AEX mag op weg naar weerstand op 438

Geplaatst op 10 mei 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 436.40, een winst van 0.95% en ook de rest van Europa gaat hoger van start na een rustige sessie op Wall Street. De Dow verloor 0.20% en de Nasdaq sloot 0.30% hoger als gevolg van lagere olieprijzen en een lege beursagenda. Naast de olieprijzen stonden ook grondstoffenprijzen stevig onder druk.

De Hang Seng index noteerde fractioneel lager met een verlies van 0,1 procent. De Japanse Nikkei sluit zojuist 2,1% hoger. De euro/dollar noteerde op 1,1380 en dat is gunstig voor de export positie van Europa dat de Euro weer iets goedkoper wordt. De AEX heeft vandaag steun op 432 en weerstand is er op 438 wat ons koersdoel is. Wilt u ook al onze handelssignalen live ontvangen, of meedoen met Autotrading? Mail ons even op John@beursfoon.nl of bel 023-5288851 Tot zo

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 439.05, een winst van 7.47 punten of 1.73%. ING is de grote winnaar onder de hoofdfondsen op het Damrak, dankzij positief ontvangen kwartaalcijfers. Sowieso is het een goede dag voor de 25 AEX-fondsen, waarvan geen enkele waarde verliest. Ook elders in Europa kleuren de beursgraadmeters groen. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt staan 0,8 tot 1 procent in de plus. ING zag zijn nettowinst vorig kwartaal met bijna 30 procent dalen, naar 1,3 miljard euro. Ondanks die stevige afname overtrof ING de verwachtingen van analisten. Andere grote winnaars in de hoofdgraadmeter zijn Gemalto, Unilever, NN, Aegon en KPN, die circa 2 procent winnen.

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM wint in de MidKap 3 procent na de publicatie van de vervoerscijfers over april. Wij houden onze calls dan ook vast op 0900-5151666. Concurrent Turkish Airlines verliest in Istanbul ruim 1 procent na zijn kwartaalupdate, waarin het aangaf dat de vrees voor terrorisme de afgelopen maanden voor verlies zorgde. De Aex kan dus inderdaad weer opleven nadat we gisteren nog de 428-432 zone moesten testen. We hebben nu weerstand op 442 punten en daar kijken we even naar een FTI short. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 434.20, een winst van 2.62 punten of 0.61%. Wall Street stevent af op een hogere opening. De futures noteren gemiddeld rond de 0,4 procent in de plus. De futures stegen eerder nog in lijn met de olieprijzen, maar de energieprijzen waren volatiel en leverden een deel van de eerdere winsten later weer in. De WTI-future noteert voobeurs 0,6 procent hoger op 44,28 dollar en Brent stijgt 1,4 procent op 44,30. Gisteren gingen de olieprijzen nog omlaag, volgens analisten vanwege zorgen over de impact van de bosbranden in Canada op de productie.

Beurzen in Azië sloten overwegend hoger, na positief ontvangen macrocijfers. Zo bleken de Chinese producentenprijzen in april op jaarbasis te zijn gedaald, maar wel minder sterk dan in de voorgaande maand. Er is verder weinig nieuws en de Aex kan weer wat opveren. We maken nu eindelijk wat goed ten opzichte van de Dax en wij denken aan een test van de 438 weerstand. Rond de 432 hebben we steun en daar willen we weer calls oppikken, ook op de Aex index. Het signaal is nog niet long, maar wij geloven niet in een verdere dip op korte termijn, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 436.27, een winst van 4.69 punten of 1.09%. Boskalis behoorde bij de grootste dalers in de AEX, na de publicatie van een handelsbericht tijdens de sessie. De hoofdindex stond in lijn met de andere indices in Europa hoger. ING was de grootste stijger, dankzij positief ontvangen kwartaalcijfers. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt stonden 0,2 tot 0,6 procent in de plus. ING voerde de AEX aan met een winst van 3 procent. De bank zag zijn nettowinst vorig kwartaal met bijna 30 procent dalen, naar 1,3 miljard euro. Ondanks die stevige afname overtrof ING de verwachtingen van analisten. Boskalis kwam tijdens de beurshandel met het bericht naar buiten dat het zijn omzet in het eerste kwartaal door de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden sterk heeft zien dalen. 

Credit Suisse won in Zürich 2,7 procent, hoewel de bank over de eerste drie maanden van het jaar een verlies in de boeken zette. De min viel echter lager uit dan waar rekening mee werd gehouden. Nokia werd door beleggers in Helsinki ruim 5 procent lager gezet. De voormalige mobieltjesmaker, die het tegenwoordig moet hebben van netwerkapparatuur, had last van teruglopende investeringen van telecomaanbieders in hun mobiele netwerken. We blijven positief en zien de steun op 432 keurig gehouden voorlopig. Morgen kunnen we de 438 testen en kunnen we alweer wat posities verzilveren. Vandaag hadden we weer wat meer beweging, dus dat is ook gunstig voor de autotrade signalen, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren