AEX heeft weerstand op 500 en 503, steun op 498

Geplaatst op 20 mei 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 499.69 en dat is een winst van 0.08% en ook de andere Europese markten openen dicht bij huis. Ook Wall Street sloot vrijwel vlak, de Dow won 0.07%, de Nasdaq sloot 0.17% lager. Recente handelsvolumes zijn lager dan normaal, waarbij sprake was van het op e e n na laagste handelsvolume dit jaar.

Vandaag staan de Europese Centrale Bank, de Bank of England en de Federal Reserve in de spotlights. Daar lijkt het nu wachten op. In Azië stijgt de Nikkei met 0.85%. Uit data bleek dat de economie in Japan op het snelste tempo in een jaar tijd groeide gedurende het eerste kwartaal van 2015. De euro wordt ondermijnd door uitspraken van ECB’s Benoit Coeure, een positief dollar sentiment en zwakker dan verwachte Duitse ZEW-indicator. De AEX heeft steun op 498 en weerstand op 503. Het is weer behoorlijk gestegen en onze kort lopende calls op de AEX, de juni 505 verzilveren we nu even. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:55

Goedemorgen, de AEX staat nu op 499.62 en dat is een winst van 0.09% en ook de rest van Europa blijft erg dicht bij huis, of zakt zelfs een stukje terug, de dax staat 0.21% lager en de Cac verliest 0.30%. De markten blijven redelijk goed liggen, na de mooie stijging van de laatste dagen en de AEX heeft natuurlijk weerstand op de ronde getallen van 500 punten. Wij hebben de calls op de AEX verzilverd en wachten weer op een nieuwe kans, en die komt er vandaag zeker weer aan. De S&P Future staat 1.2 punt lager en de Nasdaq Future verliest 2.5 punt. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 499.78, een winst van 0.60 punten of 0.12%. Wall Street zal naar verwachting licht hoger openen. De futures bewegen in een nauwe bandbreedte wat aangeeft dat beleggers voorzichtig zijn in afwachting van de notulen van de laatste bijeenkomst van de Amerikaanse centrale bank die mogelijk aanwijzingen bevat over de aanstaande renteverhoging. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 0,05%, de S&P futures noteren vlak en de futures voor de Nasdaq dalen 0,06%. De notulen gaan over de bijeenkomst die 29 april werd gehouden toen de Federal Reserve zijn groeiverwachtingen naar beneden bijstelde. Hierdoor nam de verwachting af dat de centrale bank waarschijnlijk al in juni het belangrijkste rentetarief zal verhogen. 

Sommige economen denken nu dat de bekendmaking van de notulen iedere mogelijkheid van een renteverhoging in juni van de tafel zullen halen en in plaats daarvan op september zullen wijzen. Eerder op de dag gaf Chicago Fed president Charles Evans een speech in Munchen waarin hij zei dat de rentetarieven niet voor 2016 omhoog moeten. Target rapporteerde een winststijging van 52% in het eerste kwartaal. De winkels van de retailer trokken meer klanten aan die ook nog eens gemiddeld meer uitgaven. De Aex kan dus voorlopig nog winnen en tussen nu en 16.00 uur kunnen we de top mogelijk even testen. Daarna denken we toch aan wat winstnemingen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 501.90, een winst van 2.72 punten of 0.54%. De Europese aandelenbeurzen toonden een overwegend licht hoger beeld met de Aex op kop door Altice. Beleggers deden het wel rustig aan na de sterke koerswinsten van gisteren, maar we zijn weer boven de 500 punten. Ook hield men het kruit droog in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed), die na sluiting van de Europese beurshandel worden vrijgegeven. De beurzen in Parijs en Londen stegen 0,3 procent. Frankfurt was nagenoeg vlak. Altice neemt een belang van 70 procent in de Amerikaanse kabelmaatschappij Suddenlink Communications. Volgens mediaberichten zou Altice ook het Amerikaanse Time Warner Cable hebben benaderd voor een overname.

Het Egyptische kunstmestbedrijf OCI, dat met tegenvallende kwartaalcijfers kwam, speelde 2 procent kwijt en was daarmee de grootste daler. Telecombedrijf KPN zakte ook bijna 2 procent, nadat was gebleken dat grootaandeelhouder America Móvil een obligatie van bijna 2,3 miljard euro uitgeeft die omgezet kan worden in aandelen KPN. De Aex sloot weer op de toppen van de dag en evenals we gisteren aangaven, kunnen we morgen dus nog een hogere top neerzetten. De long posities op Ahold houden we dan ook vast en bij een dip stappen we weer in de calls op de Aex. Een dipje hadden we echter vandaag al verwacht. Het technische plaatje ziet er erg goed uit, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren