Aex licht onder druk, voldoende steun op 468 ? Expiratiedag

Geplaatst op 20 februari 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 468.82, een verlies van 0.97 punten of 0.21%. De Amsterdamse aandelenbeurs werd ook licht lager verwacht. Ook de andere Europese beurzen beginnen overwegend met kleine verliezen. De aandacht van beleggers blijft uitgaan naar de onderhandelingen over de Griekse schuldenproblematiek. Ook op Wall Street wist de beurshandel zich niet op te trekken aan positief nieuws over de Amerikaanse economie. Op Beursplein 5 bracht Wessanen de resultaten naar buiten. Het voedingsmiddelenbedrijf leed in het vierde kwartaal een kleiner verlies dan een jaar eerder. Ook nam de omzet licht toe. Voor 2015 voorziet het bedrijf een verdere verbetering van het bedrijfsresultaat. 

Ook TenCate opende zijn boeken. De producent van specialistische materialen heeft vorig jaar een verlies geleden, door een afschrijving op de boekwaarde van zijn onderdeel Advanced Armour. De omzet nam wel toe. TenCate maakte de afschrijving half januari al bekend, en waarschuwde toen al voor het verlies. De ministers van Financiën van de eurozone komen vrijdag om 15.00 uur opnieuw in spoedberaad bijeen over de Griekse schuldenkwestie. We zien nu lichte druk op de handel en het is optie expiratie. Het spel wordt even gespeeld rond 468, tot zo. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 468.30, een verlies van 1.49 punten of 0.32%. De Europese aandelenbeurzen gaan overwegend licht omlaag. Beleggers nemen geen risico’s in afwachting van de verdere onderhandelingen over de Griekse schuldenkwestie. Op Beursplein 5 is Gemalto de gebeten hond na berichten over een computerinbraak bij de digitaal beveiliger. De beurzen in Frankfurt en Parijs stonden tot 0,6 procent lager. De Londense FTSE klom 0,4 procent. De beurs in Athene stond bijna 1 procent in de plus, zojuist. Gemalto is de grootste daler in de AEX met een min van 7 procent. Rabobank verlaagde het advies voor het aandeel vanwege de bezorgdheid over de gevolgen van de vermeende inbraak van Amerikaanse en Britse geheime diensten bij de Franse beveiligingsspecialist. 

De euro en olie staan ook verder onder druk en wij houden een trading range aan van 465-470 voor dit moment. We hebben goed verdiend met SBM Offshore en willen de winst gebruiken voor meer calls en longs voor een verdere rally, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 467.52, een verlies van 2.27 punten of 0.48%. Wall Street zal naar verwachting lager openen in afwachting van de besprekingen tussen de eurogroep en Griekenland. De future voor de S&P 500-index noteert 0,3% lager, de Dow-future 0,2% lager en de future voor de Nasdaq 100-index 0,1% lager. Eerder op de dag noteerden de futures nog vlak tot licht hoger. De euro noteert inmiddels onder $1,13, waar het eerder nog boven dit niveau stond en gisteren zelfs nog boven $1,14. 

Waar het bij de Griekse kwestie nu om lijkt gaan is toenadering een akkoord zien te bereiken over de voorwaarden waaronder Athene aanspraak kan blijven maken op een verlenging van een leningenprogramma. Daartoe deed Griekenland donderdag een soort voorstel, maar dat wees Duitsland resoluut van de hand. De ECB heeft er nu bovendien weinig vertrouwen in en de koersverliezen vallen dus nog mee. De macro-economische agenda van de VS is leeg. Wij hebben met een spike in de Dax zojuist omhoog even long gezeten en leuk verdiend.  

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 469.85, een winst van 0.06 punten of 0.01%. De Europese aandelenbeurzen gingen overwegend omlaag, maar op het laatste trokken we bijna weer helemaal bij. Beleggers namen geen risico’s in afwachting van de verdere onderhandelingen over de Griekse schuldenkwestie in Brussel. Op Beursplein 5 was Gemalto een flinke verliezer na berichten over een computerinbraak bij de digitaal beveiliger. De beurzen in Frankfurt en Parijs stonden tot 0,2 procent lager. De Londense FTSE klom 0,3 procent. De beurs in Athene stond 0,1 procent in de min. De Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, gaf aan vertrouwen te hebben dat een deal zal worden bereikt, de ECB echter niet. Even wachten tot maandag dus op richting om in te stappen. Wij denken toch nog aan die 475 op korte termijn. 

Lufthansa ging in Frankfurt 5 procent omlaag. De Duitse luchtvaartmaatschappij kwam met voorlopige cijfers over 2014. Er werd vorig jaar een fors verlies geleden en het dividend wordt geschrapt. Ook Air France stond vandaag nog onder druk en we wachten daar op een long signaal om in te stappen. Imiddels zijn we dus uitgestapt met 30-40 procent winst in SBM Offshore en kijken maandag mogelijk naar calls Aex voor de rally naar 475! We sloten vandaag weer op de top van de dag. Wilt U nog meedoen met onze trades, stuur ons dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, fijn weekend.

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren