AEX kan naar weerstand op 453, daar even winstnemen. Chat u ook mee?

Geplaatst op 22 september 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 451.06, een winst van 0.87% en ook de andere Europese markten gaan hoger van start na een mooie sessie op Wall Street. De Dow sloot 0.90% hoger en de Nasdaq won 1%. Alle ogen waren gericht op de FED en deze liet de rente ongemoeid, maar gaf wel aan dat er meer reden bestaat voor een verhoging. Daarmee lijkt een renteverhoging in december waarschijnlijker te zijn geworden.

De Hang Seng staat nu 0.32% hoger en de Japanse Nikkei is dicht in verband met een feestdag. De euro/dollar noteerde donderdag hoger. De AEX heeft nu steun op 448 en 443 en weerstand op 453 en 458 en zoals al eerder gemeld zijn wij positief en de dip gaf juist mooie kansen. Het is nu wel weer erg hard gestegen de afgelopen dagen, dus wij willen wat calls gaan sluiten, oa op ArcelorMittal. Meer live op 0900 – 51 51 666

 

Heeft u een vraag over uw aandelen, de AEX index, Olie, Goud, Zilver etc etc. Stel hem om 12 uur aan ons team tijdens de Chat, heel simpel kunt vanaf uw eigen beeldscherm al uw vragen stellen over steun en weerstanden, koersdoelen etc. Meld u hier aan en Chat mee vanaf 12 uur. De sessie duurt 30 minuten.

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 454.62, een winst van 7.09 punten of 1.58%. De grondstofgerelateerde aandelen behoren tot de positieve uitschieters op de Europese beurzen, een dag na het besluit van de Federal Reserve om de rente onveranderd te laten. In New York en Azië werd eerder al positief gereageerd op de bekendmaking van de Amerikaanse centrale bank. In Londen, Parijs en Frankfurt worden winsten behaald van 1 tot 1,7 procent. Een zwakkere dollar zorgt ervoor dat grondstoffen goedkoper worden voor beleggers die andere valuta’s gebruiken en dat stuwt de prijzen. 

In de AEX toont staalconcern ArcelorMittal zich een uitblinker met een winst van 4 procent. Wij kunnen dan ook onze calls binnenkort gaan verzilveren op het fonds met winst. De Aex kan nu zelfs de 453 als steun beschouwen en de komende dagen opveren naar 458 punten. Daar en in de tussentijd zou U echter wat winst reeds kunnen nemen, is onze visie. De chat is een groot succes nu en wij beantwoorden al uw vragen, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 456.72, een winst van 9.19 punten of 2.05%. De Amerikaanse beurzen gaan een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,4 procent in het groen. De Dow Jones index futures staan ook 0,4 procent hoger, evenals die voor de Nasdaq 100 index. Hiermee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten voort te gaan bouwen op de winsten die ontstonden nadat de Federal Reserve met zijn rentebesluit naar buiten kwam.

Op macro-economisch vlak ging de aandacht uit naar de wekelijkse steunaanvragen die in de week eindigend op 17 september onverwacht daalden. De wekelijkse uitkeringsaanvragen namen ten opzichte van de voorgaande week met 8.000 af tot 252.000 aanvragen. De steunaanvragen noteren nu al 81 weken op rij onder het niveau van 300.000. Dit is sinds 1970 niet meer gebeurd. Dat ziet er goed uit en we kunnen op weg naar hogere niveaus nog steeds. De calls op Arcelor hebben we gunstig gesloten en calls op Aegon ingenomen, welke nu ook rond het hoogste punt noteert, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 455.51, een winst van 7.98 punten of 1.78%. De AEX-index in Amsterdam ging, zoals we aangaven, op weg naar 458 en daar kregen we pas wat weerstand op de top op 457.88 punten. Ook elders in Europa kleurden koersborden knalgroen. Het besluit van de Federal Reserve om de rente onveranderd te laten, zorgde voor enthousiasme onder beleggers. De Fed gaf wel aan dat een renteverhoging later dit jaar duidelijk een optie is. In Londen, Parijs en Frankfurt werden winsten behaald van tot zelfs 2,3 procent. 

ArcelorMittal was de sterkste stijger in de AEX met een plus van 6 procent en wij verzilverden onze call opties op het fonds. Inmiddels hebben we calls gekocht op Aegon en wij denken dat de Aex de komende weken verder op kan leven richting de 473 punten. Er staat op dit moment weinig in de weg daarvoor. Nu even wat gezonde winstnemingen van een paar punten mogelijk en dan gaan we weer calls en long posities op de Aex tevens kopen, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren