AEX mag op weg naar de weerstand op 498

Geplaatst op 19 mei 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 496.91 en dat is een winst van 1.20 en ook de andere Europese markten openen flink hoger na een rustige sessie op Wall Street. De Dow won 0.14%, de Nasdaq sloot 0.60% hoger en de S&P 500 sloot 0.30% hoger, een All time high. In Japan kwam de Nikkei voor het eerst in drie weken weer boven de grens van 20.000 punten. Elders in Azië was het beeld gemengd. De euro zwakt weer wat af, nadat we de afgelopen weken fors zijn opgelopen. Vandaag kijken we uit naar de Duitse ZEW index. Deze data kan een hoop beweging geven in de Bund Future, de Bund Future heeft zich recent hersteld vanaf 151.50 naar nu 153.75. De AEX heeft steun op 493 en weerstand op 498 en daar zouden we vandaag naar toe kunnen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 498.11, een winst van 7.96 punten of 1.62%. De Europese aandelenbeurzen laten stevige plussen zien. De handel wordt gesteund door het vooruitzicht dat de Europese Centrale Bank (ECB) versneld staatsobligaties gaat opkopen. Op het Damrak is Ballast Nedam een uitblinker na melding van een mogelijke overname van het bouwbedrijf. De geluiden over een aanstaande Griekse schuldendeal nemen toe, en dat zorgt in combinatie met de plannen van de ECB om het opkoopprogramma de komende weken te versnellen voor optimisme op de beurzen.

De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stijgen 0,3 tot 1,8 procent. De hoofdindex in Athene klimt 3 procent door speculatie op een spoedig akkoord tussen Griekenland en zijn geldschieters. In de AEX gaat informatieleverancier Reed Elsevier aan kop met een winst van 3 procent, na een adviesverhoging door Goldman Sachs. De Aex blijft op dit moment erg goed liggen en de indicatoren geven hier en daar weer koopsignalen, maar we hebben weerstand op 498, zoals vanochtend al aangegeven. Onze turbo’s long op Ahold doen het erg goed, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 498.86, een winst van 8.71 punten of 1.78%. De Amerikaanse beurzen lijken een licht hogere opening tegemoet te gaan, waarmee wordt voortgebouwd op de stijging van gisteren. De ruime koerswinsten op de Europese aandelenmarkten zorgen voor een positieve stemming op Wall Street. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 0,3%, de S&P futures winnen 0,2% en de futures voor de Nasdaq stijgen 0,3%. Gisteren sloten de S&P 500 en Dow Jones na een aanvankelijk zwakke start op nieuwe recordniveau’s. Dat kwam vooral door de woorden van Fed-bestuurder Charles Evans, die opnieuw aandrong op een uitstel van de eerste renteverhoging tot in 2016.

Op de economische agenda staan cijfers over de huizenbouw. Die bleek in april met 20,2% te zijn toegenomen tot 1,135 nieuwe woningen, waarmee de verwachtingen ruimschoots werden overtroffen. Het aantal bouwvergunningen nam daarnaast met 10,1% toe. Kwartaalcijfers komen uit de retailsector. Wal-Mart maakte bekend dat de omzet en de winst de afgelopen drie maanden zijn gedaald, maar zag de vergelijkbare verkopen voor het derde kwartaal op rij toenemen. Het aandeel staat voorbeurs 2% in de min. De Aex kan dus alweer de 500 ronde getallen testen en dan zijn we reeds flink hersteld van gisteren. Misschien om 16 uur wat kleine winstnemingen, tot zo.  

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 499.18, een winst van 9.03 punten of 1.84%. De Europese aandelenbeurzen lieten stevige plussen zien. De handel werd gesteund door het vooruitzicht dat de Europese Centrale Bank (ECB) versneld staatsobligaties gaat opkopen. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 2,2 procent. De hoofdindex in Athene klom 2,6 procent door speculatie op een spoedig akkoord tussen Griekenland en zijn geldschieters. Verder werd bekend dat de bouw van nieuwe woningen in de Verenigde Staten in april naar het hoogste niveau is gestegen sinds november 2007. De beurzen in New York laten een onveranderd beeld zien, na de records van een dag eerder. In de AEX won Delta Lloyd bijna 3 procent, dankzij een positief handelsbericht van de verzekeraar. 

Informatieleverancier Reed Elsevier noteerde een winst van 3 procent, na een adviesverhoging door Goldman Sachs. Sterkste stijger was het Egyptische kunstmestbedrijf OCI met een winst van 4 procent. TomTom klom 13 procent. Beleggers reageerden positief op het nieuws dat het navigatiebedrijf zijn overeenkomst met de Amerikaanse technologiereus Apple heeft verlengd en uitgebreid. De Aex sloot richting de top van de dag en we kunnen dus weer op weg naar nieuwe hoogtepunten. We hebben nu weerstand op 502 en 508. Onze calls laten we rustig lopen met een leuke winst, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren