Aex kan 485 gaan testen vandaag, toch denken we aan wat winstnemingen

Geplaatst op 03 februari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 485.29, een winst van 3.10 punten of 0.64%. De aandelenbeurs in Amsterdam is met een kleine winst geopend. Beleggers kijken uit naar het rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt, dat later op de dag verschijnt. Aan het Damrak kwamen de vastgoedbedrijven Wereldhave en WDP met hun jaarcijfers. Wereldhave is koploper in de MidKap met een winst van 0.5 procent. De exploitant van winkelcentra meldde een toename van de winst in 2016 en liet verder weten dat de vooruitgang komende jaren vooral moet komen van bestaande bezittingen, in plaats van aankopen. Voor 2017 wordt een stabilisering van de winst verwacht. 

Het nieuws voor de vastgoedfondsen valt dus mee en dat is dan weer andere dan verwacht. De Aex gaat inmiddels boven de 485 punten en heeft nu zelfs weerstand op 488 punten. Daar gaan we uiteraard even short en net zoals vorige week zien we het langere termijn signaal dan weer kunnen draaien begin volgende week. Deze week lukte dat nog niet en daarom hadden wij niveaus van 460 nog verwacht, tot zo. 

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 485.41, een winst van 3.22 punten of 0.67%. De Europese beurzen stonden aan het eind van de morgen licht in de plus. Onder meer financiële fondsen waren in trek, na berichten dat de Amerikaanse president Donald Trump gaat beginnen met zijn plan om strenge regels voor banken in de Verenigde Staten te versoepelen. Niet alle financiële fondsen in Europa stonden overigens in het groen. De Spaanse Banco Popular leverde juist 5,5 procent in op de beurs in Madrid. De bank boekte vorig jaar een nettoverlies van 3,5 miljard euro door een reeks voorzieningen voor slechte leningen en juridische kosten.

Air France-KLM stond weer onderaan bij de middelgrote fondsen, nadat analisten zich negatief over het aandeel van de luchtvaartcombinatie hadden uitgelaten. Wij kijken dus nu met name naar de Aex zelf en de bewegingen van de grondstoffen en valuta. Ook bij de Bund future zien we nog grote uitslagen. De Aex heeft nog weerstand op 488 en steun op de 482 punten. 

We hebben nog een hoop geld langs de zijlijn voor opties, die U nu ook kunt laten uitvoeren via autotrade. Hier een overzicht met een trackrecord van 20 jaar, als U in dit overzicht op opties klikt. We hebben nu de aanbieding bijna beëindigd. Klik hier om U alsnog aan te melden voor deze aanbieding. U krijgt alle signalen/systemen 20 maanden voor 1600 euro, dus dat is maar 3 euro per dag voor een rendement tot 100% per jaar!  

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 486.86, een winst van 4.67 punten of 0.97%. Wall Street gaat een hogere opening tegemoet. De futures op de S&P 500 index noteren 0,4 procent in de plus, terwijl de futures op de Dow Jones index 0,5 procent stijgen en die op de Nasdaq 0,3 procent winnen. De meeste aandacht ging uit naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid. De verwachtingen waren redelijk hooggespannen nadat eerder deze week uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP bleek dat het aantal banen binnen de private sector in de Verenigde Staten sterk was gestegen in januari.

Uit de officiële data bleek dat er in januari 227.000 banen bij zijn gekomen, meer dan de 176.000 die door de markt werden voorzien. We kunnen dus nog steeds hogere koersen neerzetten en de 488 is nu zelfs weer de weerstand. Dat was het eerdere uitbraakpunt en daarvandaan kunnen we weer terugvallen. Als dat echter niet gebeurt, hebben we maandag al een long signaal en een koersdoel van 510. We zijn dus voorzichtig met het innemen van nieuwe posities. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 486.5, een winst van 0.9%. De AEX-index in Amsterdam stond in de plus en daarmee zouden we voor de langere termijn weleens een long signaal zelfs kunnen krijgen volgende week. ING en andere financiële fondsen in Europa werden gesteund door berichten dat de Amerikaanse president Donald Trump gaat beginnen met zijn plan om strenge regels voor banken in de Verenigde Staten te versoepelen. Ook elders in Europa kleurden daardoor de belangrijkste koersenborden groen.

Niet alle financiële fondsen in Europa stonden overigens in het groen. De Spaanse Banco Popular leverde juist 5 procent in op de beurs in Madrid. De bank boekte vorig jaar een nettoverlies van 3,5 miljard euro door een reeks voorzieningen voor slechte leningen en juridische kosten. Redelijk wat verdeeldheid dus nog tussen de diverse fondsen en de Aex heeft steun op 485 en weerstand op 488. Wij kijken nu naar kansen in Philips en andere grotere fondsen. We wensen U een fijn weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren