Aex komt tot rust

Geplaatst op 05 maart 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 398.81 en dat is een plus van 0.04% en ook de andere Europese beurzen openen licht lager in afwachting van nieuwe ontwikkelingen rondom Oekraïne. Vandaag praat de NAVO met Rusland over de situatie. Wall Street sloot fors hoger, de Dow won 1.41% en de Nasdaq sloot 1.75% hoger en de S&P 500 sloot weer op een All Time High. Beleggers verwelkomden het nieuws dat de Russische president Poetin zijn troepen heeft teruggeroepen van een militaire oefening in West-Rusland. In Azië noteren de belangrijkste indices hoger. Nu de spanning rondom Oekraïne voor het moment wat lijkt te zijn afgenomen en gestabiliseerd, kijken beleggers weer naar risicovollere valuta voor hun posities. De AEX heeft weerstand op 398 en 402 en steun op 393 en 388. Per saldo zijn we niks op geschoten als we kijken naar de slot stand van vrijdag, maar we zijn wel volop in beweging en dat geeft mooie kansen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 398.19, een verlies van 0.54 punten of 0.14%. Op de Europese aandelenbeurzen blijven de koersuitslagen beperkt. Beleggers nemen wat gas terug na de opluchtingsrally van een dag eerder. Nu de geopolitieke spanningen rond Oekraïne wat zijn afgenomen verschuift de aandacht van de markt weer naar economische cijfers. Na het wegvallen van de militaire dreiging gaan we weer over tot de orde van de dag. De Oekraïne-crisis is nog niet voorbij, maar de druk is even van de ketel. Het richtpunt van vandaag is het ADP-banenrapport uit de VS, waarbij vooral zal worden gekeken of het slechte winterweer nog in de cijfers zit. 

Daarnaast geeft de stijging van de inkoopmanagersindex een positief signaal voor Europese economie. Uit nieuwe cijfers van het Britse onderzoeksbureau Markit bleek dat de inkoopmanagersindex voor de euro-economieën vorige maand is gestegen tot hoogste peil in bijna 3 jaar. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de economie van de eurozone in het vierde kwartaal conform een eerdere schatting met 0,3 procent is gegroeid en trokken de winkelverkopen in januari sterker dan verwacht aan. De Aex valt langzaam maar zeker wat terug door gezonde winstnemingen na de prachtige rally van gisteren. De Aex heeft nu steun op de 395 en weerstand op de 398 waar we nu nog staan. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 398.49, een verlies van 0.24 punten of 0.06%. Wall Street zal vrijwel vlak openen na het sterke slot van gisteren. De situatie rondom de Krim in Oekraine lijkt stabiel en dus is er weer aandacht voor macrodata, zoals het ADP-banenrapport. De werkgelegenheid steeg vorige maand met 139.000 banen, waar een groei van 160.000 was verwacht. Wel was sprake van een lichte verbetering ten opzichte van januari. Het aantal banen voor de eerste maand van het jaar kwam bijgesteld uit op 127.000 van een eerder gemelde 175.000.

De laatste stand van zaken rondom Oekraine is woensdag dat de EU het land naar verwachting een miljardensteun zal toezeggen, terwijl de Russische minister van buitenlandse zaken Sergei Lavrov weigert om deel te nemen aan een ontmoeting met de ministers van buitenlandse zaken van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Oekraine die voor later op de dag gepland staat. De data vielen dus wat tegen, maar dit zorgt toch voor positiviteit en verminderde tapervrees. De Aex hoeft dus nog niet terug te vallen, maar dat is een kwestie van tijd, is onze mening. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 398.62, een verlies van 0.11 punten of 0.03%. De Europese aandelenbeurzen lieten weinig beweging zien. Beleggers kwamen even op adem na het sterke koersherstel van een dag eerder. Nu de politieke spanningen rond Oekraïne wat zijn afgenomen verschoof de aandacht weer naar economische cijfers. Na het wegvallen van de militaire dreiging gaan we weer over tot de orde van de dag. De Oekraïne-crisis is nog niet voorbij, maar de druk is even van de ketel. Uit het ADP rapport bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in februari minder sterk is toegenomen dan gehoopt.

Uit de eurozone kwam een aantal positieve economische berichten. Volgens het Britse onderzoeksbureau Markit steeg de inkoopmanagersindex voor de euro-economieën vorige maand tot hoogste peil in bijna 3 jaar. Daarnaast groeide de economie van de eurozone in het vierde kwartaal conform een eerdere schatting met 0,3 procent en trokken de winkelverkopen in januari sterker dan verwacht aan. Geen grote uitslagen of uitschieters dus vandaag en wij wachten nog op een kleine dip. We denken eerder aan een daling naar 395, dan een test van de weerstand op 402. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren