AEX mag op weg naar 472 punten, steun op 468

Geplaatst op 04 november 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 469.33, een winst van 0.53% en ook de andere Europese Beurzen gaan wederom hoger van start. Wall Street sloot ook licht hoger, de Dow won 0.50% en de Nasdaq sloot 0.35% hoger. De markten werden gesteund door de hogere olieprijzen, waardoor energie aandelen van zwaargewichten als Chevron en Exxon Mobil in de lift zaten. Shell gaat nu ook 1.2% hoger van start. Afgelopen avond trad Mario Draghi in het voetlicht in Frankfurt en verdedigde daar het beleid van de ECB.

Vandaag kijken we uiteraard uit naar het private banenrapport van de VS over oktober. Azie noteert woensdag flink hoger. In China kwam de inkoopmanagers index voor de dienstensector over oktober verdeeld uit de hoek. De Nikkei staat 1.30% hoger. De euro heeft terrein verloren ten opzichte van de dollar. De AEX heeft vandaag steun op 468 en weerstand is er op 472. Ook de AEX heeft nu de dalende trend verlaten en dat is positief, buy on the dips! Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

Klik hier voor een video met de AEX grafiek

UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 472.93, een winst van 6.08 punten of 1.30%. De automakers gaan in de uitverkoop op de beurzen. Beleggers reageerden geschokt op de uitkomsten van een intern onderzoek van Volkswagen, waaruit bleek dat meer auto’s uitstoot-onregelmatigheden vertonen. De Europese beursgraadmeters staan desondanks overwegend stevig in de plus, mede dankzij koerswinsten onder de grote olieconcerns. De slecht nieuwsshow rond Volkswagen blijft een geïsoleerd probleem en zet niet het hele beurssentiment op scherp. De hoop dat de stimuleringsprogramma’s in de eurozone en Japan verder kunnen worden opgerekt blijft de handel ondersteunen. 

Ook zorgt positief nieuws over de economische groei in de eurozone voor optimisme en vallen de bedrijfsresultaten niet tegen. De beurzen in Parijs en Londen stijgen tot 1 procent. De DAX in Frankfurt verliest 0,1 procent. In de AEX staan financieel concern ING en informatieleverancier Wolters Kluwer, die beide met kwartaalberichten kwamen, bovenaan met winsten tot 4 procent. De Aex heeft nu de top en weerstand getest op 472-473 en het is nu wachten of we door kunnen stijgen. We hebben de calls op 0900-5151666 op de index vastgehouden en die gaan we zo verzilveren met 100 procent winst! We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 471.63, een winst van 4.78 punten of 1.02%. Wall Street zal waarschijnlijk met een bescheiden winst openen, waarbij de focus ligt op een aantal macrodata en een verklaring die Federal Reserve-voorzitter Janet Yellen zal afleggen voor het Huis van Afgevaardigden. De futures voor de Dow Jones-index stijgen ongeveer een half uur voor opening 0,2%, net als die voor de S&P, terwijl de Nasdaq-futures 0,3% stijgen. Voor de openingsbel was er aandacht voor het banenrapport van de Amerikaanse loonstrookjesverwerker ADP. De groei van de werkgelegenheid binnen de private sector in de Verenigde Staten kwam in oktober uit op 182.000, wat vrijwel conform verwachting was en iets zwakker dan de bijgestelde 190.000 voor september. Met name grote bedrijven blijven last houden van trends als lage olieprijzen en de sterke dollar die leidt tot een zwakkere export. Kleinere ondernemingen profiteren hier juist van. Handelscijfers waren positief. In september daalde het tekort op de Amerikaanse handelsbalans met 15%, tot $40,8 miljard, het kleinste tekort sinds februari. 

Bovendien steeg de export op maandbasis met 1,6%, de grootste stijging op maandbasis sinds begin 2014. Later op de middag verschijnt nog de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector in oktober, en het rapport over de wekelijkse olievoorraden in de VS. Ook is er aandacht voor de verklaring die Fed-voorzitter Janet Yellen moet afleggen voor het Huis van Afgevaardigden. Het ziet er allemaal goed uit voor de Aex en wij sloten op de huidige niveaus onze calls op de beurslijn met 100% winst en de future short hebben we ook nog met een winst gesloten. Ons nieuwe Bund trading systeem is ook operatief en wilt U meedoen met alle acties, stuur dan een mail naar info@beursfoon.nl, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 468.84, een winst van 1.99 punten of 0.43%. De Europese beurzen stonden aanvankelijk overwegend op winst. Angst voor een renteverhoging in december zette de zaak weer onder druk, maar ook de euro wat weer goed is voor onze export. Cijfers van onderzoeksbureau Markit wezen erop dat de economische groei in de eurozone in het vierde kwartaal aanhoudt. De verdieping van het emissieschandaal rond Volkswagen zette de koersen van autobouwers en Dax onder druk. Bij hoofdfondsen in Amsterdam was ING de sterkste stijger met een winst van 2 procent. De bank zag de winst afgelopen kwartaal toenemen dankzij aanhoudend economische herstel. De cijfers van verzekeringsdochter NN (Nationale-Nederlanden) werden beloond met een koerswinst van 1.5 procent.

Informatieleverancier Wolters Kluwer hield vast aan zijn verwachtingen voor dit jaar en steeg 2 procent in waarde. Nieuwe toekomstplannen van DSM werden bepaald niet met gejuich ontvangen Het speciaalchemiebedrijf was met een min van 4 procent een van de sterkste dalers in de AEX. VW krijgt weer een strop van 2 miljard mogelijk en het aandeel leverde in Frankfurt 9 procent aan beurswaarde in. De olieprijs staat ook weer onder druk en alleen de euro kan ons nog redden dus nu met ook een verlies van 1.4 procent. We hebben dus nu even de 468 bijna getest en gingen terug naar het laagste niveau van de dag. Morgen kijken of we nog wat lager gaan en dan kopen we weer calls, want we hebben de top op 470 goed voorspeld en winst genomen, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren