AEX mag op weg naar 473 als weerstand, steun op 468. Chat mee om 12 uur

Geplaatst op 19 november 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 470.90, een plus van 1.08% en ook de rest van Europa gaat wederom hoger van start na de mooie winsten op Wall Street. De Dow sloot 1.42% hoger en de Nasdaq won 1.79%, Uit de notulen van de laatste FED vergadering werd duidelijk dat een renteverhoging voor december niet onwaarschijnlijk is. In Azië noteren de toonaangevende graadmeters hoger. In Japan kwam de export voor het eerst sinds augustus 2014 lager uit door een verzwakking van de vraag uit China en de rest van Azië.

De AEX heeft steun op 468 en weerstand is er op 473. Boven de 473 zal de AEX gaan versnellen naar 488 en dat is heel positief, zolang we nu maat boven 458 staan, staan de seinen op groen. Uiteraard gaan wij tijdens de Chat om 12 uur dat u allemaal uitleggen aan de hand van grafieken. Welke fondsen moet u juist nu kopen. etc en hebben we ook weer een nieuwe tip voor u. Meld u nu vast aan op http://goo.gl/JQDSZw

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 471.99, een winst van 6.06 punten of 1.30%. De verzekeraars NN Group, Delta Lloyd en Aegon zijn in trek bij beleggers op het Amsterdamse Damrak. De verwachting dat de Amerikaanse centrale bank de economie sterk genoeg acht om de rente in december te verhogen biedt steun aan de Europese beurshandel. De eerste rentestap in jaren in de VS lijkt eraan te komen en dat is goed nieuws voor Europa. De euro wordt daardoor goedkoper ten opzichte van de dollar en dat helpt de Europese export. Ook de banken en verzekeraars kunnen betere marges halen door een hogere rente. Naast de financiële aandelen doen ook de grondstofbedrijven het erg goed. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt krijgen er tot 1,7 procent bij.

Shell klimt ook ruim 2 procent. Het olie- en gasconcern heeft van de Australische concurrentiewaakhond toestemming gekregen voor de overname van de Britse gasproducent BG Group (plus 2,4 procent in Londen). In Parijs won Sodexo 9 procent na een positief handelsbericht van de Franse cateringgroep. Het is dus een goed nieuws show vandaag en dat is ook goed voor onze calls op Aegon en Arcelor. We krijgen alweer wat koopsignalen en we kunnen weer naar 500 voor de langere termijn. Ook ons koersdoel van 473 is nu keurig gehaald. Als we hierboven sluiten, hoeven we nog geen winstnemingen te verwachten, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 469.60, een winst van 3.67 punten of 0.79%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen, na positieve notulen van zowel de Amerikaanse als de Europese centrale bank. De future voor de Dow Jones Industrial Average noteert 0,2% hoger, stijgt 0,3% voor de Nasdaq 100 en noteert voor de S&P 500-index ook 0,2% hoger. Nadat de Federal Reserve gisteren in de notulen van de beleidsvergadering van oktober de twijfel over een renteverhoging in december niet verminderde, kwam de Europese Centrale Bank met diens notulen. Daaruit bleek dat de bestuursleden tijdens de recente bijeenkomst hun zorgen uitten over het feit dat de stimuleringsmaatregelen mogelijk niet voldoende effect sorteren in de Europese economie. Dientengevolge suggereerden de bestuurders de kans op een verdere versoepeling van het monetair beleid.

Eerder op de dag liet een andere centrale bank ook al van zich spreken: de People’s Bank of China verlaagde de rentetarieven voor leningen aan het midden- en kleinbedrijf, een relatief nieuwe faciliteit. Uit de VS kwamen donderdag tot nu toe twee macrocijfers uit de VS: de wekelijkse steunaanvragen van de week die eindigt op 14 november en de bedrijfsoutlook van de Fed van Philadelphia over november. De steunaanvragen kwamen 5.000 lager uit op 271.000. Nog steeds dus goed nieuws en de Aex test nu de 468 steun mogelijk nog even. Daarvandaan kunnen we weer opveren. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 469.00, een winst van 3.07 punten of 0.66%. De Europese beurzen stonden op winst, maar zagen de plussen in de loop van de dag wel flink verwateren. In Amsterdam waren verzekeraars onveranderd in trek, dankzij bemoedigende berichten van NN Group en het vooruitzicht van een renteverhoging in de Verenigde Staten. De beurzen in Londen en Frankfurt gingen nog wel 0,7 en 1 procent omhoog. Parijs bleef achter met een plusje van 0,2 procent en de Aex dus daar tussenin. De AEX werd aangevoerd door NN Group (Nationale-Nederlanden). De verzekeraar werd 5 procent meer waard, na een update waaruit een sterkere kapitaalpositie bleek dan verwacht. Daarnaast kondigde het bedrijf aan de kosten verder te gaan beperken. In het kielzog van NN won branchegenoot Aegon 2,5 procent en steeg Delta Lloyd 1,4 procent.

In de MidKap stond Air France-KLM bovenaan met een winst van 3 procent. Ook andere Europese luchtvaartmaatschappijen waren in trek, na verliezen eerder deze week in de nasleep van de terroristische aanslagen in Parijs. Lufthansa won in Frankfurt 4 procent. Het moederbedrijf van British Airways en Iberia (IAG) kreeg er 1,7 procent bij. Het ziet er goed uit, maar in de middagsessie hebben we dus wel een stukje van de openingsgap gedicht. We zijn daarbij boven de 468 gebleven en dat geeft nog een long signaal. We houden onze calls op Aegon dan ook vast die één van de sterkste stijgers was vandaag. We wensen U een fijne avond en misschien tot morgen op de Beleggersfair 2015!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren