AEX heeft weerstand op 508 en steun op 505, buy the dips!

Geplaatst op 14 april 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 508.02, een min van 0.10% en ook de rest van Europa Beurzen gaan iets lager van start na lichte winstnemingen op Wall Street. De Dow verloor 0.45% en de Nasdaq verloor 0.15% onder druk van de nervositeit over het cijferseizoen dat vandaag echt losbarst met resultaten van onder andere JP Morgan en Intel. En voorafgaand aan belangrijke economische agendapunten later deze week, zoals de World Economic Outlook van het IMF en het rentebesluit van de ECB.

In Azië waren beleggers afwachtend in aanloop naar de kwartaalcijfers van financiële zwaargewichten JP Morgan en Wells Fargo in de VS. Op de valutamarkten staat de euro dinsdag opnieuw onder druk. Als de Europese munt onder het laagste punt van maandag van $1,0520 zakt, ligt een verdere daling tot onder de $1,0462 in het verschiet. De AEX heeft steun op 505 en 503 en weerstand op 508 en hierboven is de weg vrij naar 512. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 507.22, een verlies van 1.44 punten of 0.28%. Op de Europese aandelenbeurzen worden kleine verliezen geleden. Beleggers nemen geen risico’s meer in afwachting van de kwartaalresultaten van een aantal toonaangevende Amerikaanse bedrijven, die later op de dag naar buiten komen. De Europese technologiesector staat in de schijnwerpers door een overnamespeculatie. De beurzen blijven tot nu toe verrassend sterk liggen na de recente opmars. De rente is gewoon te laag en er is geen alternatief voor aandelen. Ook blijft de dollar stijgen en gaat de olieprijs steeds een stapje omhoog. 

De Amerikaanse bedrijven zullen last hebben van de duurdere dollar, maar de grote Nederlandse ondernemingen zullen daar juist van profiteren. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verliezen tot 0,8 procent. Hekkensluiters in de AEX zijn financieel concern ING en elektronicabedrijf Philips met minnen van 1,6 procent. De Aex blijft prima liggen en dat er wat winstnemingen plaatsvinden, is niet meer dan normaal. Dit geeft straks weer nieuwe kansen om posities in te nemen en wij blijven geloven in hogere koersen, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 505.94, een verlies van 2.72 punten of 0.53%. Wall Street zal naar verwachting licht lager openen. Onzekerheid over het kwartaalcijferseizoen drukt de kooplust van beleggers. De futures voor de Dow Jones-index dalen 0,1%, de S&P futures verliezen eveneens 0,1% en ook de futures voor de Nasdaq dalen 0,1%. Maandag verloor Wall Street ook al terrein door zorgen over het komende kwartaalcijferseizoen. Beleggers zijn bang dat de komende weken op een teleurstelling gaan uitlopen. Door de stijging van de dollar en de lagere energieprijzen hebben analisten hun winstramingen steeds verder verlaagd. Tot nu toe hebben de markten die afwaarderingen ter kennisgeving aangenomen. 

Maar als er bewijs is dat het beeld niet verbetert in het tweede kwartaal, kan de markt het moeilijk krijgen om de huidige koersen vast te houden, vooral wanneer de toenemende werkgelegenheid een renteverhoging van de Fed in juni waarschijnlijker maakt. Kwartaalcijfers komen uit de financiele sector van zwaargewichten JP Morgan Chase en Wells Fargo. Later deze week volgen onder meer Bank of America, Citigroup en Goldman Sachs. De cijfers van Wells Fargo vielen wat tegen zojuist. De Aex kan nu toch de 505 testen en daar zouden we weer moeten draaien. Mogelijk een mooi moment om in te stappen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 505.86, een verlies van 2.80 punten of 0.55%. Op de Europese aandelenbeurzen werden overwegend verliezen geleden. Beleggers kregen in de middag kwartaalresultaten van een aantal belangrijke Amerikaanse bedrijven voorgeschoteld en cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten. De Europese technologiesector stond in de schijnwerpers door overnamespeculaties. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren tot en met 0.9 procent, Londen stond een fractie hoger. In de AEX was staalproducent ArcelorMittal de sterkste stijger met een plus van 3 procent. 

Financieel concern ING was de grootste verliezer met een min van bijna 2 procent. Philips volgde met een verlies van meer dan 2 procent. De Aex zakte door gezonde winstnemingen een klein stukje terug tijdens de start van het kwartaalcijferseizoen en dat is na de recente stijgingen ook niet meer dan normaal. Morgen bijt ASML het spits af en donderdag komt Unilever met cijfers en kunnen we een hoop beweging verwachten. Wij zijn er klaar voor en proberen met onze opties en futures iedere dag op de cijfers in te spelen, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren