AEX heeft weerstand op 438 en 442. Nieuwe modelportefeuille bijna van start!

Geplaatst op 21 december 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 436.20, een winst van 0.58% en ook de rest van Europa gaat rustig van start na verliezen op Wall Street. De Dow sloot 2.10% lager en de Nasdaq verloor 1.59%. Waarbij het effect van de renteverhoging van de Fed leek uitgewerkt en beleggers richting de feestdagen een pas op de plaats maakten, terwijl druk op de olieprijzen weer op de voorgrond treedt.

In Azië dreven aandelen in Japan de markten in de regio lager, vanwege de vrees dat de centrale bank terughoudend zal zijn met het uitbreiden van zijn monetaire versoepelings programma in het komende jaar.

De euro noteert nagenoeg vlak na de Spaanse verkiezingen op zondag. De AEX heeft nu weerstand op 438 en steun op 434. Voor ons zijn deze dagen de drukste van het jaar en wij zijn gewoon iedere dag aanwezig, ook donderdag tot 18.00 uur en u kunt zich ook vandaag aanmelden voor onze nieuwe modelportefeuille. Wilt u meer weten, stuur een mail naar info@beursfoon.nl of bel ons 023-5288851 en vraag naar John Beijer, hij zit voor u klaar vandaag tot 18.00 uur.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 436.29, een winst van 2.14 punten of 0.49%. De aandelenbeurzen in Europa gaan over een breed front omhoog. Beleggers gaan op zoek naar koopjes na de recente koersdalingen. In Amsterdam verschrompelt de beurswaarde van Macintosh echter, nadat het winkelbedrijf zichzelf in de etalage heeft gezet. De beurzen veren weer wat op, en dat was ook wel te verwachten na de flinke afstraffing op vrijdag. Bijna alle sectoren staan in de plus. Ook de oliebedrijven lijken zich weinig aan te trekken van de lagere olieprijzen. Het herstel zal zich waarschijnlijk voortzetten in de komende dagen. Er staat weinig spannends op de agenda en de beurzen koersen rustig richting de kerstdagen. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stijgen 0,5 tot 1,2 procent. De hoofdindex in Madrid zakt 1,7 procent. Beleggers vrezen een moeizame coalitievorming, omdat de conservatieve Volkspartij van de Spaanse premier Mariano Rajoy bij de verkiezingen van zondag geen absolute meerderheid wist te behalen. 

Macintosh raakt nu 70 procent aan beurswaarde kwijt, waardoor slechts 12 cent per aandeel overblijft. Het moederbedrijf van ketens als Scapino, Dolcis, Invito en Manfield waarschuwde voor tegenvallende verkopen en kondigde aan met geïnteresseerde partijen te praten over een mogelijke verkoop van het bedrijf. Door de hoge schuldenlast en de slechte marktomstandigheden mogen aandeelhouders echter nauwelijks rekenen op een opbrengst. De Aex heeft de 432 weer even aan de bovenkant getest en hierboven is er nog ruimte naar de 438 zoals we al zagen vanochtend. Als we elke dag gemiddeld 1 procent winnen nu, kunnen we nog hoger uitkomen dan het begin van deze maand. Wij hebben reeds veel verdiend deze maand en kijken of we in 2016 onze lopende calls ook met winst kunnen sluiten! Deze nemen we mee met de portefeuille 2016. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index is zojuist afgesloten op 435.03, een winst van 0.88 punten of 0.20%. Wall Street lijkt te gaan herstellen na het verlies afgelopen week, terwijl beleggers verdere zwakte in de olieprijzen van zich afschudden. De Dow Jones Industrial Average futures staat 0,7% hoger, die voor de S&P 500 index 0,8% en de Nasdaq-100 index futures eveneens 0,8%. Beleggers lijken bereid verdere verliezen in de olieprijs naast zich neer te leggen, maar een toename van boorplatformen, die vrijdag de scherpe olieprijsdaling aanwakkerde, blijft waarschijnlijk in de gedachten van beleggers. De olieprijs bereikte niveaus die niet meer gezien werden sinds 2004. Grondstofprijzen zullen belangrijk blijven voor de winsten op de aandelenmarkten.

Deze week verschijnen veel economische indicatoren, waarbij woensdag de drukste dag zal zijn, met orders duurzame goederen, consumentenbestedingen en het sentiment. Op bedrijfsvlak gaat de aandacht uit naar L.M. Ericsson Telefon, dat 5,1% hoger staat, nadat de Zweedse maker van telecomapparatuur meldde geschikt te hebben met Apple inc, dat 1,1% hoger staat. Het lijkt erop dat de Aex mee kan herstellen, hoewel olie en de euro nu wat parten spelen. De euro staat 0.5% hoger, dus dat zorgt niet voor direct hogere koersen in Europa. De VS kan ons even verslaan, maar boven de 432 blijven wij geloven in dagwinsten voor de Aex. Per saldo moeten we dan meer dan 1 procent gemiddeld per dag stijgen om hoger te eindigen dan dat we deze maand begonnen, tot zo. 

 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 428.48, een verlies van 5.67 punten of 1.31%. De Europese effectenbeurzen stonden aanvankelijk overwegend op winst, maar vielen later toch flink terug door een dalende olieprijs, hogere Dollar en weinig herstel in de VS, waar vrijdag ook al grote verliezen stonden. Madrid viel uit de toon door de politieke onzekerheid die in Spanje is ontstaan na verkiezingen. In Amsterdam kelderde de beurswaarde van Macintosh, nadat het winkelbedrijf zichzelf in de etalage had gezet. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt daalden tot 0.9%. Grootste stijger in de AEX was verzekeraar Delta Lloyd met een winst van meer dan 7 procent. Tankopslagbedrijf Vopak volgde met een plus van 4 procent na de verkoop van zijn Britse terminals. Verzekeraar NN won 1 procent na positieve berichten over zijn kapitaalpositie. Branchegenoot Aegon kreeg er uiteindelijk niks bij.

In de MidKap zakte Fagron 17 procent. De Vereniging van Effectenbezitters heeft de leverancier van apothekersingrediënten om opheldering gevraagd over recente tegenslagen bij het bedrijf en het plotselinge vertrek van topman Ger van Jeveren. De euro was 1,0927 dollar waard, tegen 1,0840 dollar bij het Europese slot op vrijdag. Dat geeft ook druk op de koersen. Willen we nog een eindejaarsreally inzetten, dan moeten we dus alweer meer dan 1 procent per dag herstellen en onder de 432 lijkt het er nu zelfs op dat we eerst even een bodem kunnen testen de komende dagen, aangezien we op het laagste punt sloten. Bij deze lage omzetten worden de bewegingen heftiger en er is weinig nieuws dat ons hoger kan zetten nu. Onze voorzichtigheid wordt dan ook beloond en op een bodem stappen we pas weer extra in de calls en turbos long, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren