AEX loopt tegen weerstand aan. Nieuwe beleggen gaat prima

Geplaatst op 08 juni 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 449.79, een verlies van 0.40% en ook de rest van de Europese Beurzen gaan iets lager van start na een rustige sessie op Wall Street, de Dow sloot 0.10% hoger en de Nasdaq verloor 0.14% en leverde tegen het einde van de handelsdag eerdere winsten in. De markt is gerustgesteld door het commentaar van de Fed dat de economie goed er voor staat.

De Chinese Hang Seng noteerde 0.15% lager en de Japanse Nikkei index steeg 0,76% na een opwaartse bijstelling van de economische groeicijfers over het eerste kwartaal. De euro/dollar noteerde op 1,1355. De AEX heeft steun op 448, 445 en 443 en weerstand op 452. Na een mooie rally kunnen we wellicht een stapje terug maken en dat geeft weer mooie instap kansen.

Gisteravond hielden wij op Beursplein 5 een seminar en dat was erg leuk. Bestaande en nieuwe klanten kunnen dan met elkaar overleggen en ervaringen uitwisselen. Het moto aan het einde van de avond was, op naar 100.000 klanten!

Begin goed aan de maand juni! Wilt u ook live onze aan en verkoop signalen ontvangen per sms en email? Of deze gelijk laten uitvoeren via autotrading? Stuur ons een email op info@beursfoon.nl en wij sturen u extra informatie. Bellen mag ook, geven wij u gelijk persoonlijk uitleg, 023-5288851

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 450.31, een verlies van 1.27 punten of 0.28%. De Europese beurzen koersen aan het einde van de ochtend eensgezind in het rood. Daarmee leveren de graadmeters weer iets in na de stevige winsten op dinsdag. Navigatiedienstverlener TomTom blinkt uit op het Damrak dankzij een deal met automaker Volvo. In de AEX zijn oliegerelateerde fondsen in trek. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs staan vlak tot tot 0,6 procent in de min. Daarmee haalt de Aex weer iets in ten opzichte van de Dax. TomTom ziet zijn beurswaarde met 3,5 procent stijgen. De navigatiedienstverlener maakte bekend dat het locatie- en navigatiediensten gaat leveren voor het nieuwe infotainmentsysteem van Volvo. Het is voor het eerst dat de bedrijven gaan samenwerken. Wij houden de calls dan ook nog even vast op het fonds. 

De AEX-index wordt aangevoerd door de SBM Offshore (plus 1,3 procent) en Shell (plus 1,4 procent). De plannen die Shell dinsdag presenteerden, geven de koers ook woensdag nog een zetje in de goede richting. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM verliest 1,3 procent aan beurswaarde, nadat het bedrijf vervoerscijfers over de maand mei bekendmaakte. De groei bij KLM werd tenietgedaan door Air France waar minder passagiers instapten. De Aex heeft dus nog even moeite met de 452-453 weerstand en kan even de steun op 448 testen. Daarmee blijven we in de zijwaartse bewegingen, zoals we voorspelden en moeten we even neutraal blijven om geen tijdswaarde te verliezen, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 450.54, een verlies van 1.04 punten of 0.23%. Wall Street koerst af op een hogere opening, waarbij de energiefondsen de indexen, vanwege de hogere olieprijs, in het groen trekken. De futures van de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500 futures en de Nasdaq futures noteren een half uur voor opening van de beurs 0,2 procent hoger. De Dow Industrial noteerde dinsdag voor het eerst sinds april kortstondig boven de 18.000 punten. De S&P 500 sloot dinsdag op het hoogste niveau in bijna tien maanden. Onder druk van biotechfondsen sloot de Nasdaq licht lager.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week met 9,3 procent is gestegen. De marktindex steeg van 476,1 naar 520,4. De energiesector zit voorbeurs in de lift vanwege de hogere olieprijs. De olieprijs profiteert met name van positieve berichten uit China. De Chinese export is in mei met 1,2 procent op jaarbasis gestegen, terwijl de import een groei van 5,1 procent realiseerde. De Aex blijft zijwaarts bewegen in een nauwe tradingrange. We kunnen nu de 448, 449 testen zo lijkt het. Daar willen we dan long, want we hebben nog vertrouwen in hogere niveaus, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index noteert nu op 450.15, een verlies van 1.43 punten of 0.32%. De Europese effectenbeurzen stonden overwegend in het rood. Daarmee deed de Europese handel een stapje terug na de flinke winsten een dag eerder. In Amsterdam was navigatiedienstverlener TomTom een uitblinker dankzij een deal met automaker Volvo. De graadmeters in Frankfurt en Parijs daalden tot 0,8 procent. Londen noteerde een winst van 0,3 procent. De verzekeraars NN Group en Aegon bungelden onderaan de Amsterdamse hoofdindex met minnen tot 2 procent. De olieprijzen zaten opnieuw in de lift nadat dinsdag al de hoogste niveaus van dit jaar werden bereikt. Amerikaanse olie werd 1,8 procent duurder op 51,25 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie steeg 2 procent naar 52,44 dollar.

De euro werd voor 1,1395 dollar verhandeld, tegen 1,1351 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De Aex kan nog steeds opveren naar onze mening en we moeten op korte termijn de 458 weerstand kunnen testen. Daarboven is de weg vrij naar 473 zelfs. Het wachten is op meer duidelijkheid rond de Brexit, maar wij denken nog altijd niet dat dat tot grote minnen zal leiden. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren