AEX in Paniek op weg naar 378. Chat mee om 12 uur.

Geplaatst op 11 februari 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 383.66, een verlies van 2.85% en ook de rest van Europa gaat weer fors onderuit vandaag. De schade op Wall Street viel nog mee. De Dow verloor 0.62% en de Nasdaq sloot zelfs 0.35% hoger. Het was gisteren wachten op de uitlatingen van fed voorzitter Yellen, deze waarschuwde voor de risico’s voor de economische outlook die eventuele renteverhogingen van de centrale bank kunnen vertragen. Donderdag verschijnt Yellen voor de Senaat en dat hopen we uiteraard op meer heldere uitlatingen.

De olie prijs staat weer fors onder druk en inmiddels ook onder de 27 dollar. De belangrijkste beurzen waren in Azie gesloten in verband met de nieuwjaarsvieringen in Azie en de National Foundation Day in Japan. In Hong Kong spelen de zorgen over de sterke yen en de lage dollarkoers een bepalende rol en de Hang Seng verliest 3.9%. De euro kreeg woensdag een stevige impuls, maar inmiddels noteert de munt weer tegen de $1,13. De AEX heeft steun op AEX 383, 380 en 378 en weerstand op 388.

Gisteren hebben wij een groot deel van de calls en turbo`s mooi verzilverd en gaan nu onder 380 weer inkopen. Om 12 uur hebben wij weer de chat en u bent van harte welkom om daar bij te zijn. We kijken naar de vele kansen die nu kopen en willen op deze paniek dag onze slag gaan slaan. Klik hier om mee te doen, uiteraard kunt u ook gewoon alles van achter uw scherm gewoon bekijken.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 383.74, een verlies van 10.89 punten of 2.76%. De Amsterdamse beurs staat diep in het rood. Ook de andere graadmeters in Europa tekenen grote verliezen op. Economische zorgen voerden de boventoon op de beursvloeren, waar aandelen van financiële instellingen zware klappen kregen. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs dalen tussen de 2,6 procent en 3,6 procent. De prijs van Amerikaanse olie zakte 2,7 procent tot 26,71 dollar per vat. Brent daalde 1,3 procent tot 30,44 dollar. In Amsterdam was verzekeraar Delta Lloyd met een min van ruim 7 procent de sterkste daler in de AEX. Branchegenoot Aegon verloor 5 procent en ING zakt 5 procent in de hoofdindex. 

De grote koersverliezen bij de banken en verzekeraars worden onder meer veroorzaakt door zorgen over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. President Janet Yellen zei dat de huidige onrust op de financiële markten waarschijnlijk zijn invloed gaat hebben op het rentebeleid van de Fed. De rente zal daar laag blijven. De euro gaat omhoog en wij gaan nu chatten. Onze turbos long hebben we alweer snel verzilverd en we kunnen nu de 385 weerstand testen. Klik hier om mee te doen met de chat, uiteraard kunt u ook gewoon alles van achter uw scherm gewoon bekijken.

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 384.20, een verlies van 10.43 punten of 2.64%. Wall Street gaat naar verwachting een flink lagere opening tegemoet, aansluitend op de verkoopdruk die zich aftekent op de Europese beurzen, terwijl de steeds lagere olieprijs inmiddels onder $27 per vat is gedaald. De future voor de Dow Jones Industrial Average noteert 1,7% lager, voor de Nasdaq 100-index 1,7% lager en voor de S&P 500-index 1,8% lager. Het sentiment wordt deels bepaald door de dalende olieprijs, waardoor ExxonCorp ruim 2% daalt, Transocean bijna 4% inlevert en ConocoPhillips ook meer dan 2% kwijtraakt.

De voorzitter van de Federal Reserve, Janet Yellen, wordt vandaag voor de Amerikaanse Senaat ondervraagd over het monetaire beleid van de Fed, zoals gisteren in het Huis van Afgevaardigden gebeurde. Daar wekte zij niet de indruk dat ze economische en financiele omstandigheden waarneemt die aanleiding kunnen geven voor een renteverhoging op de korte termijn. De bedrijfscijfers vallen ook wat tegen en we moeten kijken of 378 de bodem was, of dat we nog verder terug mogen. Wij hebben in ieder geval deze maand al 700 euro winst genomen met onze turbos op de index en de diverse fondsen en ook de optieportefeuille gaat zeer goed met dit soort bewegingen. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 382.61, een verlies van 12.02 punten of 3.05%. De Europese aandelenbeurzen liepen iets van de verliezen uit de ochtendhandel in, maar bleven daarmee diep in de min steken. Vooral aandelen van banken en verzekeraars en de grondstoffensector waren uit de gratie door zorgen over de staat van de wereldeconomie. Delta Lloyd en SBM Offshore kregen in Amsterdam de zwaarste klappen te verwerken. De belangrijkste indices in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tussen 1,4 en 3,4 procent. De financiële sector stond onder meer onder druk door onduidelijkheid over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. President Janet Yellen zei dat de huidige onrust op de financiële markten waarschijnlijk van invloed zal zijn op het tempo waarin de Federal Reserve de rente verder wordt verhoogd. In december werd de rente voor het eerst in bijna tien jaar opgeschroefd, tot een bandbreedte van 0,25 tot 0,50 procent. Een lage rente zet druk op het verdienmodel van de financiële bedrijven. 

Ook elders in Europa gingen bankaandelen fors naar beneden. Société Générale, dat met jaarcijfers naar buiten kwam, noteerde een min van ruim 11 procent in Parijs. BNP Paribas, Crédit Agricole en verzekeraar Axa zakten tot 5,2 procent. In Duitsland ging Allianz 3,9 procent omlaag, en Deutsche Bank 5,6 procent. De Aex heeft een lagere bodem neergezet en wij hebben weer actief en succesvol gehandeld, zoals U bij resultaten kunt zien. Ook de turbo’s doen het nu met name goed en morgen gaan we weer veel handelen in deze volatiele markten. Steun is er op 378 die we ook zouden kunnen testen en weerstand op 388 en 392 morgen. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren