AEX mag op weg naar weerstand op 463, steun op 458

Geplaatst op 17 november 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 462.10, een winst van 1.60% en ook de rest van de Europese beurzen gaan hoger van start na een rustige sessie op Wall Street. De Dow sloot 1.38% hoger en de Nasdaq won 1.15%. Het is niet ongebruikelijk voor de markten om hoger te gaan na terreuraanslagen, hoewel het dit keer een beetje sneller is dan normaal. Ook na de aanslagen in London en Madrid zagen we dit patroon.

De Aziatische beurzen gingen dinsdag omhoog. De euro verloor dinsdag terrein tijdens de Aziatische handelsuren en daalde daarbij tot $1,0660, het laagste niveau sinds 21 april. De AEX heeft steun op 458 en weerstand is er op 463. De AEX staat nu netjes boven de 458 en dat is zeer positief en dat is een koopsignaal.

Hoe nu verder met de AEX? Morgen gaan we in Eindhoven heel duidelijk aan de hand van vele grafieken u uitleg geven, wat we nu kunnen verwachten. Wilt u ook komen? Stuur ons even een e-mail op info@beursfoon.nl en John stuurt u persoonlijk een uitnodiging en een route beschrijving. De start is om 19.00 uur.

 

Bekijk hier ons AEX Videoblog met Grafieken van de Euro/Dollar, AEX, Bund en Goud

UPDATE 12:25

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 464.10, een winst van 9.81 punten of 2.16%. De Europese aandelenbeurzen gaan over een breed front stevig omhoog. Beleggers schuiven de zorgen over de terreuraanslagen in Parijs aan de kant en stappen weer volop in de markt. Op het Damrak is uitzender Randstad uitblinker na een positieve handelsupdate. De overtuiging dat de terreurdaden de beurs en de economie niet van de rails krijgen, zorgt voor een sterk herstel op de markten. Nagenoeg alle sectoren staan in het groen en vooral zwaarwegende olieproducenten zoals Shell laten flinke winsten zien. Ook wordt de euro steeds goedkoper door het vooruitzicht dat de rente in de VS wordt verhoogd. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt gaan 1,9 tot 2,3 procent vooruit.

Randstad gaat aan kop in de AEX met een plus van 6,8 procent. De uitzender liet weten dat de omzet in oktober en november sterker is gegroeid dan in het derde kwartaal. In de MidKap profiteerde uitzender USG People (plus 2,8 procent) van het positieve nieuws van zijn concurrent. De Aex is dus weer helemaal terug bij af en achteraf heeft de steun op 458 gehouden en dat betekent een koopsignaal, zolang we daarboven blijven. We kunnen nu tot 473 weer opveren en dan hebben we nog steeds tijd voor een Sinterklaasdip. We houden onze calls dan ook stevig vast, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 464.17, een winst van 9.88 punten of 2.17%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen, waarbij de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend in Europa volgen en met name de aan olie gerelateerde fondsen in de lift zitten vanwege de hogere olieprijs. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 71 punten, ofwel 0,4%, de S&P futures winnen 6,25 punten, ofwel 0,3% en de futures voor de Nasdaq stijgen 16,75 punten, omgerekend 0,4%. Maandag trokken beleggers reeds de conclusie dat de terreuraanslagen in Parijs geen blijvend effect op de aandelenmarkten zouden hebben. Franse luchtaanvallen in Syrie deden de zorgen over een mogelijke verstoring van de olie toevoer uit het Midden-Oosten oplaaien. De Franse luchtmacht voerde vandaag voor de tweede dag op rij luchtaanvallen tegen het bolwerk van Islamitische Staat in Raqqa in het noorden van Syrie uit. 

Analisten zijn echter niet zeker hoe lang Wall Street en de overige aandelenmarkten wereldwijd profiteren van de hogere olieprijzen, vooral omdat de winsten inmiddels vervagen. Op macro-economisch vlak werd voorbeurs reeds bekend dat de consumentenprijzen in de VS in oktober conform de verwachting op zowel maand- als jaarbasis zijn gestegen met 0,2%. De Aex kan dus nog steeds weer in deze zijwaartse bewegingen opveren naar de 473 top. We kunnen daarna blijven bewegen tussen 453 en 473. We moeten er bovenop zitten en onze automatische systemen doen dat dan ook perfect, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 466.54, een winst van 12.25 punten of 2.70%. De Europese aandelenmarkten herstelden sterk van de schok die de aanslagen in Parijs een dag eerder had veroorzaakt. De koersen gingen over een breed front omhoog. De belangrijkste beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 2,6 procent. Griekenland liet tot opluchting van beleggers weten een akkoord te hebben bereikt met zijn geldschieters. Daardoor kan een nieuw deel van de beloofde hulpleningen aan het land worden overgemaakt. De hoofdindex van de beurs in Athene ging 2,2 procent omhoog. Op overnameprooi TNT na stonden alle hoofdfondsen in Amsterdam dik in de plus. 

Zwaargewicht Shell was weer in trek. De oliemaatschappij werd 3,5 procent meer waard. Verzekeraar Delta Lloyd, die de laatste weken door aanhoudende zorgen om zijn financiële situatie stevig onder druk stond op de beurs, zag de koers ook met 2,5 procent herstellen. De Euro staat nog steeds onder druk en ook de olieprijs noteert weer lager, waardoor er geen alternatief is voor aandelen. De Aex kan de komende dagen dan ook naar 468 en 473, is onze mening. Daar sluiten we onze lopende calls en kijken we naar een eventuele Sinterklaasdip, waarna we gewoon naar de 500 kunnen, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren