AEX mag op weg naar de weerstand op 442, daar even winst pakken!

Geplaatst op 15 oktober 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 440.45 een plus van 1.49% en ook de rest van de Europese Beurzen gaat hoger van start, ondanks verliezen op Wall Street. De Dow verloor 0.92% en de Nasdaq sloot 0.29% lager, waar de markt in het teken stond van de winstwaarschuwing van Wal-Mart. Verder gaat vandaag de EU-top van start met aandacht voor de toestand in Turkije, het migrantenkwestie en het Britse referendum. In Azië valt de stijging van de Nikkei die 1.15% hoger sluit vanwege de speculatie op extra stimulerings maatregelen om weer vaart in de economie te krijgen. De AEX heeft nu steun in de zone 438-435 en weerstand op 443 en hierboven is de weg vrij naar 451.

Volgende week woensdag geven wij een seminar in Breukelen, we gaan dan sparren met Edward Loef, de bekende technische analist zal vanuit technische analyse zijn visie geven en John Beijer zal aan de hand van de computermodellen en fundamenteel onderzoek zijn visie geven. Welke fondsen moet u juist nu hebben en welke moet u zeker verkopen. Toegang is uiteraard gratis en meld u hier even aan: www.beursfoon.nl/seminar  Uiteraard gaan we ook weer al uw vragen beantwoorden om 12 uur tijdens onze druk bezochte chat, daar kunt u gelijk aan meedoen via bit.ly/1ElUC1U Tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 442.71, een winst van 8.39 punten of 1.93%. Het aandeel van levensmiddelenconcern Unilever is de sterkste stijger op de Amsterdamse beurs na een goed ontvangen kwartaalbericht. Het beurssentiment in Europa is over het algemeen positief. Beleggers stappen weer in de markt na drie verliesbeurten op rij. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stijgen tot 1.2 procent. Unilever (plus 4,5 procent) verkocht in het derde kwartaal meer voedings- en verzorgingsmiddelen dan een jaar eerder. Volgens het moederbedrijf van merken als Ola, Dove, Axe en Lipton trokken de markt in China aan. Voor heel 2015 verwacht Unilever dat de omzetgroei aan de bovenkant van de eerder uitgesproken verwachting zal uitkomen.

In de MidKap daalde Sligro 0,4 procent. De groothandelstak van het bedrijf heeft een goede zomer achter de rug. De kwartaalomzet van het onderdeel dat producten levert aan met name de horeca nam toe. Ook de supermarkten van Emté boekten meer omzet. In Londen ging Burberry ruim 12 procent onderuit. Het Britse modehuis, bekend van trenchcoats en sjaals met het bekende ruitjespatroon, blijft last houden van tegenvallende verkopen in Azië. De Aex dus weer helemaal op stoom en de bodem blijft rond de 432 staan, zoals we vermeldden. De calls hebben we dus iets te vroeg gesloten, maar onze calls op 0900-5151666 komen weer richting eigen geld. We kijken nu naar fondsen die achterblijven om long op te gaan, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 442.90, een winst van 8.58 punten of 1.98%. Wall Street opent naar verwachting flink hoger, gesteund door de meevallende macrodata uit de VS. Verder vat de markt matig tot slecht nieuws op als een positieve indicatie voor monetair beleid. De future voor de S&P 500-index noteert 0,8% hoger, de Dow-future 0,6% hoger en de future voor de Nasdaq 100-index weer 0,8% hoger. De consumentenprijzen van de VS over november kwamen 0,2% lager uit, conform verwachting. De kerninflatie, vooraf ingeschat uit te komen op 0,1%, beliep 0,2%. Ook om 14.30 uur werden de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigt op 10 oktober gepubliceerd. Die kwamen uit op 255.000, een daling met 7.000. De verwachting lag op een stijging met 7.000. Die 255.000 betrof het laagste niveau in meer dan 40 jaar.

En dan was er nog de productie-index van New York over oktober die uitkwam op -11,36. De verwachting lag op -8,3 tegen -14,67 over september. Al met al lijken deze data positief, hetgeen zich direct vertaalde in een stijgende dollar ten opzichte van de euro. Het verdere verloop van de agenda ziet er voor de VS als volgt uit: om 16.00 uur de index voor de vooruitzichten van ondernemers van de Fed van Philadelphia, William Dudley spreekt om 16.30 uur op een bijeenkomst. De Aex ligt er technisch gezien prima bij en we zijn klaar voor hogere niveaus. Als we deze week boven 442 sluiten, gaan we verder in de calls handelen. Verder zien we een hoop long signalen op de diverse fondsen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 443.70, een winst van 9.38 punten of 2.16%. De Amsterdamse aandelenbeurs stond met nog ruim een half uur handelen voor de boeg flink hoger. Ook op de rest van de Europese beursvloeren was de stemming positief. Volgens kenners bood de hoop dat de rente in de Verenigde Staten dit jaar niet meer zal worden verhoogd steun aan de handel. Op het Damrak zorgde het positieve kwartaalbericht van levensmiddelenconcern Unilever voor een extra impuls. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 1,3 procent. Unilever won 5 procent. Het bedrijf kwam volgens analisten met uitstekende kwartaalresultaten. Unilever ziet daarnaast de omzetgroei in 2015 aan de bovenkant van de eerder uitgesproken verwachting uitkomen.

Chipmachinemaker ASML, die woensdag ruim 4 procent verloor na een tegenvallend kwartaalbericht, herstelde met een plus van 4 procent. In de MidKap klommen sectorgenoten Besi en ASMI 7 en 4 procent afgerond. Intertrust maakte zijn entree op de Amsterdamse beurs. De financieel dienstverlener noteerde onveranderd ten opzichte van de introductieprijs van 15,50 euro per aandeel. De Aex sloot op de top van de dag en we kunnen morgen dus nog een hogere top neerzetten mogelijk. Als we dan ook boven de 442 sluiten, dan kunnen we dus verder in de calls en komt ons scenario volledig uit, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren