AEX heeft weerstand op 498 en 500, steun op 495 en 493

Geplaatst op 23 maart 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 496.80 een verlies  van 0.39% en ook de rest van Europa gaat lager van start, ondanks mooie winsten op Wall Street. De Dow sloot 0.94% hoger en de Nasdaq won 0.68% waarmee de Amerikaanse aandelenmarkten herstelden van de verliezen een dag eerder. De focus zal liggen op een ontmoeting tussen de Griekse premier Alexis Tsipras en Angela Merkel. Mario Draghi geeft een toespraak voor het Committee on Economic and Monetary Affairs. De Aziatische markten noteren maandag hoger.

De Nikkei noteert op een 15-jarig record. De euro zal maandag wat oplopen ten opzichte van de dollar en de yen, verwachten kenners. De mindere vraag naar dollar geeft steun aan de Europese munt, die tijdens de Aziatische handel overigens wel licht in waarde is gedaald. De AEX heeft steun op 495 en de weerstand op 498 en uiteraard de 500 punten. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 496.43, een winst van 2.69 punten of 0.54%. De Europese aandelenbeurzen staan in het rood. Beleggers nemen wat winst na de recente opmars en houden hun blik gericht op Berlijn, waar de Griekse premier Alexis Tsipras en de Duitse bondskanselier Angela Merkel de Griekse schuldenkwestie bespreken. Bij gebrek aan richtinggevend nieuws worden er wat winsten verzilverd, ook zijn de olieprijzen weer aan het dalen. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden 0,5 tot 1,4 procent in. Op Beursplein 5 ging de nieuwe samenstelling van de indices van kracht. 

Nationale Nederlanden, tankopslagbedrijf Vopak en industrieel toeleverancier Aalberts zijn gepromoveerd naar de AEX. Fugro en SBM Offshore die onder andere naar de Midkap gingen, zetten de Midkap op een kleine winst. De Aex test ondertussen de 495 steun en we hebben nu weerstand op 498. Daar willen we short met de future. Aangezien SBM zulke goede zaken doet en naar de Midkap gaat, waardoor er misschien minder beweging in is, verzilveren we nu reeds onze calls op het aandeel die we vrijdag innamen met 250 euro winst, tot zo!

UPDATE 14:45

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 496.25, een verlies van 2.87 punten of 0.58%. Wall Street noteert verdeeld met bescheiden koerswinsten en -verliezen en neemt een adempauze na het sterke slot eind vorige week. Met weinig macrodata in het verschiet, wordt vooral gekeken naar een aantal toespraken van Fed bestuursleden. Vorige week stegen de aandelenmarkten in New York nog met een vijftienjarig record voor de Nasdaq op vrijdag, vooral te danken aan de waardedaling van de dollar. Die trend zet zich maandag weliswaar door, want de euro is gestegen ten opzichte van de green back, maar toch maken beleggers een pas op de plaats na de turbulente Fed-week.

Er staat e e n macrocijfer op de rol: de bestaande woningverkopen over februari. De publicatie verschijnt om 15.00 uur. Geraadpleegde economen verwachten een stijging van 1,7% op maandbasis tot 4,9 miljoen, na een daling van 4,9% in januari. De Aex heeft nu een short signaal, maar de 398 hadden we zojuist niet gehaald, dus we zitten rustig neutraal. Rond 495 zien we weer koopkansen voor de Aex fondsen, want we blijven rond de toppen bewegen, ook met deze kleine verschuiving naar de VS, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 497.55, een verlies van 1.57 punten of 0.31%. De Europese aandelenbeurzen stonden overwegend in de min. Beleggers moeten het doen met marginale sturing. Het Griekse schuldendrama blijft evenwel boven de markt hangen. Beleggers volgen aandachtig de onderhandelingen tussen de Griekse premier Alexis Tsipras en de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Berlijn. De beurzen in Frankfurt en Parijs leverden tot 1,2 procent in. In Londen stond de FTSE 0,2 procent in de plus. Op de lokale markt ging investeringsbedrijf Kardan ruim 10 procent onderuit. Volgens Israëlische media heeft een bank het faillissement van een van de grootaandeelhouders van Kardan, de heer Grunfeld, aangevraagd.

In Milaan steeg Pirelli meer dan 1,5 procent. De Italiaanse bandenfabrikant komt waarschijnlijk in handen van het Chinese staatsbedrijf ChemChina. De euro was 1,0889 dollar waard, tegen 1,0840 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 46,84 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent meer op 55,66 dollar per vat. Daar lijken de bodems dus weer te zijn bereikt. De Aex zakte mooi wat terug door gezonde winstnemingen. De markten kunnen wat ons betreft nog veel verder omhoog, maar een rondje winstnemingen is niet meer dan normaal. De strategie is dan ook heel simpel, buy on the dips en vandaag pakten we een winstje op SBM Offshore, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren