AEX heeft weerstand op 445 en steun op 443 en 438

Geplaatst op 24 december 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 443.56, een min van 0.004% en ook de andere Europese markten gaan heel rustig van start, ondanks mooie winsten op Wall Street. De Dow sloot 1.06% hoger en de Nasdaq won 0.90%. Vooral de energiesector zat in de lift, waarbij de olieprijs herstelde van zijn laagste niveau sinds jaren. De Europese aandelenmarkten sluiten donderdag de deuren om 14.00 uur vanwege kerstavond. Op vrijdag zijn de Europese financiële markten helemaal gesloten.

Wall Street sluit donderdag vervroegd om 19.00 uur de deuren en is ook op vrijdag gesloten. De Aziatische beurzen profiteerden van de stijgende olieprijzen. Vooral energiefondsen gingen omhoog. De Nikkei sloot 0.5% lager na opmerkingen van de Japanse centrale bank waaruit werd opgemaakt dat aanvullende monetaire versoepeling voorlopig niet lijkt plaats te vinden.

De volatiliteit op de valutamarkten kan groter dan normaal zijn, omdat de liquiditeit lager is nu veel valutahandelaren afwezig zijn in verband met de kerstdagen. We hebben nu steun op AEX 438 en weerstand op 443 en 445. Zolang we boven 4338 kunnen blijven, is er uizicht op hogere koersen volgende week. Wij hebben alle calls op Shell verzilverd en wachten rustig af.

Wij zijn vandaag gewoon open tot 16.00 uur, vim met het opstarten van onze nieuwe modelportefeuille, immers we gaan op 4 januari weer van start, zoals we dat al meer dan 18 jaar doen. Wilt u ook meedoen, of meer informatie, stuur ons dan even een mail op info@beursfoon.nl of bel ons 023-5288851, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 442.42, een verlies van 1.30 punten of 0.29%. De Europese beurzen zijn zonder grote uitslagen aan hun verkorte handelsdag begonnen. Beleggers maken zich op voor Kerstmis, waardoor de handel naar verwachting zeer mager blijft. Vanwege Kerstmis worden de boeken in Amsterdam en Parijs al om 14.05 uur gesloten. In Londen sluit de beurs om 13.30 uur (Nederlandse tijd). Frankfurt is de hele dag dicht. In de AEX horen verzekeraar Delta Lloyd en staalbedrijf ArcelorMittal bij de grootste verliezers in de Amsterdamse hoofdindex van 2015. ArcelorMittal werd dit jaar ruim 50 procent minder waard, Delta Lloyd leverde 70 procent in. 

In de MidKap stijgt PostNL 13 procent. Het bedrijf liet weten dat de pakketbezorging rond Kerstmis een recordniveau heeft bereikt. In de krimpende postmarkt wordt de bezorging van via internet bestelde spullen steeds belangrijker voor PostNL. Bij de kleinere bedrijven ging de koers van stamcelbank Esperite met 13 procent omhoog. Uit een melding van de AFM bleek dat topman Frédéric Amar zijn belang in het bedrijf heeft vergroot tot 32 procent. De Aex kan even steun testen in de zone 438-442 en wij gaan nu chatten voor de een na laatste keer dit jaar. Shell staat alweer in de min, dus we hebben onze calls op tijd gesloten met een leuke winst en concentreren ons nu op de portefeuille 2016, tot zo!

UPDATE 14:15

Goedemiddag, de Aex index is zojuist afgesloten op 444.12, een winst van 0.40 punten of 0.09%. De Amsterdamse beurs is na een verkorte handelsdag met een fractionele winst gesloten, waarbij in aanloop naar de Kerstdagen sprake was van zeer lager handelsvolumes. Het Damrak sloot vanwege Kerstavond om 14.00 uur de deuren. Morgen zijn de financiele markten gesloten vanwege Eerste Kerstdag. We zijn in aanloop naar de Kerstdagen bij gebrek aan nieuws vrijwel vlak gesloten, waarbij de markt na de winsten van gisteren een pas op de plaats maakte in de hoop op een eindspurt volgende week.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Nederlandse economie in het derde kwartaal met 0,1% is gegroeid, wat een vertraging is ten opzichte van de groei in het tweede kwartaal. Op jaarbasis was sprake van een groei in het derde kwartaal van 1,9%. Vanuit de VS verschijnt om 14.30 uur het wekelijks terugkerende rapport over de eerste steunaanvragen. Er wordt gerekend op een aantal van 270.000, ten opzichte van 271.000 een week terug. De Aex heeft dus toch nog een kleine rally laten zien en kan deze maandag voortzetten. Wij hebben nog calls op PostNL gekocht en nemen deze mee naar de nieuwe portefeuille 2016, waarvoor U zich nog kunt aanmelden op info@beursfoon.nl. Wij wensen U hierbij hele fijne Kerstdagen en zijn maandag weer bij U terug!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren