AEX kan steun op 438 weer testen. Wat nu te doen met Paasweekend voor de boeg? Chat mee om 12u

Geplaatst op 24 maart 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 439.89, een verlies van 0.87% en ook de rest van Europa gaat lager van start na verliezen op Wall Street, mede door lagere grondstof prijzen. De Dow verloor 0.45% en de Nasdaq sloot 1.10% lager. De olieprijs daalde met 4%, de sterkste daling in een maand tijd. Azië noteert ook lager. 

In China worden resultaten geboekt op het gebied van hervormingen, aldus premier Li Keqiang. Verder blijkt uit aantekeningen van de Bank of Japan dat er nogal wat spanning bestaat over de negatieve depositorente en dat zien we ook terug in Europa. 

De euro noteert donderdag weer onder de $1,12 en boven de GBP0,79. De AEX heeft steun op 438 en weerstand op 442. Wat nu te doen met het lange paasweekend voor de boeg, posities sluiten? Puts kopen? Om 12 uur hebben wij weer de chat en u bent van harte welkom om daar bij te zijn en blikken we vooruit Klik hier om mee te doen, uiteraard kunt u ook gewoon alles van achter uw scherm gewoon bekijken.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 437.78, een verlies van 5.58 punten of 1.26%. De beurs in Amsterdam staat aan het einde van de ochtend in het rood. Ook de andere graadmeters in Europa noteren lager, in aanloop naar het lange paasweekeinde. Het beurssentiment staat onder druk door de lagere olieprijzen. De indices in Frankfurt, Londen en Parijs zakken tot 1,9 procent. De prijs voor een vat Amerikaanse olie gaat 2 procent omlaag tot 38,99 dollar. Brent wordt 1,8 procent goedkoper op 39,74 dollar per vat. In de hoofdindex is informatieleverancier Wolters Kluwer (plus 0,4 procent) de enige winnaar, na een adviesverhoging door de Japanse bank Nomura. 

Staalconcern ArcelorMittal is de grootste daler met een verlies van 5 procent, gevolgd door SBM Offshore dat 3,7 procent inleverde. Ook bij de middelgrote fondsen gaan de koersen overwegend omlaag. Roestvrijstaalbedrijf Aperam (min 6 procent) is de grote verliezer, na een adviesverlaging door RBC Capital. De Aex kan nu onder de steunzone 438-442 komen en daarmee nemen we even een adempauze voor het komende lange weekeinde. Voor de langere termijn ziet het er allemaal nog goed uit, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 437.46, een verlies van 5.90 punten of 1.33%. Wall Street noteert lager zoals verwacht en het verlies is conform de verwachting, vanwege de opgelopen dollar en de gedaalde olieprijs. Woensdag leverde Wall Street ook al in, net als dinsdag. Ook op de Europese beurzen kleuren de borden rood. James Bullard, als voorzitter van de Fed van St. Louis eerder deze week ook al hoorbaar met een hint op een renteverhoging in april, gaf tijdens een zakenontbijt feitelijk dezelfde boodschap, ofschoon hij een pauze wel gerechtvaardigd vond. In december lag in zijn visie een verhoging in maart nog voor de hand.

De orders voor duurzame goederen van de VS over februari kwamen 2,8% lager uit tegen een stijging met 4,2% een maand eerder, een neerwaartse bijstelling met 70 basispunten. Er was een afname met 2,9% voorzien. De wekelijkse steunaanvragen stegen met 6.000 naar 265.000. Er werd vooraf gerekend op een stijging met 3.000 aanvragen voor de week die eindigde op 19 maart naar 268.000. De data waren dus technisch slecht, maar beter dan verwacht en we kunnen mogelijk met de Aex dan ook in de zone 438-442 nog eindigen. Daaronder verwachten we een terugval naar 432. Het signaal voor de langere termijn wordt bovendien bijna short. Met de FTI hebben we weer een puntje winst op 0900-5151666. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 437.49, een verlies van 5.87 punten of 1.32%. De beurzen in Europa kenden een negatieve dag in aanloop naar het lange paasweekeinde. De handel ondervond tegenwind van onder meer de lagere olieprijzen. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs zakten tot 1,9 procent. Vrijdag zijn de Europese markten dicht voor Goede Vrijdag, net als op maandag tweede paasdag. De prijs voor een vat Amerikaanse olie ging 2,8 procent omlaag tot 38,67 dollar. Brent werd 2 procent goedkoper op 39,65 dollar per vat. In de AEX was staalconcern ArcelorMittal de sterkste daler met een min van 4 procent, gevolgd door maritiem oliedienstverlener SBM Offshore die 3 procent aan waarde verloor. 

Kardan werd bij de kleinere fondsen door beleggers afgestraft voor zijn tegenvallende jaarcijfers en kelderde bijna 22 procent. De in Amsterdam genoteerde Israëlische investeringsmaatschappij dook vorig jaar diep in het rood, onder meer door een forse groei van de financieringsuitgaven. De Aex kon wat onder druk staan, mede door het lange Paasweekeinde, waarbij beleggers niet staan te trappelen om positie in te nemen. Vanaf dinsdag kunnen we wat meer beweging verwachten. Het zou nu mooi zijn, binnen het short signaal dat eraan komt, als we terugvallen naar de 428 niveaus. Daar kunnen we dan weer vol in de calls voor een stijging richting hogere niveaus. We wensen U hele fijne Paasdagen en tot dinsdag!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren