AEX mag even in herstel naar weerstandzone 455-458. Daar liggen weer kansen!

Geplaatst op 30 november 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 454.76, een winst van 0.48% en ook de andere Europese beurzen gaan iets hoger van start na kleine winsten op Wall Street. De Dow sloot 0.12% hoger en de Nasdaq won 0.21%. De Olie noteerde in aanloop naar de vergadering van oliekartel OPEC van vandaag in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen fors in het rood en verder maakt de markt zich op voor het referendum in Italië van aanstaande zondag 4 december.

De Aziatische beurzen noteren verdeeld, met een plus van 0,2 procent voor de Japanse Nikkei en een min van 1,0 procent voor de Chinese Shanghai Composite. De AEX heeft weerstand op 455 en steun is er op 453 en zodra we weer op veren naar 455, kopen wij weer puts. Meer live op 0900 – 51 51 666

Nu we bijna in december zitten richten we alweer op onze nieuwe modelportefeuille, die al meer dan 20 jaar op 2 januari van start gaat. Wilt u ook meedoen? Of deze gelijk laten uitvoeren via autotrading? Stuur ons een email op info@beursfoon.nl en wij sturen u extra informatie. Bellen mag ook, geven wij u gelijk persoonlijk uitleg, 023-528 88 51  John Beijer zit klaar voor u, bel hem gerust op!

UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 456.43, een winst van 3.93 punten of 0.87%. De Europese aandelenbeurzen staan aan het begin van de middag op winst. De handel wordt daarbij gesteund door optimistische geluiden over de kans op een deal tussen de OPEC-landen over een inperking van de olieproductie. De olieministers van het OPEC-kartel proberen eindelijk tot een akkoord te komen over een beperking van de olieproductie, als middel om de olieprijs te stimuleren. 

Het optimisme jaagt de olieprijs alvast op. Amerikaanse olie wordt 6 procent duurder bij 47,97 dollar per vat, terwijl de prijs van Brent met bijna 7 procent oploopt naar 49,50 dollar per vat. Gisteren zakten de prijzen nog met circa 4 procent door de aanhoudende onzekerheid rond het overleg. Toch is het nog niet duidelijk wat de uitslag zal zijn en de olieprijs is een prooi van het nieuws geworden. Nu zien we de Aex naar de 458 punten oplopen en daar hebben we weerstand. Daar willen we weer met de FTI short op 0900-5151666 en we hebben puts op de index, tot zo. 

UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 457.34, een winst van 4.84 punten of 1.07%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het groen. Het ADP-banenrapport en de OPEC-bijeenkomst in Wenen domineren voorbeurs het nieuws. De markt ziet zich met name gesteund door de fors hogere olieprijs, na positieve signalen uit Wenen over een mogelijk akkoord om de productie collectief te verlagen. Olie noteert 7 procent hoger op 50,83 dollar.

Uit de cijfers van loonstrookjesverwerrker Automatic Cata Processing bleek dat het aantal banen in de Verenigde Staten in november harder groeide dan voorzien. Afgelopen maand nam het aantal banen in de niet-agrarische private sector toe met 216.000 stuks. Verwacht was een groei van 170.000 banen. Het ziet er dus allemaal goed uit en we kunnen de weerstand op 458 weer gaan testen. Daar verwachten we wat winstnemingen en gaan we short, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 457.21, een winst van 4.71 punten of 1.04%. De AEX-index in Amsterdam koerste stevig in het groen. Ook elders in Europa gingen de graadmeters omhoog, geholpen door de opleving van de olieprijzen. De OPEC-landen hebben een akkoord gesloten over de inperking van hun olieproductie. De hele dag gaven positieve geluiden over de oliedeal de beurzen al een zet in de goede richting. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen gingen 0,3 tot 0,8 procent omhoog. De Aex index dus voorop in Europa door de stijging van Shell als zwaargewicht met maar liefst 5 procent!

Unilever stond met een winst van 2 procent ook in de bovenste regionen van de AEX. Het voedings- en verzorgingsmiddelenconcern liet weten de operationele marge versneld op te zullen voeren. De Aex heeft dus nog steeds weerstand rond de 458 punten en kan daarmee de komende dagen wat steun proberen te testen, is ons idee. Let U ook op Ahold, dat inmiddels onder de 19 euro staat. PostNL zagen we oplopen tevens en daar komt deze week weer meer duidelijkheid over omtrent BPost. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren