AEX mag even terug naar 398

Geplaatst op 14 januari 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat op 402.67 en dat is een min van 0.56% en ook de andere Europese Beurzen gaan lager van start, aangezien beleggers onzeker zijn of de huidige niveaus opwaarts potentieel hebben.Wall Street sloot ook fors lager, de Dow verloor 1.09% en de Nasdaq verloor 1.4%. De markt is van mening dat het tegenvallend Amerikaans banenrapport van afgelopen vrijdag het resultaat is van het koude weer, waarbij erop wordt gerekend dat de data naar boven bijgesteld zullen worden.

Aangezien alle andere indicaties, zoals het ADP-banenrapport en productie data, suggereren dat er meer personeel wordt aangetrokken, waardoor het aantal nieuwe banen volgende maand een grotere stijging zal laten zien. De Aziatische markten gaan grotendeels omlaag. In Japan is de daling scherp, omdat het zwakke Amerikaanse banenrapport het sentiment ondermijnt. De Amerikaanse dollar herstelt iets. Vandaag krijgen we cijfers van JPMorgan Chase en Wells Fargo. De AEX heeft steun op 400 en 398, weerstand is er op 403 en 405. We zijn met een gapje naar beneden geopend, even wat herstel naar 403 en dan wellicht op weg naar 398. Meer live op 0900- 51 51 666, tot zo, 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 404.43, een verlies van 0.50 punten of 0.12%. De Europese aandelenbeurzen weten de flinke openingsverliezen terug te dringen. De stemming wordt gedrukt door de scherpe koersdaling van de Japanse beurs en de lagere slotstanden op Wall Street. De bezorgdheid over een mogelijke versnelde afbouw van het stimuleringsbeleid in de Verenigde Staten zorgt voor terughoudendheid onder beleggers. De schade blijft dus wel beperkt. We waren met een te grote daling begonnen. Japan ging flink omlaag, maar daar moesten ze nog één dag inhalen aangezien de Nikkei maandag dicht was. Ook draaien de Amerikaanse openingsindicatoren weer wat bij, na de verliesbeurt van een dag eerder. 

Grootste daler in de AEX is staalconcern ArcelorMittal met een min van 1,3 procent. Chipmachinemaker ASML volgde met een verlies van 1,2 procent, na een adviesverlaging door Credit Suisse. Informatieleverancier Wolters Kluwer was één van de sterkste stijgers met een winst van 1,5 procent na positieve uitlatingen van analisten van UBS. De Aex blijft op dit moment redelijk rustig liggen en de opleving is opmerkelijk. De index opende met een enorme gap naar beneden, maar weet zich dus wonderbaarlijk goed te herstellen. Het is nu verstandig om even neutraal te blijven en te wachten op nieuwe kansen. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 405.36, een winst van 0.43 punten of 0.11%. Wall Street zal naar verwachting licht hoger openen, waarmee de Amerikaanse aandelenmarkten zich herstellen van de verliezen een dag eerder. De focus gaat uit naar de kwartaalresultaten van onder andere JP Morgan. Hoewel de financial zijn nettowinst het afgelopen kwartaal met 7,3% tot $5,28 miljard, ofwel $1,30 per aandeel, zag dalen en een 1,1% lagere omzet rapporteerde van $24,11 miljard, waren de cijfers beter dan verwacht. Het aandeel noteert voorbeurs 0,1% hoger. Ook Wells Fargo presenteerde zijn resultaten over het afgelopen kwartaal. Het concern boekte een nettowinst van $5,61 miljard, versus $5,09 miljard een jaar eerder. 

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse detailhandel in december op maandbasis meer heeft omgezet. De detailhandelsverkopen stegen vorige maand met 0,2%, waar gerekend werd op een stijging met 0,1%. Tevens werd bekend dat de Amerikaanse importprijzen in december gelijk zijn gebleven aan een maand eerder, waar gerekend werd op stijging met 0,3%. Daarnaast kijkt de markt uit naar een tweetal Fed-speeches van Philadelphia Fed-president Charles Plosser en Dallas Fed-president Richard Fisher. De Aex blijft op de hogere niveaus noteren en wij kijken naar een short kans. We denken dat de Aex in een later stadium weer gewoon onder druk kan staan, als de openingswinsten in Amerika afkalven. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 406.57, een winst van 1.64 punten of 0.40%. De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs krabbelde voorzichtig op nadat bleek dat Wall Street hoger zou gaan openen. De andere Europese markten wisten de verliezen beperkt te houden nadat een koersdaling van ruim 3 procent van de beurs in Tokio flinke openingsverliezen in Europa had veroorzaakt. De Amsterdamse hoofdindex sloot zelfs op de top van de dag, na een openingsverlies van rond de 1 procent. De beurzen in Frankfurt en Parijs sloten dichtbij de slotstand van gisteren. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex 0.3 procent in de plus.

Grootste stijger in de AEX was Gemalto met een winst van ruim 4 procent. Goldman Sachs voegde het digitale beveiligingsbedrijf toe aan zijn favorietenlijst. Informatieleverancier Wolters Kluwer steeg 1,7 procent na positieve uitlatingen van analisten van UBS. De Aex kon vandaag een zeer krachtige beweging inzetten. De index ging lager van start en gleed zelfs terug naar 400 punten, om vervolgens vanaf half tien een opmars in te zetten. We zijn nu boven de 405 gesloten en kunnen op weg naar 408. Trendmatig is het een sterk signaal, maar we sluiten gezonde winstnemingen nog steeds niet uit. Echter, zoals vanochtend al gemeld, de strategie blijft buy on the dips. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren