Aex kan wederom 408-409 testen en erdoorheen ?

Geplaatst op 30 juli 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 406.57, een verlies van 0.74 punten of 0.18%. De AEX werd ook licht lager verwacht in reactie op de daling van de belangrijkste indices op Wall Street. De aandacht gaat uit naar macrodata en vooral bedrijfscijfers. Er zijn natuurlijk de nodige zorgen over de gevolgen van de sancties van de EU en de VS tegen Rusland. Voor vandaag lijkt de aandacht verder vooral uit te gaan naar de groei van het aantal banen in de Amerikaanse private sector en de groei van de Amerikaanse economie. Bedrijven met een notering aan de beurs van Amsterdam die voorbeurs de boeken openden waren KPN, USG, Macintosh en Wolters Kluwer. 

KPN maakte in het tweede kwartaal minder omzet, als gevolg van de aanhoudende concurrentie bij mobiel en de krimpende zakelijke markt. Door een vrijval van een pensioenvoorziening steeg de nettowinst wel. KPN noteert nu 4.56% hoger en daarmee staan onze turbo’s alweer op een kleine winst, maar wij houden ze nog aan voor als het aandeel nog meer in trek komt. USG meldde dat men verwacht dat de positieve trend zich de rest van dit jaar doorzet. De winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie van goodwill (EBITA) verbeterde in de periode op jaarbasis. Wederom dus ruimte voor hogere koersen en nog geen bear market rally, we hebben zelfs bijna een long signaal voor de Aex op langere termijn (enkele weken). Ook kijken we naar calls en turbo’s long nu op de diverse fondsen met koopsignalen, tot zo. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 406.77, een verlies van 0.54 punten of 0.13%. De Europese aandelenbeurzen schommelen rond de slotstanden van gisteren. Het sentiment wordt enigszins gedrukt door nieuwe sancties tegen Rusland. Daarnaast blijft de blik gericht op de Verenigde Staten, waar de economische groeicijfers en het rentebesluit van de Federal Reserve op het progamma staan. In Amsterdam worden de resultaten van KPN goed ontvangen. De beurzen laten een gezapig beeld zien na het pakket aan maatregelen tegen Rusland. Echt veel indruk maken de sancties niet aangezien de beurs in Moskou in de plus staat. 

In Amsterdam wordt KPN weer opgepikt nu blijkt dat de bedrijfsvoering in rustiger vaarwater is aangekomen. Morgen wordt ook een belangrijke dag. Dan komen Shell en Randstad met de resultaten. Voor Randstad verwachten wij met name een stijging. In Parijs doet PSA Peugeot Citroën goede zaken met een koerssprong van 6,5 procent. De op een na grootste autofabrikant van Europa boekte na 3 jaar van verliezen weer winst. Ook Airbus deed het goed met een koersstijging van 5 procent. De in Frankrijk gevestigde vliegtuigbouwer wist de winst over de eerste zes maanden van het jaar te verdubbelen. We krijgen dus toch steeds meer signalen voor een uptrend en zomerrally en zitten ook op 0900-5151666 alweer long met een kleine winst. KPN doet het prima in onze portefeuille en wilt U ook meedoen, mailt U dan naar info@beursfoon.nl voor de zomeraanbieding. 

UPDATE 15:00

De Aex index noteert nu op 409.43, een winst van 2.12 punten of 0.52%. Wall Street zal hoger openen, waarbij beleggers aandacht hebben voor een aantal toonaangevende macrodata, waaronder een sterk Amerikaans groeicijfer, en wachten op het rentebesluit van de Federal Reserve. Omstreeks 15.00 uur noteren de futures voor de Dow Jones Industrial Average 68 punten, of 0,4%, hoger, stijgen de futures voor de S&P 500 9,25 punten (+0,5%) en winnen de futures voor de Nasdaq 100 22,25 punten, omgerekend 0,6%. De Amerikaanse economische groei in het tweede kwartaal viel veel hoger uit dan verwacht, bleek voor de openingsbel uit een voorlopige raming. De dollar steeg na de groeicijfers ten opzichte van de euro. De Europese munt zakte weg tot $1,3385. Een kleine tegenvaller was een minder dan verwachte stijging van de werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten. Er kwamen in juli 218.000 banen bij, waar een aantal van 238.000 was verwacht. In juni steeg de werkgelegenheid in de private sector nog met 281.000. 

Om 20.00 uur komt de Federal Reserve met het rentebesluit. Onze FTI long positie op 0900-5151666 staat alweer op 500 euro winst en deze willen we nu verzilveren! Onze autotrade systemen maken gebruik van hetzelfde platform, alleen vanwege de vakantieperiode zijn er weinig mensen die zelf handelen, terwijl de bewegingen dan juist groter zijn. Wilt U de signalen ook ontvangen en/of autotraden, dan weet U ons te vinden. Bovendien hadden wij de uptrend juist voorspeld. Onze turbo’s op KPN gaan we tevens verzilveren. KPN staat op 6 procent winst en wij hebben een hefboom van bijna 6!. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 407.96, een winst van 0.65 punten of 0.16%. De Europese aandelenbeurzen lieten overwegend een negatief beeld zien. Aan het einde van de middag kwam er nog even een rally en samen met de winst van ASML resulteerde dit toch in een positieve Aex op 410 even. We moeten nog wel boven de 409 sluiten binnenkort om de bull market rally in te zetten. Het sentiment werd enigszins gedrukt door nieuwe sancties tegen Rusland. Op het Damrak was chipmachinefabrikant ASML dus een uitblinker na positief ontvangen uitspraken. Ook de resultaten van KPN werden goed ontvangen. ASML ging ruim 12 procent omhoog, nadat een woordvoerder had gezegd dat de chipmachinefabrikant voor op schema ligt met de testproductie van zijn EUV-technologie. Die technologie zorgt voor meer geheugencapaciteit op kleinere chips. KPN noteerde een winst van 5 procent. Het telecomconcern heeft volgens Rabobank afgelopen kwartaal de eerste tekenen van stabilisering in de resultaten laten zien. De omzet en winstgevendheid stonden opnieuw onder druk, maar de achteruitgang was minder sterk dan in het eerste kwartaal. 

Het is makkelijk handelen in deze vakantietijd, 4 a 5 punten beweging en dan weer een correctie van globaal 2 a 3 punten. We gaan er morgen dan ook weer vol tegenaan met mogelijk ook individuele fondsen acties, want ook daar zitten kansen zoals vandaag in ASML. De Aex heeft exact gedaan wat wij voorspelden vandaag. We kunnen er uiteraard ook weleens naast zitten, maar hadden geen vertrouwen in een bear market en dat pakte zeer goed uit. Met de leden hebben we de long posities op KPN verzilverd met 10 procent winst en actief met de FTI gehandeld. Dat resulteerde in 2x winst zoals U bij de resultaten kunt zien en de handelssignalen uit ons systeem doen het dus perfect, zeker, of ook. in deze vakantietijd. Wilt U deze ook ontvangen, meldt U zich dan aan voor een abonnement op info@beursfoon.nl en het rendement op de optieportefeuille (met daarin ook FTI) staat deze maand alleen al alweer op 10 procent! We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren