AEX mag klein stapje terug maken, steun op 448 en weerstand op 453

Geplaatst op 22 juli 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 450.48, een verlies van 0.33% en ook de andere beurzen in Europa gaan lager van start na verliezen op Wall Street. De Dow sloot 0.42% lager en de Nasdaq verloor 0.31% na tegenvallende bedrijfsresultaten, waardoor de opwaartse trend van de voorgaande negen handelsdagen werd doorbroken. De Aziatische markten noteren vanochtend lager, de Hang Seng staat 0.40% lager en de Nikkei sloot met een verlies van 1.09%.

De euro bevindt zich ten opzichte van de dollar nog steeds boven de technische steun 1,10, nadat de Europese Centrale Bank zijn monetaire beleid ongewijzigd liet. De AEX heeft ook vandaag steun op 448 en weerstand op 453. Zodra we wat weg zaken proberen wij weer nieuwe long posities te gaan kopen en calls op de AEX index. Koersdoel is voor de korte termijn de 458 en daarna zijn we op weg naar 475 is onze visie. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 452.02, een winst van 0.13 punten of 0.03%. De Europese aandelenbeurzen staan aan het eind van de ochtend op een kleine winst. In Amsterdam is verlichtingsbedrijf Philips Lighting de grote uitblinker met positief ontvangen kwartaalcijfers. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stijgen 0 tot 0,2 procent. Philips Lighting staat bijna 7 procent in de plus. De verkopen van de onlangs afgesplitste lichtdivisie van Philips daalden minder sterk dan in de voorgaande periodes. Verder was de voor eenmalige kosten gecorrigeerde winst hoger dan verwacht. Bij de hoofdfondsen voert KPN de troepen aan met een plus van 2,5 procent. 

Beleggers reageren op verrassend sterke cijfers van het Britse Vodafone. Dat telecombedrijf zag zijn omzet dalen, maar analisten hadden op slechtere cijfers gerekend. Vodafone werd in Londen 5 procent meer waard. Chipmachinefabrikant ASML staat met een verlies van bijna 1 procent onderaan in de AEX. De Aex kan nu wat onder druk staan, aangezien we steeds de top testen op 452-453 bij lage omzetten. Toch hebben we voldoende steun nu en kunnen we rond de 448 steun testen om een aanval te wagen op de 452-453 punten. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 452.36, een winst van 0.39 punten of 0.09%. Wall Street staat klaar om hoger te openen, nadat meerdere Amerikaanse bedrijven voorbeurs de resultaten bekend maakten. De futures op de Dow Jones index stijgen voor de openingsbel 0,1 procent, de S&P 500 koerst 0,2 procent hoger, terwijl de Nasdaq index 0,2 procent wint. De aandacht is vooral gericht op de kwartaalresultaten van onder meer General Electric en Honeywell. Bovendien verteren beleggers de cijfers van bedrijven die donderdag nabeurs de boeken openden, zoals Starbucks en Visa. Verder zal er aandacht zijn voor de voorlopige inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie.

Donderdag sloot de Dow Jones index nog lager, waarmee een dagenlange winstreeks werd doorbroken. Het lagere slot werd onder meer veroorzaakt door teleurstellende cijfers van Intel. Olieprijzen gaan licht omhoog. De september-future voor een vat West Texast Intermediate steeg met 0,2 procent tot 44,85 dollar en de Brent-future noteerde 0,4 procent hoger op 46,40 dollar. De cijfers vallen dus tegen maar de Aex is op weg naar ons koersdoel van 458 punten. Bij een kleine dip stappen we weer in de calls en deze maand juli hebben we reeds een hoop rendement, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten rond 453 punten, een plus van 0.3 procent en daarmee dus weer winst op weekbasis, waarbij we in de bandbreedte 448-453 zaten en zitten. Een technische uitbraak is nu mogelijk richting de 458 punten, zo lijkt het. Beleggers verwerkten onder meer de cijfers van Philips Lighting. Het verlichtingsbedrijf kreeg met zijn kwartaalcijfers de handen van beleggers op elkaar. De beurzen Parijs en Frankfurt verloren tot 0,2 procent. De FTSE in Londen stond 0,3 procent hoger, waarbij de Aex geholpen werd door Arcelor Mittal en KPN, waar wij bij de laatste nog calls op hebben. Beleggers reageerden op verrassend sterke cijfers van het Britse Vodafone. 

Accell blonk bij de kleinere bedrijven uit met een stijging van 5 procent, nadat het afgelopen kwartaal opnieuw goede zaken deed met de verkoop van e-bikes. TMG won 1,3 procent. Het mediaconcern liet weten dat zijn voorgenomen investering van 27 miljoen euro in de radiodeal met Talpa is komen te vervallen. Weinig bedrijfsnieuws dus in deze vakantieperiode en het geopolitieke nieuws wordt nog steeds genegeerd. De Aex is niet van zijn stuk te brengen en op weg naar nieuwe jaartoppen, zoals we al reeds aangaven, gesteund door de centrale banken. Wij doen ook goede zaken en wilt U meedoen met de zomeraanbieding, mailt U dan naar info@beursfoon.nl. We wensen U een prettig weekend en tot maandag. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren