Aex kan steun testen op 448, long signaal langere termijn weer op de proef

Geplaatst op 17 augustus 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 449.54, een verlies van 1.86 punten of 0.41%. De Amsterdamse beurs is lager geopend. De AEX koerst lager, terwijl de AMX een pas op de plaats maakt. Onder de hoofdfondsen bleek ABN AMRO blikvanger met een plus van 3 procent, nadat de bank in het tweede kwartaal een hoger dan verwachte nettowinst behaalde. De bank gaat extra kosten besparen om te kunnen investeren in groei en om de kostenratio te verlagen. Verder stijgen Vopak en indexzwaargewicht Royal Dutch Shell met respectievelijk 0,6 en 0,7 procent. 

In de hoofdgraadmeter moet ASML de rode lantaarn dragen met een verlies van circa vijf procent, na opmerkingen van Intel dinsdagavond. De chipfabrikant is volgens persbureau Bloomberg voorlopig niet van plan de Extreme Ultraviolet technologie van ASML te gebruiken. Wij hebben geen positie gelukkig, maar hadden het aandeel wel op een buy. We kunnen nu even de 448 testen en op 0900-5151666 kopen we speculatief calls in. De autotrade systemen zitten short en dat gaat dus goed, tot zo.  

 

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 449.07, een verlies van 2.32 punten of 0.51%. De Europese beurzen noteren dus lager, met olieprijzen in het rood. De EuroStoxx 50 noteert rond het middaguur 0,6 procent lager op 2.996,82 punten, de Duitse DAX daalt 0,7 procent tot 10.601,75 punten, de Franse CAC staat 0,6 procent af tot 4.432,66 punten en de Britse FTSE 100 noteert 0,2 procent lager op 6.886,54 punten. De prijs van olie drukt op het sentiment.  De september future noteerde op de New York Mercantile Index 1,0 procent lager op 46,11 dollar per vat. Brent-olie stond 1,1 procent lager op 48,71 dollar per vat. Dinsdag sloot de prijs van olie voor de vierde achtereenvolgende dag nog hoger. 

De hoop op een overeenkomst voor een productiebevriezing is woensdag afgenomen. Iran signaleerde weinig interesse te hebben in een dergelijke deal. Dit wakkerde onder sommige leden van de OPEC aan uit te spreken dat er geen deal komt als Iran er geen deel van uitmaakt. Later in de middag verschijnt het rapport over de wekelijkse olievoorraden, die de laatste tijd sterk richtinggevend is voor de aandelenmarkten. De Aex is wel weer boven de 448 gekomen en wij hebben calls gekocht op 0900-5151666. We moeten nu rekening houden met de 438 voor de langere termijn, Daar mogen we niet onder komen, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 448.28, een verlies van 3.12 punten of 0.69%. Wall Street gaat naar verwachting verdeeld openen, na een reeks aan bedrijfscijfers en voorafgaand aan de bekendmaking van het wekelijkse olierapport en de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Reserve. De futures van de Dow Jones Industrial Average noteren 0,1 procent lager, de S&P futures noteren vlak en de futures op de Nasdaq stijgen met 0,1 procent. De handelsdag staat in het teken van de notulen van de laatste bijeenkomst van het stelsel van centrale banken van 26 en 27 juli, nadat voorzitter William Dudley van de New York Fed een dag eerder tijdens een televisie interview meldde dat een nieuwe renteverhoging van de Fed steeds dichterbij komt en dat de kans dat de centrale bank de rente verhoogt in september aanwezig is.  

Eerder dan de notulen kan het wekelijkse olierapport mogelijk voor beweging zorgen. In de afgelopen weken bleek dit rapport vaak richtinggevend te zijn voor aandelenmarkten. Voorafgaand aan de publicatie daalden de olieprijzen. De september-future voor een vat West Texas Intermediate olie daalde 0,5 procent tot 46,34 dollar. Brent zakte 0,3 procent in tot 49,09 dollar. De Aex blijft steun houden rond de 448 en wij pikken hier speculatief calls op. We denken nog steeds aan herstel en de laatste weken zien we zijwaartse bewegingen juist resulteren in daarna weer hogere koersen, in plaats van winstnemingen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 448 punten, een verlies van 3 punten of 0.7%. De Europese aandelenbeurzen stonden op verlies. Aan het Damrak waren ABN AMRO en Delta Lloyd de uitblinkers na enthousiast onthaalde kwartaalcijfers. Chipmachinefabrikant ASML had het zwaar te verduren door uitlatingen van zijn belangrijke klant Intel. De graadmeters Parijs en Frankfurt leverden 0,8 en 1,2 procent in in. De FTSE in Londen hield de schade beperkt tot een min van 0,4 procent. ABN AMRO voerde de AEX aan met een plus van 3 procent. De bank boekte vorig kwartaal een hogere winst dan analisten hadden voorspeld en kondigde verdere bezuinigingen aan. De concrete gevolgen daarvan voor het personeel zijn nog niet duidelijk.

Verzekeraar Delta Lloyd nam het voortouw in de MidKap met een koerswinst van 2 procent. Delta Lloyd wist zijn kapitaalbuffer de afgelopen maanden sterker te verstevigen dan verwacht. Bouwer Heijmans kwam met teleurstellende resultaten over de eerste helft van 2016. Daarbij hielden vooral de problemen bij de infrastructuurtak in Nederland aan, waardoor opnieuw verlies werd geleden. Heijmans zag 9 procent van zijn beurswaarde verdampen. Wij hebben op 0900-5151666 calls gekocht en dat we nu rond de 448 sluiten, is nog een gunstig teken. We denken nog steeds aan hogere niveaus aan de hand van de FED. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren