AEX heeft weerstand op 468 en steun op 463

Geplaatst op 20 augustus 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 468.03 en dat is een verlies van 0.26% en ook de rest van Europa gaat wederom lager van start na verliezen op Wall Street. De Dow verloor 0.93% en de Nasdaq sloot 0.80% lager vanwege zorgen over China, tegenvallende kwartaalcijfers uit de retailsector en teleurstellende macrodata. De notulen van de laatste bijeenkomst van de FED konden op een gemengde ontvangst rekenen. Daaruit bleek dat de economische omstandigheden om de rente te verhogen dichterbij komen. In Azië noteren de indices lager vanwege zorgen over de economie wereldwijd. De Shanghai Composite noteert 3,4% lager. De Chinese yuan staat weer onder druk nadat het IMF zich vooralsnog niet geroepen voelt de munteenheid op te nemen als reservevaluta. De AEX heeft nu steun op 465 en 463 en weerstand op 468 en we kunnen per saldo verder omlaag. Wilt u onze acties ook live ontvangen? Mail ons even voor meer info over een abonnement op info@beursfoon.nl of bel: 023-5288851 Tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 463.81, een verlies van 5.43 punten of 1.16%. De Europese effectenbeurzen zakken verder weg na de flinke verliezen van gisteren. Beleggers blijven bezorgd over de economische situatie in China en de aanhoudende daling van de olieprijzen. Op het Damrak worden de resultaten van Ahold, Boskalis en BAM beloond met sterke koerswinsten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs raken tot 1 procent aan waarde kwijt. De Duitse DAX-index zakt naar het laagste niveau sinds januari. Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis is koploper in de AEX met een plus van bijna 10 procent na veel beter dan verwachte halfjaarcijfers. 

Supermarktconcern Ahold wint 3 procent dankzij goede kwartaalresultaten. Kabelbedrijf Altice en verzekeraar Delta Lloyd waren de grootste dalers met verliezen van 4 en 3 procent. Olieconcern Shell heeft te lijden onder de aanhoudende daling van de olieprijzen en verliest 1,5 procent. De Aex zakt zoals verwacht verder terug en heeft de steun op de 463 inmiddels getest. We kunnen nu wellicht even iets opveren, maar daarna bestaat ook de mogelijkheid dat we iets terug gaan vallen naar de bodem die we op 8 juli zagen op 454.80 punten. Zolang we onder de 478 staan, is de trend neerwaarts, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 463.80, een verlies van 5.44 punten of 1.16%. Wall Street opent naar verwachting lager. Beleggers verteren gemengde berichten vanuit de Federal Reserve en onverwacht stijgende steunaanvragen. De futures voor de Dow Jones-index dalen 0,6%, de S&P futures verliezen 0,4% en de futures voor de Nasdaq dalen 0,4%. Woensdag sloten de Amerikaanse markten voor de tweede opeenvolgende dag lager, nadat de olieprijs tot het laagste niveau in meer dan zes jaar tijd is gedaald en volgend op de bekendmaking van de Fed-notulen. Uit de notulen van de laatste bijeenkomst bleek dat een renteverhoging volgende maand nog steeds in het verschiet ligt, maar ook dat verschillende beleidsmaker vinden dat de inflatie te laag is om actie te ondernemen.

Met verdeelde berichten vanuit de Federal Reserve, lijkt de kans op een verhoging in september te zijn afgenomen terwijl zorgen blijven bestaan over de staat van de wereldwijde economie. Om 14.30 uur werd bekend dat het aantal Amerikanen dat een werkloosheidsuitkering aanvraagt licht is gestegen vorige week, maar rond historisch hoge niveaus bleef. De Aex kan nu toch weer onder druk staan en Wall Street kan mogelijk wat meer tegenvallen, gaan we vanuit. We houden de puts dan ook stevig vast en kijken naar testen van de steunen op 458 en de bodem op 454, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 459.17, een verlies van 10.07 punten of 2.15%. De Europese aandelenbeurzen stonden flink in het rood. Zorgen over de economische ontwikkelingen in China en de aanhoudende daling van de olieprijzen wogen voor beleggers zwaarden dan kwartaal- en halfjaarcijfers uit het bedrijfsleven. Ook speelt Griekenland weer op met vroegtijdige verkiezingen. In Amsterdam werden Ahold, BAM en Boskalis vorstelijk beloond voor hun resultaten, maar bleven de graadmeters in de min. De toonaangevende indices in Frankfurt en Parijs moesten tot 2,3 procent terug, terwijl de schade in Londen beperkt bleef tot een min van 0,5 procent, die geen last hebben van de euro. Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis en supermarktconcern Ahold waren de enige stijgers in de AEX. 

Boskalis werd 9 procent meer waard na de presentatie van veel beter dan verwachte halfjaarcijfers. Supermarktconcern Ahold won 2 procent dankzij goede kwartaalresultaten. In de MidKap prijkte BAM bovenaan met een winst van bijna 9 procent. Het bouwbedrijf plukt langzamerhand de vruchten van de reorganisatie die is ingezet. De Aex heeft vandaag wederom een flinke stap achteruit gezet en zoals we eerder deze week al bevestigden, met een stand onder de 478 was er ruimte naar 463. Dat is vandaag al gehaald en we zouden nu eventueel de bodem van begin juli op 455 kunnen testen en dan hebben we het ergste leed voorlopig even gehad. Enige voorzichtigheid is dus geboden en verder even geen gekke dingen doen en morgen nieuwe posities oppikken, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren