AEX mag even in herstel naar de weerstand op 488

Geplaatst op 11 maart 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 486.90 een winst van 0.76% en ook de rest van Europa gaat hoger van start, ondanks verliezen op Wall Street. De Dow sloot 1.85% lager en de Nasdaq sloot 1.67% lager onder druk door de speculatie wanneer de Fed de rente gaat verhogen. Verder daalde de olieprijs en steeg de dollar. Er is een boel volatiliteit rondom die magische datum wanneer de Fed de rente gaat verhogen en de financiële situatie in Griekenland weegt ook op het sentiment.

De Aziatische markten noteren verdeeld, waarbij de Japanse aandelenmarkten in positief territorium bewegen, vanwege een zwakke Japanse yen. De euro zet zijn neerwaartse trend ten opzichte van de dollar voort, waarbij het euro/dollar steeds meer richting een e e n op e e n verhouding afstevent. De AEX heeft steun op 485 en de weerstand op 488. We zouden vanaf 488 weer even iets terug kunnen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 489.71, een winst van 6.61 punten of 1.37%. De Europese aandelenbeurzen tonen over een breed front herstel. Beleggers gebruiken de koersverliezen van een dag eerder om weer in de markt te stappen. Ook zorgen beter dan verwachte jaarcijfers van het grootste uitzendbedrijf ter wereld, Adecco, voor optimisme. We pakken toch de draad weer op na de daling gisteren. De opmerkingen van ECB-president Mario Draghi over een verbreding en versteviging van het economisch herstel ondersteunen het sentiment. Ook wordt de euro steeds goedkoper. Het is wel afwachten wat Wall Street straks gaat doen, want daar zijn ze niet zo blij met de dure dollar.

De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen 1,7 en 1,8 procent. De Londense FTSE won 0,2 procent, zojuist. Fugro gaat aan kop in de AEX met een plus van meer dan 5 procent. Grootaandeelhouder Boskalis (min 0,4 procent) wil af van een van de beschermingsconstructies die de bodemonderzoeker eventueel kan optrekken om een ongewenste overname tegen te houden. De baggeraar wil via de rechter afdwingen dat daar tijdens de aandeelhoudersvergadering op 30 april over wordt gestemd. De Aex is door de weerstand op 488 heen en daarmee staat het short signaal nog wel voor de langere termijn, maar kunnen we ook even de top op 493 testen. Daarboven zijn we definitief uitgebroken. Technisch gezien hebben we dus nog geen duidelijke richting, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 490.35, een winst van 7.25 punten of 1.50%. Wall Street werd hoger verwacht en noteert nu ook op een kleine plus, nadat een sterkere dollar een dag eerder leidde tot de sterkste verliezen in vijf maanden voor de Dow Jones Industrial Average. Een dag eerder stonden aan Amerikaanse aandelenmarkten nog fors onder druk, vanwege de zorg dat de Federal Reserve mogelijk sneller dan verwacht zijn rente zal verhogen. De realiteit is dat de markt nooit volledig klaar zal zijn voor een verhoging van de rente, vanwege de verslaving aan goedkoop geld, waar beleggers inmiddels aan gewend zijn geraakt. 

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat in de week eindigend op 6 maart in de VS minder hypotheken zijn aangevraagd. De index voor het totale aantal hypotheekaanvragen daalde met 1,3% ten opzichte van de voorgaande week tot een niveau van 415,4. Qua bedrijfsnieuws kunnen Krispy Kreme Doughnuts (+1,0%) en Shake Shack (+2,2%) rekenen op de aandacht van beleggers in aanloop naar de publicatie van hun kwartaalcijfers nabeurs. De Aex blijft rond de top van de dag bewegen, maar nog steeds geen aanleiding voor winstnemingen. We zijn dus voor de korte termijn ook long gegaan met de opties en turbos en denken aan de nieuwe top. Rond de 493 kijken we weer verder en pakken onze winsten, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 491.93, een winst van 8.83 punten of 1.83%. De Europese aandelenbeurzen toonden flink herstel. Beleggers gebruikten de koersverliezen van een dag eerder om weer in de markt te stappen. Ook zorgden beter dan verwachte cijfers van het grootste uitzendbedrijf ter wereld Adecco voor optimisme. Exporteurs gingen omhoog door de verdere daling van de euro. De beurs in Parijs klom 2,3 procent en de DAX in Frankfurt steeg met een winst van 2,6 procent tot een nieuw record van 11.800 punten. De Londense FTSE ging licht omhoog. Bij de kleinere bedrijven zakte Telegraaf Media Groep (TMG) ruim 4 procent. Het moederbedrijf van dagblad De Telegraaf en Sky Radio zag de advertentie-inkomsten opnieuw afnemen en leed vorig jaar verlies. 

De euro zakte voor het eerst sinds twaalf jaar onder 1,06 dollar en was 1,0582 dollar waard. Bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag stond de eenheidsmunt nog op 1,0722 dollar. De Aex sloot weer rond de top van de dag en ook al hebben we de 493 niet getest, toch hebben we onze calls gesloten op de Aex met succes. Als we morgen boven de 493 komen, verlaten we het short signaal voor de korte- en lange termijn en kunnen we richting de 500! Fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren