AEX heeft weerstand op 473 en steun op 468. Wat gaat de FED doen?

Geplaatst op 13 december 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 472.14, een winst van 0.37% een ook de andere Beurzen in Europa gaat weer iets hoger van start na een rustige sessie op Wall Street. De Dow sloot 0.20% hoger en de Nasdaq verloor juist 0.59% door gezonde winstnemingen. Beleggers zijn afwachtend in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdagavond bekend gemaakt zal worden. Naar verwachting gaat de rente met 25 basispunten omhoog.

Ook de politieke gebeurtenissen in Italië en de toekomst van Monte dei Paschi blijven het sentiment domineren. In Azië zien we de Nikkei 0.50% hoger sluiten en de Hang Seng staat 0.10% lager. De euro/dollar noteerde op 1,0632. De AEX heeft nu weerstand op 473 en steun is er op 468 en 463. De vix index staat zeer laag en dat is meestal een voorbode voor een grote beweging.

Wij zijn heel druk bezig om de modelportefeuille 2017 op starten, zoals we dat al meer dan 20 jaar doen. U kunt zich hiervoor aanmelden op info@beursfoon.nl of bel 023-5288851 tot  zo.

De AEX staat alweer op 471 punten en bijna op ons koersdoel van 473! Hoe nu verder, op naar de 500 punten? Bekijk hier het videoblog: Week Forcast met onze visie voor deze week.

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 473.91, een winst van 3.53 punten of 0.75%. De AEX-index in Amsterdam staat tegen het middaguur op winst en wederom een nieuwe top. Ook elders in Europa gaan de graadmeters vooruit. Beleggers moeten het doen met een nagenoeg lege agenda. In Amsterdam gaat Fugro in de uitverkoop doordat Boskalis zijn belang in de bodemonderzoeker verder heeft teruggebracht. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt staan tot 0,8 procent in de plus.

Bij de hoofdfondsen in Amsterdam is Randstad de sterkste stijger met een plus van 4 procent. De uitzender profiteert van een adviesverhoging bij Citigroup. Wij hadden al een tijd het aandeel op de kooplijst tevens. De Aex heeft onze top bereikt en koersdoel voor dit jaar en de Sinterklaasdip is tevens gekomen. Daarmee zijn we voor dit jaar meteen uitvoorspeld in principe en verwachten we wat druk op de koersen. Voorlopig is dat nog niet het geval en moeten we kijken naar intraday kansen. Deze hoort U op 0900-5151666 en doen we met onze autotrade systemen, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 472.90, een winst van 2.55 punten of 0.54%. De Amerikaanse futures duiden op een hogere opening voor Wall Street. De futures op de toonaangevende S&P 500 winnen 0,3 procent, terwijl die op de Dow Jones index ook 0,3 procent hoger noteert en die op de Nasdaq 0,2 procent omhoog gaat. De markt was al in stille afwachting van bevestiging van een renteverhoging door de Federal Reserve, die daar woensdagavond om 20.00 uur mee naar buiten komt. 

De Fed heeft vandaag vergaderdag één, morgen volgt de tweede. Met de 20.000 punten in het vizier wordt ondertussen druk gespeculeerd of de Dow Jones Industrial Average nog dit jaar voor het eerst in de geschiedenis deze grens passeert. Op macro-economisch vlak kwam reeds het ondernemersvertrouwen in het Amerikaanse kleinbedrijf over november naar buiten en dat was goed te noemen. Het is sowieso de laatste weken al een goed nieuws show uiteraard en zelfs het slechte nieuws wordt goed geïnterpreteerd. We testen nu zelfs steun op 473 punten, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 474 punten, een winst van 0.8%. De beurzen in Europa gingen over een breed front omhoog op een overigens vrij nieuwsluwe handelsdag. De Amsterdamse AEX-index zette wederom een nieuw jaarrecord in de boeken. Fugro ging hard omlaag op het Damrak nadat Boskalis zijn belang in de bodemonderzoeker verder afbouwde. Wij hebben het aandeel dan ook getipt als koopkans. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stonden tot 0,9 procent in de plus. In Milaan won UniCredit 8 procent aan beurswaarde. De Italiaanse bank voert stevige maatregelen door om zijn kapitaalpositie met miljarden te versterken. 

Het aandeel van Mediaset steeg in Milaan meer dan 27 procent. De Franse mediareus Vivendi heeft een belang van 3 procent in zijn Italiaanse branchegenoot genomen. Daarbij gaf Vivendi aan dat het tot mogelijk 20 procent van de stukken in handen wil krijgen. Het voedde daarmee de geruchten over een vijandelijke overname. Wat klein nieuws dus op het moment en de eindejaarsstemming zit er nog prima in. We sloten boven de door ons voorspelde top en kunnen nu nog de 475 weerstand testen. Morgen wordt het spannend en worden er grotere bewegingen verwacht. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren