AEX mag even in herstel, forse dip. Chat mee om 12 uur met Edward Loef en John Beijer

Geplaatst op 07 juli 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 427.04, een winst van 0.92% en de rest van Europa gaat in herstel, na de dip van de afgelopen dagen na een rustige sessie op Wall Street. De Dow won 0.44% en de Nasdaq sloot 0.75% hoger nadat bleek uit de notulen van de Fed, dat de meeste monetaire beleidsmakers de rente in juni al ongewijzigd willen laten. Sterker dan verwachte economische activiteit buiten de maakindustrie gaf beleggers een duwtje in de rug.

Het Britse pond bleef onder druk staan. Het pond daalde 0,6 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar, een nieuwe laagterecord voor de afgelopen 31 jaar. In Azië noteerde de Japanse Nikkei 0.67% lager.

De president van de centrale bank van Japan toonde zich donderdag optimistisch over de haalbaarheid van de inflatiedoelstelling van net onder de twee procent. De valutamarkten ogen afwachtend in aanloop naar de Amerikaanse banendata. De AEX heeft steun op 423 en weerstand op 428 en 432. Wij sluiten nu onze calls op Randstad, die we gisteren op de dip kochten, Randstad staat 3% hoger. Meer live op 0900 – 51 51 666

De AEX is ook deze week fors in beweging, stel om 12 uur al uw vragen aan John Beijer en Edward Loef in onze Chat. Klik hier en chat mee.

UPDATE 12:25

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 428.21, een winst van 6.03 punten of 1.43%. De Amsterdamse beurs staat na het middaguur flink in het groen. Ook de andere graadmeters in Europa gaan flink omhoog en herstellen daarmee wat van drie handelsdagen met verliezen op rij. Vooral aandelen van bedrijven die de afgelopen dagen flink kelderden, zoals banken en verzekeraars, staan aan kop. De indices in Frankfurt, Parijs en Londen dikken tussen de 1 procent en 1,5 procent aan. Beleggers verwerken ook de Fed-notulen, die woensdagavond naar buiten kwamen. Daar bleek uit dat Amerikaanse centrale bankiers heel voorzichtig blijven ten aanzien van een verdere verhoging van de rente in de VS. 

De Fed wacht op duidelijke bewijzen van kracht in de arbeidsmarkt en vreest dat de brexit ook de Amerikaanse economie kan raken. In de markt lijkt de verwachting voor het tijdstip van de volgende rentestap al opgeschoven naar volgend jaar. Op Beursplein 5 staan alle fondsen in de hoofdindex hoger. Randstad heeft een top neergezet op 33.83 euro en deze stond gisteren nog onder de 32 euro. Wij hebben dan ook onze calls verzilverd met een mooie winst en kijken nu naar de fondsen die in dit herstel achterblijven. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 426.88, een winst van 4.70 punten of 1.11%. Wall Street koerst af op een vlakke opening, waarbij de markt de zorgen over het vertrek van de Britten uit de Europese Unie verder van zich afschudt en de focus verschuift naar het Amerikaans banenrapport van komende vrijdag. De futures op de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 index noteren 0,1 procent lager en de futures op techbeurs Nasdaq handelen vlak. Wall Street sloot woensdag hoger, na beter dan verwachte macro-data en de milde toon in de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. 

De voorzichtige toon van het Federal Open Market Committee (FOMC) zou de aandelenmarkten vandaag een steun in de rug kunnen geven, hoewel de zojuist gepresenteerde data weer flink beter waren. Dat zou juist weer wel een renteverhoging kunnen betekenen. In ieder geval blijft de VS dus mogelijk een stuk achter bij Europa en voor de Aex kunnen we nu steun testen op 425. We liggen er nog erg goed bij, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 426.33, een winst van 4.15 punten of 0.98%. De Europese aandelenbeurzen koersten in de plus. Daarmee toonden de financiële markten herstel, na drie handelsdagen op rij met verliezen. Beleggers verwerkten onder meer vrijgegeven notulen van de Amerikaanse centrale bank. Ook kwamen er cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid naar buiten. De indices in Frankfurt, Parijs en Londen dikten tussen de 0,6 procent en 1,2 procent aan. De Fed lijkt voorlopig heel voorzichtig te blijven ten aanzien van een verdere verhoging van de rente in de VS. De centrale bankiers wachten op duidelijke bewijzen van kracht in de arbeidsmarkt en vrezen dat de brexit ook de Amerikaanse economie kan raken. 

In de markt lijkt de verwachting voor het tijdstip van de volgende rentestap al opgeschoven naar volgend jaar. In Amsterdam waren onder meer aandelen van bedrijven die de afgelopen dagen flink kelderden, zoals banken en verzekeraars, in trek. In Parijs trok Danone de aandacht. Het Franse concern neemt de Amerikaanse producent van biologische voedingsmiddelen WhiteWave Foods over voor 10 miljard dollar. Danone won daarop bijna 3 procent. De Aex sloot toch onder de 428 punten en daarmee kunnen we morgen de 422-423 steun even testen. Daar kopen we alweer nieuwe calls en U ziet dat we vandaag onze calls op de infolijn en Randstad met de leden op tijd en snel hebben gesloten met een leuke winst, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren