment drukt en kwartaalresultaten de aandacht opeisen. De futures voor de Dow Jones-index dalen 134 punten, ofwel 0,8%, de S&P futures verliezen 17,25 punten, ofwel 0,9% en de futures voor de Nasdaq dalen 35,50 punten, omgerekend 0,8%. De Euro staat alweer 1 procent hoger, dus Europa kan verder onder druk blijven staan. Wall Street sloot gisteren al licht lager, waarmee eerdere verliezen grotendeels werden goedgemaakt, vanwege de verwachting dat de Federal Reserve dit jaar minder agressief zal zijn met het verhogen van de rente.

Daarnaast wijzen beleggers erop dat de Amerikaanse aandelenmarkten de verliezen tevens wisten te beperken ondanks een forse daling van de olieprijs. WTI noteert voorbeurs $3,8 lager op $30,39. Vandaag staan om 22.00 uur slechts de Amerikaanse autoverkopen in januari op de agenda. Daarbij wordt gerekend op 17,3 miljoen verkopen, versus 17,34 miljoen in december. Het ziet er niet goed uit en wij zien onze puts op KPN al op winst noteren. Zo beginnen we februari ook goed en U kunt nog meedoen met de aanbieding tot en met maart 2017 voor 1600 euro, klik hier. We zijn zo weer bij U terug en verwachtten op 0900-5151666 een test van de 420 met de FTI short die we hebben ingenomen. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 420.65, een verlies van 9.03 punten of 2.10%. De Europese aandelenbeurzen stonden stevig in het rood. Vooral grondstofgerelateerde fondsen en de financiële sector moesten het ontgelden na sombere berichten van de olieconcerns BP en ExxonMobil en de Zwitserse bank UBS. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tot 2,8 procent in. Shell stond in de onderste regionen van de AEX-index met een verlies van meer dan 4 procent. Beleggers reagerden op een mix van slecht nieuws. Zo verlaagde kredietbeoordelaar S&P gisteren de kredietrating van het olieconcern en kwam concurrent BP vandaag met tegenvallende cijfers. BP (min 10 procent in Londen) zag zijn winst in het vierde kwartaal vrijwel geheel verdampen als gevolg van de sterk gedaalde olieprijzen. De winst is inmiddels zes kwartalen op rij gedaald.

De olieprijs ging opnieuw stevig omlaag. Brentolie werd 5,3 procent goedkoper op 32,45 dollar per vat. De prijs van Amerikaanse olie zakte met 5 procent naar 30,03 dollar. De grootste verliezer in de AEX was staalfabrikant ArcelorMittal, die 6 procent inleverde. Daarnaast verloren de financiële bedrijven ING en Aegon rond de 5 procent. We hebben dus gewoon weer bodems in plaats van hogere bodems en moeten nu kijken wanneer de olieprijs weer herstelt. Rond de 30 Dollar hopen we een bodem te vinden, maar onze puts op KPN lopen inmiddels alweer op. Morgen gaan we kijken of Shell al koopwaardig is. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren