AEX mag even in herstel richting weerstand

Geplaatst op 25 september 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 419.56, een winst van 2.37%. Ook de rest van Europa gaat fors hoger van start gegaan nadat Wall Street dicht bij huis bleef. De Dow verloor 0.48% en de Nasdaq verloor 0.38%. We openen ook fors hoger, nadat Fed-voorzitter Janet Yellen donderdag laat een pleidooi gaf voor een renteverhoging pas later dit jaar.

De olieprijs is donderdag opgelopen na een volatiele sessie. De Aziatische markten noteren vrijdag verdeeld, in response op de speech van Fed-voorzitter Janet Yellen. De AEX heeft steun op 415 en weerstand op 418 en 423. Zolang we onder 423 staan, moeten we alert blijven. Per saldo zien we nu duidelijk dat de AEX onder de steun op 432 is gaan versnellen naar de steun op 407 zoals eerder deze week al aan gegeven. Pas boven 432 gaan de seinen weer op groen, het is nu zo dat we puts kopen richting de weerstanden voor weer een terugval.

Dit is de laatste week dat u kunt stemmen voor de Gouden Stier, voor beste Beleggingsexpert van 2015. Onze analist John Beijer uw stem nodig. Ga even naar: https://goo.gl/rIwrpn en zet een vinkje achter zijn naam, John Beijer en vul even uw email adres in en klik op Gereed! Wij zijn u erg dankbaar voor uw tijd, en uiteraard uw stem! Hij blijft zijn best voor u doen met de beste tips en adviezen!

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 422.63, een winst van 12.77 punten of 3.12%. De Europese aandelenbeurzen laten een stevige herstelrally zien. Beleggers gaan op zoek naar koopjes na de zware verliesbeurt van een dag eerder. Op het Damrak doen vooral de aandelen van AND en Besi het goed. De beurzen laten over een breed front herstel zien. Het besluit van Besi om eigen aandelen in te kopen is ook iets voor andere bedrijven om over na te denken. Meer bedrijven die genoeg geld hebben en ontevreden zijn over de aandelenkoers zouden kunnen volgen en dat geeft beleggers moed. De recente flinke koersschommelingen worden ook deels veroorzaakt door de relatief lage omzetten op de beurzen.

De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stijgen tot 3,4 procent. AND International Publishers maakt een koerssprong van 15,6 procent. De maker van digitale kaarten sloot een licentie-overeenkomst met een Amerikaanse partij en verwacht dat de omzet dit jaar een sterke groei zal laten zien. De Aex heeft deze week de 407 getest, zoals we aangaven en het lijkt er nu op dat we daar meteen een bodem hebben ingezet en een herstel vandaan kunnen laten zien. We hebben nu weerstand op 425 en 428 en als we volgende week boven de 432 kunnen komen en blijven, is het koersdoel de 458, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 423.89, een winst van 14.03 punten of 3.42%. Wall Street zal naar verwachting fors hoger openen, nadat Fed-voorzitter Janet Yellen gisteren nabeurs het signaal afgaf dat de economie aan kracht wint waardoor het waarschijnlijk is dat de rente nog dit jaar verhoogd zal worden. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 235 punten, ofwel 1,5%, de S&P futures winnen 23,95 punten, ofwel 1,3%, en de futures voor de Nasdaq stijgen 52 punten, omgerekend 1,2%. De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie lijken in het algemeen solide, zei Yellen nabeurs tijdens de toespraak. Tekenen van zwakke economische groei in het buitenland zijn volgens Yellen niet sterk genoeg om een significant effect op het Fed-beleid te hebben. Yellen pleitte voor een renteverhoging ergens later dit jaar.

Het optimisme onder beleggers is dus voornamelijk te wijten aan de Yellen toespraak. Een renteverhoging vanwege de solide Amerikaanse economie moet goed nieuws zijn, hoewel de industrie nog steeds scheurtjes laat zien. Caterpillar kondigde aan dat het meer dan 10.000 banen gaat schrappen in de komende drie jaar, omdat het bedrijf last heeft van de zwakke energie- en bouwsector. Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal harder is gegroeid dan verwacht. We kunnen dus dicht bij de 425 blijven en volgende week mogelijk doorstomen naar hogere niveaus, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 422.80, een winst van 12.94 punten of 3.16%. De Europese aandelenbeurzen lieten een stevige herstelrally zien. Beleggers gingen op zoek naar koopjes na de zware verliesbeurt van een dag eerder. Op het Damrak deden vooral AND en Besi het goed. Galapagos moest het echter zwaar ontgelden na tegenvallende berichten van samenwerkingspartner AbbVie. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen ook tot 3 procent. AND International Publishers maakte een koerssprong van 19 procent. De maker van digitale kaarten sloot een licentie-overeenkomst met een Amerikaanse partij en verwacht dat de omzet dit jaar een sterke groei zal laten zien. 

Het Belgische biotechnologiebedrijf Galapagos kelderde echter bijna 22 procent in de MidKap. De Amerikaanse farmaceut AbbVie liet weten geen licentie te nemen op het reumamiddel filgotinib van Galapagos. Daardoor loopt Galapagos 200 miljoen dollar mis. In de AEX was de verzekeraar Aegon de grote winnaar met een plus van bijna 6 procent. Aegon kreeg een positief advies van zakenbank Morgan Stanley. We zien dus weer positieve geluiden, maar op weekbasis sloten we nog lager dan vorige week. Het gaat nu echt om de intraday handel, maar voor de langere termijn krijgen we ook langzaam een koopsignaal en kunnen we herstellen naar de 450 niveaus, is onze mening. Prettig weekend!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren