AEX mag een stapje terug maken, steun op 465, 463 en 458, weerstand op 468

Geplaatst op 23 november 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 465.01, een verlies van 0.80% en ook de rest van Europa begint lager aan deze nieuwe beursweek. Wall Street sloot licht hoger, de Dow won 0.51% en de Nasdaq sloot 0.62% hoger. Consument gerelateerde fondsen, waaronder de retailers, presteerden vrijdag het sterkst. We zien vandaag wederom lagere grondstofprijzen, Goud staat op 1071 Dollar en geeft een verkoopsignaal, en ook de Olie prijs staat fors onder druk en is op weg naar 38 dollar.

In Azië bleven de meeste markten maandag dicht bij huis. De Japanse Nikkei was gesloten in verband met een nationale feestdag. De Hang Seng verliest 0.36%. Op de valutamarkten wint de dollar maandag terrein ten opzichte van de euro, De AEX heeft nu steun op 465 en 463 en weerstand op de 468.

De vraag die wij hier nu hebben is de volgende, was de daling vanaf 473 naar 448 afgelopen maandag nu de Sinterklaas dip, of kunnen we nog wat onder druk komen te staan. Wij verwachten van wel en willen op deze dip weer gaan inkopen, onder 463 is er ruimte naar 458 en daar willen we weer posities gaan opbouwen. Meer live op 0900 – 51 51 666. De beleggersfair was een groot succes en lekker druk. Vandaag zullen we de presentatie naar u toesturen, wilt u hem ook ontvangen? Stuur ons even een e-mail op info@beursfoon.nl  

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 465.37, een verlies van 3.32 punten of 0.71%. De Europese aandelenbeurzen geven wat terrein prijs. Vooral de zwaarwegende grondstofbedrijven worden van de hand gedaan. Beleggers kijken daarnaast uit naar belangrijke economische cijfers, die later in de week naar buiten komen. ABN AMRO, dat vrijdag succesvol terugkeerde op het Damrak, daalt 0,2 procent tot 18,32 euro. De beurzen doen een stapje terug na de sterke opmars vorige week. De prijzen van olie en andere grondstoffen staan weer onder druk. Ook zorgt de terreurdreiging in Brussel voor terughoudendheid. Met de belangrijke feestdagen voor de deur zou die dreiging een rem kunnen zetten op het consumentensentiment. 

Ook stappen de partijen die snel winst wilden maken bij de beursgang van ABN AMRO weer uit het aandeel. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verliezen tot 0,9 procent. Staalconcern ArcelorMittal staat onderaan de AEX met een min van meer dan 3 procent na een adviesverlaging door Barclays. Olieproducent Shell kampt met de aanhoudende daling van de olieprijzen en verliest 1 procent. De Aex test nu weer de 465 punten en kan eventueel nog wat verder terugzakken. Het signaal is nu long, dus dat hebben we goed genegeerd in deze onzekere tijden, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 465.72, een verlies van 2.97 punten of 0.63%. Amerikaanse indexfutures hebben eerdere verliezen weggewerkt, dankzij een plotse opleving van de olieprijs. De openingsindicaties wijzen daardoor op een vlakke start in New York. De futures voor de Dow Jones-index staan omstreeks 14.45 uur vlak, net als de S&P- en Nasdaq-futures. Eerder op de dag stonden de futures nog duidelijk in het rood, maar een herstel van de olieprijs gaf wat lucht. De olieprijs schoot flink omhoog na berichten uit Saoedi-Arabie dat deze olieproducerende grootmacht zou willen samenwerken met andere olieproducenten, zowel binnen als buiten de Opec, om de oliemarkt te stabiliseren. Inmiddels staat de olieprijs alweer onder druk. 

De koperprijs zakt voor het eerste sinds 2009 onder de $4.500 per ton. Wij hadden twee weken geleden al een verkoopsignaal op het Koper en ook herhaald in onze seminars. Wall Street kent deze week een kortere handelsweek. Vanwege Thanksgiving blijven de markten donderdag gesloten en zijn de deuren vrijdag maar een halve dag open. Op macro-economisch vlak verschijnt maandag om 15.45 uur de inkoopmanagersindex voor de industrie over november. Daarnaast staan om 16.00 uur in de VS de bestaande huizenverkopen gepland. We kunnen weer even wat onder druk staan, maar zien nog voldoende steun rond de 465 punten. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 466.18, een verlies van 2.51 punten of 0.54%. De Europese aandelenmarkten hebben de opmars van vorige week geen vervolg kunnen geven. De belangrijkste graadmeters verloren licht terrein. Onzekerheid over de wereldwijde groeiperspectieven zetten de prijzen van grondstoffen onder druk. De leidende beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gaven tot 0,4 procent prijs. Staalconcern ArcelorMittal stond onderaan de AEX met een min van 4,7 procent na een adviesverlaging door Barclays. Het Franse kabelbedrijf Altice was de sterkste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 6 procent, maar blijft op en neer bewegen en volgen we dientengevolge ook niet met opties of turbo’s. 

In de MidKap sloot luchtvaartgroep Air France-KLM de rij met een verlies van 2,5 procent. Roestvrijstaalproducent Aperam zakte 2 procent in waarde. Sterkste stijger was de toeleverancier aan apotheken Fagron met een winst van 4 procent. ABN AMRO klom verder na zijn succesvolle rentree op de beurs van vorige week. Vrijdag sloot het aandeel al 3,6 procent boven de introductiekoers van 17,75 euro, maandag kwam daar nog eens 0,8 procent bij. De Aex kan morgen dus tussen de 465 en 468 in ieder geval bewegen. Voor de langere termijn kunt U in de calls en voor de korte termijn liggen de kansen aan de onderkant, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren