AEX heeft weerstand op 493 en 495, na stijging van 6% kunt u even winstnemen!

Geplaatst op 23 juni 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 493.20 en dat is een winst van 0.71% en ook de rest van Europa gaat wederom hoger van start. Vanwege optimisme over een mogelijke oplossing voor de Griekse schuldenkwestie. Wall Street is licht hoger gesloten. De Dow sloot 0.58% en de Nasdaq steeg tot een nieuw record met een winst van 0.72%. De Aziatische markten noteren hoger, vanwege optimisme over Griekenland. Het euro/dollar paar wordt gesteund door een positief sentiment over een mogelijke deal tussen Griekenland en zijn internationale kredietverstrekkers.

De AEX heeft nu steun op 488 en weerstand op 493 en 495. Gisteren gaven wij aan dat we konden herstellen naar 492 en daar staan we nu, we sluiten samen met onze klanten de turbo`s long op Shell en willen nog wat posities sluiten. Immers vanaf 466 zijn we nu non stop gestegen naar 493 en dat is 6% en dat is wel erg hard gegaan. Ook onze optie modelportefeuille gaat perfect. Wilt u ook meedoen, of meer informatie, stuur ons dan even een mail op info@beursfoon.nl of bel ons 023-5288851.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 494.89, een winst van 5.17 punten of 1.06%. De Europese effectenbeurzen gaan verder omhoog na de opmars van gisteren. De hoop dat Griekenland deze week een overeenkomst weet te bereiken met zijn schuldeisers blijft de handel ondersteunen. Het blijft afwachten of er daadwerkelijk een Grieks schuldenakkoord wordt bereikt, maar de kans daarop is wel toegenomen en de deal wordt in ieder geval alvast ingeprijsd in de beurskoersen. De beurzen in Frankfurt en Parijs stijgen beide 1 procent, terwijl de stemming in Londen minder uitbundig is, maar die hebben ook geen euro. 

De hoofdindex in Athene, die gisteren al 9 procent won, krijgt er 3,5 procent bij. Op macro-economisch vlak bleek dat de economische activiteit in de eurolanden deze maand is gegroeid in het sterkste tempo in ruim vier jaar. Vooral in Frankrijk verbeterden de economische omstandigheden aanzienlijk. De Aex heeft nu weerstand op 495 en loopt daar langzaam naar toe. Toch zijn wij nu even wat posities aan het afbouwen. Misschien zijn we te voorzichtig, maar al het goede nieuws zit nu in de koersen verdisconteerd. Beter even wat winst pakken en wachten op nieuwe kansen, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 495.82, een winst van 6.10 punten of 1.25%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen, waarmee de opwaartse trend van een dag eerder wordt voortgezet, vanwege optimisme over een mogelijke deal tussen Griekenland en zijn internationale kredietverstrekkers. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 34 punten, ofwel 0,2%, de S&P futures winnen 4,70 punten, ofwel 0,2%, en de futures voor de Nasdaq stijgen 11,75 punten, omgerekend 0,3%. Op macro-economisch vlak werd bekend dat de vraag naar duurzame goederen in de VS in mei harder dan verwacht is gedaald. Sprake was van een afname met 1,8% ten opzichte van de voorgaande maand, waarbij werd gerekend op een daling met 1,0%. Daarnaast bleek uit de Chain Store Sales Index van Goldman Sachs dat de omzet van winkelketens in de week eindigend op 20 juni op week- en op jaarbasis zijn gestegen met respectievelijk 1,6% en 1,5%. 

Om 16.00 uur staan de nieuwe huizenverkopen in mei op de agenda. Daarbij wordt gerekend op een stijging met 1,0% tot een totaal van 522.000. Deze hoort U live op 0900-5151666, waar we gisteren 3 punten konden verdienen met de AEX FTI onder de toets 4. Ook namen we calls in op Aegon, Akzo en Delta Lloyd en deze noteren allemaal op een leuke winst. Als we nog oplopen naar 498 kunnen we die al verzilveren. Onze turbo portefeuille staat ook al op veel meer dan de spaarrente. Wilt U meedoen met onze trades, stuur dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 494.45, een winst van 4.73 punten of 0.97%. De Europese effectenbeurzen koersten ook vandaag in de plus na de stevige winsten van gisteren. Beleggers zijn hoopvol gestemd over een spoedig akkoord tussen Griekenland en zijn schuldeisers. De kans daarop lijkt na het overleg van gisteren toegenomen. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 1,3 procent, terwijl de stemming in Londen minder uitbundig was. De hoofdindex in Athene, die gisteren al 9 procent won, kreeg er meer dan 4 procent bij. Op macro-economisch vlak bleek dat de economische activiteit in de eurolanden deze maand is gegroeid in het sterkste tempo in ruim vier jaar. Vooral in Frankrijk verbeterden de economische omstandigheden aanzienlijk. De Aex kende bijna alleen maar winnaars en in de MidKap won Arcadis meer dan 2 procent. Het advies- en ingenieursbureau heeft een opdracht van bijna 20 miljoen euro gekregen voor de nieuwe metrolijn in Doha in Qatar. 

In Londen won Ladbrokes 12 procent. Het Britse gokkantoor bevestigde fusiegesprekken te voeren met zijn private branchegenoot Gala Coral Group. De Aex kon de door ons aangegeven weerstand vanochtend op 495 netjes testen. De 498 was even een brug te ver en technisch gezien is het ook niet meer dan normaal dat we nu even een klein stapje gaan terugmaken. De index is vanaf 465 bijna non stop gestegen en het technische plaatje is nu enorm verbeterd. Toch valt en staat alles nog steeds met Griekenland. Onze strategie is U inmiddels wel bekend en blijft buy on the dips, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren