AEX heeft weerstand op 495 en 498, steun op 493. Randstad met prima cijfers!

Geplaatst op 14 februari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 494.79, een winst van 0.15% en ook de andere Europese Beurzen gaan rustig van start na mooie winsten op Wall Street. De Dow won 0.70% en de Nasdaq sloot 0.52% hoger waarmee de recordstanden van afgelopen week verder worden aangescherpt. Ook al zien we groeiende geopolitieke spanningen, we zien een zeer sterke onderliggende vraag in de markt en dat is erg positief.

Uit China kwamen dinsdagmorgen flink gestegen inflatiecijfers over januari naar buiten. De Aziatische beurzen noteerden dinsdag overwegend lager, de Nikkei verliest 1.13% en de Hang Seng staat 0.02% lager. De euro/dollar noteerde op 1,0608. We kijken uit naar de toespraak Janet Yellen. Vanavond staat zij de Senaat te woord. De AEX heeft weerstand op 495 en 498 en steun op 493. Wij hebben de posities op Philips verzilverd. Randstad kwam met goede cijfers en staat nu 5.4% hoger. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

Wij hebben wel 10 reden waarom u lid moet worden bij Beursfoon, vraag nu ons Gratis Autotrading rapport even op, klik hier en vraag het rapport op!

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 494.78, een winst van 0.73 punten of 0.15%. Randstad is de sterkste stijger in een licht hogere AEX-index in Amsterdam. De kwartaalcijfers van het uitzendconcern vielen in de smaak bij beleggers op het Damrak. Het uitzendconcern heeft zijn omzet vorig kwartaal stevig zien groeien en verwacht dat die ontwikkeling in de eerste maanden van 2017 aanhoudt. De winst kwam in de laatste maanden van 2016 wel iets lager uit dan een jaar eerder. Randstad gaat een recorddividend uitkeren. Wij waren al enthousiast over het aandeel aan het begin van dit jaar en hebben het nu weer op een koop. 

Het Britse industrieconcern Rolls-Royce zakte in Londen ruim 5 procent. Het bedrijf leed in 2016 een recordverlies. De producent van onder meer vliegtuigmotoren moest miljoenen uittrekken voor schikkingen wegens vermeende omkooppraktijken en had te kampen met de effecten van het zwakkere Britse pond. De Aex heeft nu steun op 492 en weerstand op 495 punten. Daarmee hebben we een kleine tradingrange en lijkt het erop dat we eerder de 500 kunnen testen dan de 480 niveaus. Als we overigens boven 480 blijven, houden we het koopsignaal en wij kijken weer naar calls en turbo’s long. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 494.08, een verlies van 0.03 punten of 0.01%. De Amerikaanse beurzen gaan een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel vrijwel onveranderd. Voorbeurs kregen beleggers cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen te verwerken, deze vielen wat tegen, waarna een half uur na de openingsbel voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve zal getuigen voor de Senaat over het monetaire beleid van de centrale bank.

Verder zei voorzitter Robert Kaplan van de Federal Reserve van Dallas maandag dat de Fed wat hem betreft de rente in een rustig tempo moet verhogen. Vandaag is Kaplan in Houston Port voor een speech. Atlanta-gouverneur Dennis Lockhart houdt een rede voor de Huntsville Rotary Club. Wij gingen even short op 0900-5151666 en daarmee hebben we nu 0.4 punt winst. Dat maakt ons verlies van gisteren weer goed en nu moeten we kijken of we een duidelijke en grotere range te zien krijgen. 492 is nu de steun op 495 kunnen we wederom short, tot zo. 

De optiesignalen kunt U nu ook laten uitvoeren via autotrade en gisteren sloten we onze calls op Philips met een winst. Als U in dit overzicht op opties klikt, ziet U een trackracrod van 20 jaar. We hebben nu de aanbiedingnog van 20 maanden met beperkte plek. Klik hier om U aan te melden, het is maar 3 euro per dag voor een rendement tot 100% per jaar!  

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 494.62, een winst van 0.57 punten of 0.12%. De Europese beurzen toonden een relatief vlak beeld met her en der even een topje boven de top van gisteren. De Dax stond echter wat lager. In de Amsterdamse AEX was uitzender Randstad, die met kwartaalcijfers kwam, de sterkste stijger. Elders in Europa waren vooral autobouwers in trek vanwege het nieuws dat PSA Peugeot Citroën aast op Opel. In Zürich stond Credit Suisse in de belangstelling. De Zwitserse bank leed een miljardenverlies in het afgelopen kwartaal, maar de kapitaalbuffer viel hoger uit dan analisten hadden gedacht. Het aandeel ging een kleine 2 procent vooruit. 

Zowel de bedrijfscijfers, als de macrodata zijn dus goed te noemen en wij kijken nu ook voor korte ritjes naar de diverse fondsen. Philips sloot vandaag lager en hebben we dus op tijd van de hand gedaan. Air France doet ook weer goede zaken. Zolang we boden de 488 a 490 blijven, ziet het er erg goed uit en kunnen we nog een hoger topje neerzetten boven de 495 punten. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren