AEX heeft weerstand op 458. Kijkt u ook om 20.00 uur?

Geplaatst op 20 oktober 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 454.91, een winst van 0.06% en ook de rest van de Europese Beurzen gaan vrijwel vlak van start, na een rustige sessie op Wall Street. De Dow won 0.22% en de Nasdaq sloot 0.05% hoger, geholpen door een stijging van de olieprijzen.

Alles draait om het rentebesluit van de Europese Centrale bank en dan vooral om hetgeen voorzitter Mario Draghi kan gaan zeggen over een uitbreiding van de kwantitatieve verruiming of juist inperking daarvan. Het merendeel van de markt gaat uit van een verlenging van het lopende inkoopprogramma.

In Azië noteerden de meeste indices hoger. De Nikkei sluit 1.39% hoger en de Hang Seng staat 0.35% hoger. De AEX heeft weerstand op 455 en 458 en daar kijken we even naar puts op de AEX en steun zien we op 452 en 448. Meer live op 0900 – 51 51 666

Onze klanten delen graag hun ervaringen met u, waarom kiezen ze voor Autotrading en wat is hun rendement. bekijk hier het video verslag.

De verkiezingen in de VS komen dichterbij. Wat gaat de FED doen aan de rente en nog belangrijker voor ons, blijft de ECB de markten stimuleren? Welke aandelen moet u nu hebben, of juist mijden? om 12 uur krijgt u antwoord. Meldt u hier aan en chat mee.

Tevens bent u van harte welkom om vanavond om 20.00 uur ons online seminar bij te komen op IEX.nl. John Beijer geeft u tips en tricks en heeft ook nog eens 10 gouden tips voor u die minimaal 10% kunnen  gaan stijgen. Meldt u hier aan en kijk mee.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 455.51, een winst van 0.83 punten of 0.18%. De Europese beurzen komen nauwelijks in beweging. We zagen zojuist even een opleving, maar denken dat we op 456 alweer weerstand kunnen vinden. Beleggers blijven in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) en de toelichting daarop, later op de dag. Verder opende een keur aan bedrijven de boeken. De graadmeter in Londen zakt 0,1 procent, Parijs en Frankfurt winnen tot 0,2 procent. 

Op Beursplein 5 weten Philips Lighting en Sligro de aandacht op zich gericht. Beiden behoorden tot de grootste verliezers bij de middelgrote fondsen, na de publicatie van handelsberichten. Air France-KLM is lijstaanvoerder in de MidKap en stijgt ruim 5 procent. Concurrent Lufthansa verhoogde woensdagavond zijn prognose voor heel het jaar en schoot daarop in Frankfurt bijna 8 procent omhoog. Rond de 456 gaan we dus alweer short op 0900-5151666 en verder kijken we naar fondsen waar we vanavond ook tips op hebben. Meldt u hier aan en kijk mee.

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 454.19, een verlies van 0.49 punten of 0.11%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het rood. De futures handelden eerder op de dag nog licht in het groen, maar zakten na bekendmaking van twee macro-economische cijfers. De Amerikaanse steunaanvragen bleken harder dan verwacht te zijn gestegen. De wekelijkse uitkeringsaanvragen stegen met 13.000 tot 260.000. Er was een aantal van 250.000 verwacht.

De Philadelphia Fed meldde dat de activiteit binnen de industrie in de regio rond Philadelphia in oktober is toegenomen. De stijging was wel minder sterk dan in de voorgaande maand. Draghi kon hier in Europa de markten niet bekoren en hield alles ongewijzigd, geen sterkere maatregelen. Toch zien we de Aex vanaf 452 alweer opveren door koopjesjagers. Wij sloten onze FTI short op 0900-5151666 met een flinke winst en speculatief kunt U nu weer short gaan om te kijken of we volgende steunen kunnen opzoeken op 448, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 456.06, een winst van 1.38 punten of 0.30%. De Europese beurzen koersten uiteindelijk nog altijd dicht bij de slotstanden van een dag eerder. Beleggers reageerden op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) en de toelichting daarop van ECB-preses Mario Draghi. Verder gaven diverse bedrijven een kijkje in de boeken. In Amsterdam wisten om die reden Philips Lighting en Sligro de aandacht op zich gericht. De beurs in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen ook tot 0,5 procent. 

De ECB liet zijn rentetarieven ongewijzigd. Ook aan de omvang en minimale looptijd van de opkoop van obligaties door de centrale bank werd niets veranderd. Dat programma loopt minstens tot en met eind maart volgend jaar, maar kan ook worden verlengd als dat nodig is. Beleggers kregen daarover echter geen duidelijkheid. Dat zorgde eerst voor druk op de koersen en later weer een omgekeerde reactie met koopjesjagers. De Aex kan dus heel langzaam de 458 punten gaan testen en daar voorspellen wij wat winstnemingen. Toch zijn er nog fondsen interessant en de 10 meest succesvolle volgens de analyse hoort U vanavond hier

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren